Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Echte hoeveeleid wat van creative inspire 5300??

rwilligen
9 antwoorden
 • op de site van creative is allen de rms gegeven. dit is niet zoveel (zo'n 6 W geloof ik). nu wil ik graag weten hoeveel de boxjes zij uitgedruk in her normale aantal wat (piekvermogen) aangezien je voor 20 euro 200 wat boxjes kan kopen ben ik benieuw hoeveel er dan in mijn toekomstige setje van 100 euro zit
 • Bij goedkope boxjes wordt vaak pmpo aangegeven, wat eigenlijk helemaal niets zegt. RMS ook niet, als je niet weet wat de vervorming daarbij is. Hard geluid met veel vervorming heb je ook niet veel aan.

  Ik heb het setje thuis gehad, en het had een redelijk volume. Wel wat vervorming, ook al als je hem niet vol open zette. Wil je echt hard, dan zul je naar een andere set moeten kijken.
 • Voor de satellieten is de RMS 6 Watt bij een totale harmonische vervorming van 10%.
  Voor de subwoofer is het 18 Watt bij eenzelfde grote vervorming.
  Wat Gerben zegt kan dus waar zijn: 10% vervorming is verre van hifi en goed waar te nemen. Het totale vermogen is ook niet om muren mee te verzetten.
  Het merkwaardige is dat van alle sets op de site de 5300 de enige is waarvan de vervorming wordt genoemd.
  Er wordt de laatste jaren veel met PMPO en RMS gesmeten en honderden watts verkondigd terwijl het nominale DIN vermogen vaak maar enkele watts bedraagt.
 • ALs je niets te doen heb kun je het vermogen heel makkelijk bepalen!

  je neemt de weerstand van de luidspreker, je meet de stroom die door de luidspreker loopt en je kunt het vermopgen dan zo uitrekeken!!!

  wat makt verder nu het vermogen toch uit, de geluidsdruk is meer van belang en zeker de vervorming alles boven de 2% is bar slecht….
 • Zoo simpel is dat niet … die weerstand is namelijk afhankelijk van de frequentie van de wisselstroom die wordt aangeboden (naast de pure weerstand zit er gegarandeerd nog een spoel- en condensator-gedrag in een luidspeaker).

  Dus tenzij je een hele reeks frequenties afloopt van 0 - 20.000 Hz zul je nooit het precieze vermogen kunnen bepalen.

  Om dan nog maar te zwijgen over de invloed die een aangesloten versterker op het gedrag van het ding zal hebben.

  Ik durf te wedden dat zelfs zoiets als vervorming geen constant percentage is over het hele frequentie- & volume-bereik van een luidspreker.

  Dus zal het zelfs al hebben twee luidsprekers vrijwel gelijke statistieken op papier … in het echt zullen ze nooit precies hetzelfde klinken en blijft je eigen gehoor de enige methode om de keuze te maken.
 • Ik ga dan ook uit van een gemiddeld vermogen.

  Ju kunt ok niet zomaar met een gemiddelde opstelling een goede
  vermogensmeting doen maar het geeft een idee meer ook niet
  Wel ben ik ewr van overtiuigt dat je een betrpuwbaarder resultaat krijgt dan menig fabrikant opgeeft!!
 • Het is een tijdje geleden, maar het echte vermogen noemen ze vaak sinus en ik weet vrij zeker RMS. Dus 6 watt is wel weinig.
  Van de PC surround boxen moet je niet teveel van verwachten. Ja beter dan de andere pc boxen, maar het geluid komt in de verste verte niet in de buurt van een gewone huiskamer 5.1 boxen met dito versterker
 • is realtief een 6 watt klasse A versterker kan een beste hoop geluid produceren 6 watt is opzich niet weinig maar dan spreekt ook het rendement mee van de speakers


  het vermogen is voor mij niet belangrijk gewoon luisteren voor aankoop en dat laten beslissen (met de prijs natuurlijk) dan weet je wat je koopt en de gegevens kan je verder voor kennis aannemen.
 • Beter dat ze RMS vermogen vermelden dan PMPO, want dat zegt helemaal niks. Er bestaat wel zoiets als DIN-vermogen. Dan is er tenminste een standaard aan verbonden…

  Misschien een goed idee om eens te gaan kijken waar je het ding kan horen alvorens je 't koopt.

  Gebruik zelf de Mission M70-serie luidsprekers (zijn vrij groot voor sattelieten, maar wel magnetisch afgeschermd) met een Eltax Atomic actieve subwoofer en een Pioneer 5-kanaals versterker. Geeft een beter geluid als die computer-setjes. :D
  Kost jammer genoeg ook meer :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.