Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Combodrive, een goede aankoop?!

8 antwoorden
  • Hallo, Ik ben van plan een DVD-rom te kopen. Ook zou ik graag een cdbrander hebben. Nu bestaan er op de markt combodrives, dus cdbrander en dvd-rom in één. Ik vraag mij af of dit een goede koop is, of dat ik deze beter apart kan kopen? Is er kwaliteitsverschil bij het afspelen van DVD in combo en 'gewone' dvdrom? Veel combo's worden met DVD 10 of 12 speed geleverd, is dit weinig in vergelijking met de gewone dvdrom? Ik benieuwd naar jullie advies, en hebben jullie nog voorkeur voor een merk? Alvast bedankt.
  • wat wil je allemaal met die brander kunnen ? Veiligheidkopieen van beveiligde originelen ? Bij branders seq is LITE-On de favoriet op dit forum vanwege sd2 :wink:
  • Ik wil er goed mee kunnen branden, dus niet alleen kopieen, maar ook audiocd's.
  • Met een combo drive kun je prima dvd's afspelen en cd's branden. je kunt niet rechtstreeks van cd naar cd kopieren, logisch natuurlijk. In plaats daarvan zet ie de gegevens naar je harde schijf van waar ie ze weer naar een cd brandt. Enige nadeel dat ik kan bedenken is dat je tussentijds de cd's moet omwisselen. Maar goed daar lijkt me mee te leven :D En de snelheden van zo'n ding zijn prima. En een ander nadeel, als het kapot gaat heb je helemaal geen cd-rom speler meer. Tenzij je je huidige cd-rom speler ernaast houdt natuurlijk. Hoeveel het qua prijs scheelt weet ik niet, maar daar zul je wel naar gekeken hebben. Als je besluit los te kopen kan ik lite-on aanbevelen. Zeer goede brander voor een klein prijsje.
  • Ik houd mijn Cdrom speler er naast. Ik kan dus wél van CD naar CD kopieeren?! En is de kwaliteit van de DVD hetzelfde als bij een gewone dvdrom??
  • De kwaliteit van de dvd is prima. Zal vast ook wel liggen aan de kwaliteit van je combo. Maar het zou in principe niet onder moeten doen voor een aparte dvd speler.
  • Oja als je je cd-rom speler er naast houdt kun je wel van cd naar cd kopieren.
  • Dank je wel!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.