Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Philips DVD756 speler en Super-VCD's

ThysAG
9 antwoorden
 • In de huiskamer heb ik een Philips DVD-speler type 756, gekoppeld aan een FR966 A/V-receiver en 28PW6302 KTV-70-BB; beide ook van Philips. Afspelen van DVD's en Video-CD's (MPEG-1) is geen probleem met deze combinatie. Maar SuperVideo-CD's afspelen (gemaakt met TMPGEnc 2.51 of 2.59; 'standaard' instellingen): ho maar! Om de ca 10 seconden bevriest het beeld voor zo'n 3 seconden, 'spoelt' dan ca 1 seconde terug en gaat dan weer door. Bij S-VCD's als backup kopie van een DVD gaat het iets beter, maar bevriest het beeld toch ook na zo'n kwartier en dan definitief.

  Is iemand bekend met dit verschijnsel en wat is er aan te doen?
  Of is deze Philips DVD756 in principe al niet geschikt voor S-VCD's (handkeiding is er niet meer)?
 • handleiding kan je op Internet vindden.
  Check daar of ie SVCD aankan.

  Probeer ook een ander merk cdr en je svcd op max 12x branden.
  Hou ons op de hoogte
 • Ik heb de merken Sony, Philips en TDK geprobeerd; alle CDR's (650 en 700 MB) en van Sony ook CDRW (650): gelijksoortig resultaat. Mijn SONY CD-RW CRX140E brandt maximaal op 8x, dus daar zal het ook niet aan liggen?

  Op Internet vond ik op www.vcdhelp.com een DVD Player Compatibility List met 5 rapporten over de Philips DVD756. Helaas, ten aanzien van SVCD spreken die rapportjes elkaar tegen - als SVCD al wordt genoemd in de summiere opmerkingen.

  Een handleiding voor de betrokken speler heb ik niet kunnen vinden. Ik speur verder, maar ik vrees dat het niets oplevert…
 • Kan je de handleiding niet bij Philips vinden, een pdf of zo.
  Als daar staat dat ie SVCD ondersteund dan kunnen we verder gaan graven

  als je google doet met DVD 756 en manual dan vindt je een hoop links.
  Je zal zien dat je een PHILIPS hanleiding tegekomt (techtronics,com)
  en daar staat VCD en geen SVCD. Dus we hoeven niet verder te zoeken. wordt niet ondersteund
 • Bedankt voor je reactie en gedane moeite.
  Ik zal er mee moeten leven…
  :cry:
 • Wat je zou kunnen proberen is een SVCD met een VCD header trick.

  Op http://www.vcdhelp.com (wat je zelf ook al had gevonden) vind je hierover ontzettend veel informatie.
  Kijk ook eens op het forum daar.


  Tip:

  probeer met TMPGenc eens een wat lagere videobitrate, of een constante videobitrate.
 • Probeer die vcd's eens op een lagere snelheid te branden, bijv. 4 speed.
 • Bedankt voor jullie beider reactie!

  Ik heb een (fragment van) een SVCD ('standaard' CBR 2520) gebrand met zowel 4x als 2x (=300 kbps) met Nero 5.5.9.17, maar de Philips 576 DVD-speler blijft ook deze bestanden afspelen met haperingen om de pakweg 20 seconden.

  Daarna heb ik via www.vcdhelp.com op de site www.geocities.com/newestmoviesencode/dvdvcd
  het voorschrift gevonden voor de genoemde VCD Header Trick met MPEG Tools van Tsunami MPG Enc. Forceren in de tab Simple Multiplex van het Type: op MPEG-1 Video-CD (zoals het voorschrift zegt) levert een razendsnelle multiplex op die aan het eind echter stokt met een 'Warning…' in Japans-Engelse tekst:
  92217 s packets cause buffer onderflow
  The MPG file might cause error when it played

  En inderdaad: als ik dit bestand toch brand als VCD (de optie standaard bruikbaarheid als CD uitgezet) geeft de DVD-speler een af en toe verspringend, psychedelisch blokkenpatroon weer, maar geen normaal beeld. Een software speler - ook Windows MediaPlayer - vertoont dit bestand overigens wel normaal.

  Ook andere, in het voorschrift niet genoemde waarden voor Type: geven hetzelfde resultaat, zij het met andere waarden voor 'xxxxx s packets' in de foutboodschap. Alleen bij de instelling Type: MPEG-1 System (automatic) sjouwt de multiplexing door tot het einde waarna de procesgang 'Rewriting header' wordt ingezet en zonder foutboodschap wordt afgerond. Dat gaf de burger moed - hoewel ik geen flauw idee meer had waarmee ik bezig was - totdat na het branden als VCD opnieuw het eerder genoemde af en toe verspringende blokkenpatroon optrad.

  Overeenkomstig de suggestie heb ik daarna dezelfde procedures gevolgd voor de TMPGEnc instellingen 2passVBR (2520) en idem (1500), alsook CBR 2520 en 1500 en CQ75%.
  Allemaal vruchteloos; niettemin het proberen waard….
 • Mijn 'fout' was dat ik bij alle Rate control modes van TMPGEnc uitging van de standaardwaarden: video rate 2520 kbps en audio rate 224 kpbs. Verandering van die bitrate (voor video, audio staat echt vast) leverde ook niets op behalve in CONSTANT QUALTY (CQ) MODE.

  Ik koos in CQ mode lukraak voor maximum bitrate: 2200 kbps (klikken op de knop [Setting] naast de Rate control mode:) en bingo: geen enkele hapering van deze SVCD als ie na branden met Nero werd afgespeeld op de Philips 576 DVD-speler. Schitterend, veel beter dan als VCD!

  In stapjes heb ik daarna de bitrate verhoogd en het blijkt dat in CQ mode de maximaal haalbare video bitrate gelijk is aan 2290 kbps. Daarboven gaat het altijd mis! Het lijkt er dus op dat de som van video en audio bitrates niet die magische waarde van 2520 kbps ??? (Wie het echt weet mag het zeggen…)

  Het nadeel van CQ mode is dat je vooraf niet via een bitrate calculator de bitrate kunt instellen als functie van de omvang van de CD('s) die je wilt gaan branden. Met CQ moet je maar afwachten hoe groot het uiteindelijke MPG-bestand wordt. Dat hangt helemaal af van allerlei aspecten van de betrokken film.

  Om een idee te geven: een DivX4.12 AVI-bestand (een analoge camcordervideo over het Oceanium in Diergaarde Blijdorp) van 28 minuten leverde een MPG-bestand van 500 MB bij de overige TMPGEnc-instellingen Quality: 100% - Encode mode: Interlace - Motion search precision: Normal en - op het tabblad Advanced - Sharpen edge aangevinkt en de waarde 32 voor zowel horizontal en vertical.

  Het bestand kan ca. 10% kleiner worden gemaakt door de Quality op 80% te zetten. Sommigen beweren dat een waarde van slechts 65% (standaard) echt genoeg is…

  De hierboven geschetste instellingen heb ik als sjabloon genaamd CamcorderAVI 2 SVCD.mcf binnen TMPGEnc 2.59 opgeslagen en losgelaten op verscheidene AVI's en telkens leverde dat een uitstekend afspeelbaar SVCD-bestand op.

  De moraal van het verhaal:
  Ook als bij een DVD-speler niet wordt vermeld dat SVCD's kunnen worden afgespeeld, loop je vlot de kans dat dit TOCH mogelijk is, mits je TMPGEnc instelt op Constant quality met een maximum birate van 2290 kbps.

  't Werkt in ieder geval voor mij en ik hoop dat het ook voor anderen werkt. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.