Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Stand alone DVD aansluiten op de pc

8 antwoorden
  • Hallo forummers, Ik heb in mijn pc een Pinnacle TV-kaart met de volgende aansluitingen achter: 2x scart, Antenne, Audio out, Comp.(geel) en een S-video. Nu heb ik op mijn pc geen DVD-speler, en ik vroeg me af of een stand alone DVD-speler (Philips DVD711) aangesloten kon worden middels bovengenoemde aansluiting(en). Wat denken jullie; is dit mogelijk, en zo ja: hoe? Alvast bedankt en een groet, John.
  • ben ook benieuwd : maar volgens mij kan het niet en ga je ook kwaliteit verliezen
  • Het kan heel gemakkelijk! Aleen kun je geen kopie maken aangezien de dvd speler een macrovion codering heeft (in elk geval hoort te hebben) Je zult dus eerst dat signaal moeten verwijderen met een filter en dan kan je zonder problemen een kopie maken of afspelen wel gaat dan inderdaad de kwanliteit omlaag..
  • Hoi, Bedankt voor de reacties. Hee Long John, je zegt dat het mogelijk is; hoe dan? Wat moet ik met elkaar verbinden, en wat zou ik eventueel moeten aanschaffen (los van een DVD voor de computer)? Het gaat me niet zozeer om opnemen, maar puur afspelen. Heb de gele stekers al met elkaar verbonden, maar nix geen beeld. Achter de DVD-speler zit ook een aansluiting met S-video. Moet ik soms deze verbinden met die van de TV-kaart? Hoop op reactie, voor nu nogmaals bedankt en een groet.
  • Je kunt zowel de scart als de composiet ingang gebruiken om de dvd speler op aan te sluiten. Wel moet je dan even nagaan of de scart op je kaart ook echt volledig bedraad is en dus alle contacten werken. Anders neem je de composiet ingang maar dan heb je een verloop nodig tussen de scart van de dvd en je kaart. Het geluid komt dan rechtreeks op je geluiskaart (line-in) dit zou moeten werken. Ik gebruik deze methode zelf maar dan voor het omzetten van videobanden naar vcd.
  • Hoi, OK, het is gelukt. Dank je voor je uitleg. Grtz, John.
  • mooi man!! have fun..
  • Waarom koop je niet een DVD-ROM :o Zo duur zijn die nu ook niet meer.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.