Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

5.1 geluidskaart center/bass probleem

sdk
7 antwoorden
  • Heb zojuist een nieuwe 5.1 sound card (CMI8738 chip) geinstalleerd en heb het probleem dat ik geen geluid krijg uit de center en bass speaker. De plugjes/stekkertjes moeten goed zitten want met het bijgeverde programma multi channel audio demo en de c-media mixer-advanced-test bass output werken de center c.q. bas luidspreker prima, bij de overige toepassingen echter werkt het geheel als een 4 speaker systeem en dat is geen gehoor, zonder bas. De bijgeleverde mixer heeft een instelling multi spk (en die staat uiteraard aan) terwijl de windowsmixer via de taakbalk volume/eigenschappen weer een instelling 4 speaker aan/uit geeft (i.p.v. 5.1 aan/uit).
    Heeft iemand de oplossing ?
  • [quote:b7ce3746a8="w.vd.broek"]Heb zojuist een nieuwe 5.1 sound card (CMI8738 chip) geinstalleerd en heb het probleem dat ik geen geluid krijg uit de center en bass speaker. De plugjes/stekkertjes moeten goed zitten want met het bijgeverde programma multi channel audio demo en de c-media mixer-advanced-test bass output werken de center c.q. bas luidspreker prima, bij de overige toepassingen echter werkt het geheel als een 4 speaker systeem en dat is geen gehoor, zonder bas. De bijgeleverde mixer heeft een instelling multi spk (en die staat uiteraard aan) terwijl de windowsmixer via de taakbalk volume/eigenschappen weer een instelling 4 speaker aan/uit geeft (i.p.v. 5.1 aan/uit).
    Heeft iemand de oplossing ?[/quote:b7ce3746a8]

    De nieuwste drivers installeren?
  • Ik heb precies hetzelfde probleem. Ik heb mijn SB live 5.1 (plus Creative Inspire 5300 5.1 speakerset) van de zomer gekocht, het werkte na het nodige kunst en vliegwerk, hoe ik het gedaan heeft mag Joost weten, maar ineens werkte het (Xp Pro).

    Nu heb ik de boel opnieuw geinstalleerd op precies dezelfde configuratie maar nada. Ik heb de nieuwste drivers van Creative maar ik krijg alleen de linker- en rechterspeakers werkend. Test van geinstalleerde software en drivers dat in software Creative zit geeft aan alles goed geinstalleerd is, alles staat op 5.1 speakers (zowel als in Creative software als in configuratiescherm -> geluiden en audioapp) maar niets dus. Ook geen irqconflicten oid. Wie weet de oplossing?
  • Ligt eraan welke toepassing je gebruikt… in WinDVD moet je dit namelijk ook apart instellen bij Setup….

    Voor overige toepassing moet je je misschien afvragen of zij surround sound wel ondersteunen…
  • [quote:d5ebdc204a="alexono1"]Ligt eraan welke toepassing je gebruikt… in WinDVD moet je dit namelijk ook apart instellen bij Setup….

    Voor overige toepassing moet je je misschien afvragen of zij surround sound wel ondersteunen…[/quote:d5ebdc204a]
    IDD. Als het geluid Dolby Surround door de applicatie wordt weergegeven dan moet je de subwoofer horen.
    Als het 5.1 geluid is (pak een courante dvd) dan moet je hem meestal horen. Let wel op : bij 5.1 (AC3) hangt het ervan af hoe het geluid is opgenomen. De kanalen worden separaat aangestuurd.
    Succes
  • Heb je een geïntergreerde geluidskaart op je moederbord? Dan moet je die uitschakelen in de Bios, en dan werkt de subwoofer waarschijnlijk wel.
  • [quote:b193b5598a="brugman"]Heb je een geïntergreerde geluidskaart op je moederbord? Dan moet je die uitschakelen in de Bios, en dan werkt de subwoofer waarschijnlijk wel.[/quote:b193b5598a]verrekt goeie opmerking. sterker, kun je dit niet met jumpers regelen, of is idd BIOS voldoende?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.