Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Probleem met microfoon

9 antwoorden
  • Hoi, ik heb een probleem met mijn microfoon tijdens het spel counterstrike, als ik een server in wil krijg ik deze foutmelding: [img:580a28499a]http://members.home.nl/doorenbos/probleem/micproblem.jpg[/img:580a28499a] Vervolgens heb ik gekeken welke applicaties actief waren: [img:580a28499a]http://members.home.nl/doorenbos/probleem/applicaties.jpg[/img:580a28499a] Kan het aan 1 van deze applicaties liggen of is het misschien heel iets anders? Het zijn in iedergeval niet de volume niveaus, of een eventuele gedempte input, Bij voorbaat dank voor uw hulp, mvg Jeroen
  • Hmmz je zal iets naar rechts moeten scrollen om de hele foutmelding te kunnen zien....
  • Werkt de microfoon onder normale omstandigheden (d.w.z. een opname doen of zo) wel goed? Welke geluidskaart heb je eigenlijk?
  • Ik heb een onboard creative soundblaster 16 om een heel oud systeem, en onder normale omstandigheden hoor ik wel geluid door de boxen, maar opnemen levert slecht en vaag verstaanbaar gebrabbel op.
  • Ik weet het niet helemaal zeker maar volgens mij is het een compatibiliteitsprobleem van DirextX met de SB16. Ik had namelijk vroeger ook wel eens problemen met een SB AWE32 met DirextX. Ik zou je aanraden eerst een andere geluidskaart te proberen (lenen) om te zien of het daarmee verholpen is. Het onverstaanbare gebrabbel zal waarschijnlijk aan de microfoon liggen. Succes !
  • Ik heb het ook al met een andere microfoon geprobeerd dus dat is het niet, en een andere geluidskaart heb ik niet voorhanden zo. Heb je misschien een idee waarom de gegeven foutmelding in de eerste screenshot (van cs) zegt dat wave-in bezet is?
  • Ik denk zelf nu aan een irq conflict, als ik zonder op te nemen in de microfoon praat klinkt het goed, maar als ik datzelfde opneem en afspeel klinkt het weer enorm slecht en steeds delen van het geluid. Via systeemeigenschappen zie ik geen irq conflicten, de soundcrad zit op irc 7. Weet iemand een manier om uit te sluiten dat irq 7 daar een ander apparaat wordt gebruikt?
  • zijn er misschien nog mensen die een geniale oplossing denken te weten voor dit probleem?
  • Zonder de kast open te maken : in de meeste BIOSsen kan je dedicated een IRQ aan een PCI slot toekennen. Gewoon achter de kast kijken, en het aantal tellen: PCI slot1 is de eerste na de AGP(videokaart), en ga zo verder. Effe in je BIOS zoeken, meestal staat er een kopje van PnP Peripherals of zo.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.