Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Vraagje over (s)vcd branden!

Harvey
12 antwoorden
 • Recent heb ik een firewire kaart aangeschaft en heb dus mijn digitale beelden gecaptured. De beelden en geluid zijn goed en kan ze op de pc met Media Player spelen. De beelden heb ik met tmpg geencodeerd en heb gebrand met Nero 5.5. Ik heb tig cdr's verspeeld, maar helaas zegt mijn vrij jonge Sony dvd player dat er geen cd er in zit. Ik heb van alles gedaan: als vcd en als svcd gebrand, encoderen heb ik ook alleen door Nero laten doen. Geen resultaat! Op mijn Sony dvd player staat dat ie dvd,cd en vcd kan spelen. Een originele muziek cd speelt ie gewoon af, maar een gebrande muziek cd niet. In de gebruiks aanwijzing staat ergens dat ie geen cdr kan afspelen. Ben ik nou gek, welke soort cd moet ik dan kopen en branden? De gebrande cd's heb ik op de verkenner bekeken er staan 5 mappen er op: CDI, EXT, MPEGAV, SEGMENT en VCD. In alle mappen zit wel wat, bij map MPEGAV zit wel een dat file waarvan de grootte overeenkomt met mijn video file. Maar de verdomde cd wordt door de Sony dvd speler niet herkend en afgespeeld. Ik heb overal gesurfd maar ben geen solution tegengekomen. Nou hoop ik dat iemand vd forum met een nuttige tip komt.
  Alvast dank, Harvey
 • Is je Sony DVD speler een stand alone ?
  Alleen de allernieuwste Sony's (en je moet dan goed opletten dat het expliciet in de specs staat) kunnen cdr en cdrw lezen.
  Het is jammer maar het zij zo :evil: :evil: .

  Een hele tijd geleden was er ook een topic hierover, hij had ook een sony. Gebruik de zoekfunctie (desnoods het hele forum), liever te veel topics dan te weing en ze allemaal bekijken, want een Sony medewerker bevestigde dit verhaal. De sony (hij gaf ook een aantal modellen op die hij had getest) wou alleen een specifiek merk-type CDR lezen, alle andere niet. Succes ermee
 • [quote:bde2de06c9="Harvey"]Recent heb ik een firewire kaart aangeschaft en heb dus mijn digitale beelden gecaptured. De beelden en geluid zijn goed en kan ze op de pc met Media Player spelen. De beelden heb ik met tmpg geencodeerd en heb gebrand met Nero 5.5. Ik heb tig cdr's verspeeld, maar helaas zegt mijn vrij jonge Sony dvd player dat er geen cd er in zit. Ik heb van alles gedaan: als vcd en als svcd gebrand, encoderen heb ik ook alleen door Nero laten doen. Geen resultaat! Op mijn Sony dvd player staat dat ie dvd,cd en vcd kan spelen. Een originele muziek cd speelt ie gewoon af, maar een gebrande muziek cd niet. In de gebruiks aanwijzing staat ergens dat ie geen cdr kan afspelen. Ben ik nou gek, welke soort cd moet ik dan kopen en branden? De gebrande cd's heb ik op de verkenner bekeken er staan 5 mappen er op: CDI, EXT, MPEGAV, SEGMENT en VCD. In alle mappen zit wel wat, bij map MPEGAV zit wel een dat file waarvan de grootte overeenkomt met mijn video file. Maar de verdomde cd wordt door de Sony dvd speler niet herkend en afgespeeld. Ik heb overal gesurfd maar ben geen solution tegengekomen. Nou hoop ik dat iemand vd forum met een nuttige tip komt.
  Alvast dank, Harvey[/quote:bde2de06c9]

  Heb je Power DVD?
  Even in de bestand mode en die Dat file selecteren.
  Wedden dat hij hem afspeelt.
  Bij mij wel in ieder geval.

  Suc6
 • neem ze eens mee naar een winkel op een rustig tijdstip en probeer eens die cdr's diverse spelers uit .
  En zoals boven genoemd sommige sony spelen wel vcd en svcd af , echter alleen op gekochte cd's, dit wordt echter (slim?) nooit genoemd in die schreeuw advertenties van megapool dixons enz…
  Meestal als ze het wel kunnen staat erbij leest cdr-cdrw

  Ik ben uiteindelijk met een Daewoo a € 119 allesvreter tuisgekomen.

  Sommige standalone dvdspelers heben moeite met bepaalde merken/kleuren cdr.

  Zelf probeer ik eerst de films uit op cdrw van Nashua 80 min.

  Peter
 • Je hebt het antwoord al zelf gegeven: hij kan geen CD-R afspelen, cd-r= zelfgebrande cd's oftwel cd-rom.

  Hij kan dus welliswaar vcd's afspelen mits deze maar niet zelfgebrand zijn, je zou dit kunnen proberen door een originele vcd te kopen(lenen?).

  Wat te doen?——-> weinig……..

  Je kan nog proberen met andere merken cd's te branden en hopen dat ie 1 van de andere merken wel kan lezen….
 • kijk maar eens bij vcdhelp of de dvd voorkomt

  http://www.vcdhelp.com/dvdplayers.php?DVDname=sony&DVDselect=&Search=Search


  Peter
 • mijn broer heeft ook en sony stand alon dvd speler gekocht .
  ook deze kan volgens de beschrijving geen cr-r afspelen.
  maar er toch een bepaald merk die hij wel draai.
  dit zijn thats write cdroms.
  dit kan misschien ook een oplossing zijn voor jou probleem.
 • maar moet eerlijk toegeven dat een andere dvd speler kopen een betere oplossing is omdat er dan ook cdroms zijn waar je meer beeld op kan krijgen. bv. 90 minuten en 99 minuten cdroms.
  deze zijn volgens mij van thats write niet te verkrijgen.
 • Beste forum vrienden,
  Hartelijk dank vd reacties. Ik zal nog wat verder rondneuzen, evt. contact met Sony, of kijken naar merken cdr's die evt. wel kunnen, enz. Als laatste oplossing dan kiezen voor aanschaf van een alles kunner!
  Nou bedankt allemaal!
  Mvrgr Harvey
 • Ik heb goed nieuws,
  Ik heb het voor mekaar gekregen op een cd-rw. Mijn cd-rw speelde de vcd zonder prob.. Ik ga het zometeen proberen of ik ook een svcd kan afspelen. Hierbij enige specificaties voor anderen zoals, die wat tips zouden kunnen gebruiken.
  Mijn sony dvd player is: Sony DVP-S536D
  LITEON CD-RW74, 74 min/650 mb, 4x-12
  Ik heb op 12x speed op Nero Express 5.5.90 gebrand.
  Mvrgr harvey
 • De reflectie laag van een cdrw lijkt dan ook erg veel op dat van een dvd heel veel spelers pakken dan ook gewoon een cdrw.

  Ook de sony's die vanuit het BIOS geen vcd of Svcd afspelen kunnen dit wel je moet aleen even het BIOS verandren en dat kun je overal laten doen waar ze ook de regiocodering verwijderen….
 • ik heb het home systeem van sony s500 volgens mij en ik heb hetzlefde probleem maar hoe kom je in het bios van een dvd spekler???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.