Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Systeemeisen DVD+RW/+R brander?

Lou van Wijhe
4 antwoorden
 • Beste vrienden,

  Vandaag heb ik een AOpen DVD+RW/+R brander gekocht die ik in mijn Compaq Deskpro (PIII 500 MHz, 512 MB geheugen, 2 harddisks van resp. 27 en 80 GB) wil monteren. Tot mijn schrik lees ik zojuist in de handleiding dat voor een betrouwbare werking een PIII 800 MHz of hoger wordt aanbevolen.

  Ik heb geen zin om elke 2-3 jaar een nieuwe PC te kopen en ik heb eigenlijk ook geen zin om de brander terug te brengen. Daarom mijn vraag: heeft iemand ervaring met het gebruik van een dergelijke brander (ook dit blijkt trouwens een Ricoh te zijn) op een iets "lichter" systeem?

  Overigens houdt mijn systeem het capturen van analoge video (DC10plus) met de hoogste doorvoersnelheid van 6.000 Kbytes/sec. op zijn sloffen bij (ik schakel dan wel alle achtergrondprogramma's uit enz.). Ik heb daarom wel enig vertrouwen dat het kan.

  Bij voorbaat dank voor jullie mening en/of tips.

  Lou
 • Probeer gewoon eens een DVD+RW-tje te branden. Als het systeem het niet trekt dan kun je het schijfje altijd weer wissen.

  "Aanbevolen" geeft al aan dat het niet perse niet zal werken.

  Mocht het niet werken dan kun je ook je PC upgraden ipv een nieuwe te kopen. Een Duron proc+mobo kost aanmerkelijk minder dan een DVD-brander. Maar dan moet je kiezen of je een mobo koopt voor gewone SDRAM (van die P3-500 is ook nog 100MHz neem ik aan) of DDR, maar dan moet er ook weer geheugen bij….

  Succes :)
 • Bedankt voor de tip over upgrading! Ik heb de brander net geinstalleerd en ga het eens proberen…

  Lou
 • Ik heb es naar de eisen voor de HP gekeken en daar is het voor data en audio 450MHz en voor Video 600MHz, 800 aanbevolen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.