Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

dvd-audio of sacd of toch gewoon 'maar' cd's ?

None
8 antwoorden
 • Aangezien je nauwelijks alles-eters hebt (en die zijn vrij prijzig *) zul je je al gauw vast leggen op een enkel formaat. En dan wil je toch liever geen systeem kopen dat eigenlijk nauwelijks gebruikt zal worden …

  Wat ik tot nu toe heb gezien is op z'n zachtst gezegd niet mijn smaak … :(
  om maar te zwijgen over het feit dat ik behalve een zielig rijtje en onbeschoft dure sacd's niks van beide formaten heb gezien.

  Is er dus uberhaupt wel (goede) 'moderne' muziek voor te krijgen ?
  Of is het echt beperkt tot klassiek, jazz & oude opnames die daarvoor al op cd zijn uitgebracht ?
  Of zijn de formaten gewoon op hetzelfde niveau als de 'laserdisc' (ie : alleen voor de echte freaks interessant) …

  (*)
  Voorbeelden :
  Pioneer 656A-K … adviesprijs € 650,- …
  Onkyo SP-800 … lijkt in de buurt van de € 2000,- te komen *ouch*

  Vergeleken met een 'normale' DVD-speler van +/- € 200-300 toch wel een hele grote stap. :(
 • JAFO wat is eigenlijk je vraag ? :wink:

  Ben het verder eens met je DVD audio en SACD : apparaten hiervoor zijn DUUR DUUR (voor mij in elk geval) en de schijfjes zijn ook duur, duurder als een audio-cd.
  Ik heb het links laten liggen (hoor je het verschil echt wel ??) vanwege de kosten. Men probeert een nieuwe markt te ontwikkelen lijkt me, echter als er geen overvloed is aan DVD-audio en SACD tegen een betallbare prijs dan zullen de DVD audio apparaten en SACD niet zo verkopen en zeer zeker niet als ze zoveel kosten.
  Voor mij geldt : TIME WILL TELL
 • Wat is m'n vraag ?
  In het kort : is er hoop voor sacd & dvd-a of zijn beide formaten zo goed als dood ?

  Enne 'time will tell' … de techniek is al een paar jaartjes oud …
  Dat het nog vrijwel nergens te krijgen is zegt wat mij betreft genoeg, maar wat vinden anderen mensen op dit forum er van ?
 • Ja ik ben het met je eens dat je bitter weinig van de nieuwe standaarden hoort, ondanks dat het al een aantal jaren bestaat.
  Het is gewoon een strategie, niet alleen om een nieuwe markt te ontwikkelen maar ook om een wapen te hebben in de strijd tegen het downloaden/mp3 omzetting etc. van conventionele cd's. En die strategie wordt door ons (als consument) niet met enthiousiasme overgenomen.
  Logisch ook want in de toch al wat zwakke economische omstandigheden is het als fabrikant niet verstandig om een peperduur nieuw medium te introduceren. Weliswaar zijn de spelers op een aanvaardbaar niveau; voor een SACD schijfje 30€ neerleggen is echter niets bijzonders.
  Ik zou dus een mooie CD of DVD player kopen. Stel dat het toch nog doorbreekt dan hoef je toch niet volgend jaar meteen mee over te stappen ?
 • Als ze nu al dat geld van die 'kopieer-beveiligingen' nu in de promotie & subsidies voor sacd of dvd-a hadden gestoken … dan zou er nog een kans zijn geweest.

  Bovendien denk ik dat het niet zo zeer het geld is. Ik denk eerder dat men gewoon de voordelen van sacd / dvd-a niet zo ziet (ik zelf ook niet trouwens). Daarnaast heeft de platen-industrie toentertijd wat 'goodwill' verspeelt door in het begin alleen maar 'oude' muziek uit te brengen.
  Iemand die op sacd/dvd-a overstapt krijgt hetzelfde over zich heen en kan dus alweer z'n verzameling opnieuw op beginnen te bouwen.

  Hoe zit het op computer-gebied met dit spul ? Heeft de Audigy 2 niet zoiets ?
 • Als je weer opnieuw kunt gaan beginnen met je collectie en je hebt niet voldoende keus in het nieuwe medium dan kun is er natuurlijk geen bodem voor acceptatie en dat is wat nu gebeurt.
  Mensen zien geen voordelen omdat de SACD/DVD-A ook een schijfje is als de CD. Met de overgang van LP/cassette naar CD waren de voordelen overduidelijk ondanks de toenmalige hoge introductieprijzen. Dan heb je als fabrikant meteen een voorsprong.

  De Audigy2 kan 24bits/96KHz opnemen, net als de DVD-A standaard.
  Daarbij zou ie ook DVD-A kunnen afspelen maar of dat nu bestanden van de HD zijn of direct vanaf DVD (wat mij sterk lijkt) weet ik niet.
 • SACD zou wel goed beveiligd kunnen worden tegen rippen, dus dat is al een reden voor het publiek om SACD NIET te accepteren. Verder: jullie vragen je af of je early adopter moet zijn of niet. Da's eigenlijk een nonvraag (no offense!); early adopter ben je, of ben je niet.

  Overigens: Ja, SACD klinkt absoluut beter dan gewone CD's, net als DAT en conventionele LP's trouwens (de meeste dan).

  Bottomline > ik zou geen SACD kopen. Early adopter zijn is leuk als het gaat om een stofzuiger, maar niet om allerlei verschillende digitale standaarden.

  Good luck :-)
 • Voor een 'early adapter' ben je m.i. nu toch echt te laat …
  we zouden eigenlijk al lang die fase voorbij moeten zijn.

  en die 'kopieer'-beveiliging … tegen rippen is het tot nu toe alleen bestand omdat sacd & dvd-a spelers alleen een audio-uitgang hebben en geen digitale. Een goedkoop opname-apparaat voor multichannel geluid heb ik (nog) niet zien staan.

  Pioneer heeft een speler met 'firewire'-interface … het ding is nog onbeschoft duur, maar dat zal het rippen alleen maar makkelijker kunnen maken.

  Daarnaast schijnt het zo te zijn dat sommige dvd-a's ook op een normale dvd-speler zijn af te spelen doordat men dan een 'gewone' meerkanaals-filmsoundtrack er zet. sacd's kennen ook een 'normale' stereo-mix die op cd-spelers te beluisteren zou moeten zijn.

  Aan de andere kant : 'men' is bereid DVD's als divx te comprimeren.
  Van cd's maakt men ook mp3'tjes (met de bijbehorende verliezen in kwaliteit). 'Kwaliteit' is dus aan de gemiddelde consument (en zeker aan de 'rippers') niet besteed.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.