Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

spdif signaal stottert bij divx/ac3

ketelbinkie
6 antwoorden
 • Steeds hapert deze uitgang van mijn creative 5.1 kaart, ik heb dit alleen als ik divx/ac3 afspeel. Ik gebruik de intervideo filters.
  Wie kan mij hiermee helepen
 • Wat voor systeem heb je?
  Pentium/AMD ?
  OS?
  DMA aanstaan?


  Bij AMD, heb je de VIA drivers geinstalleerd (eventueel de allerlaatste??)
 • Ik heb een Athlon 1.4 ghz, win xp, dma staat aan

  Meest recente via 4 in 1 drivers

  Het gewone geluid gaat goed naar de receiver, behalve dus divx/ac3.
 • Ik had dat probleem ook met W2k, maar na de laatste Update (service pack3) van Windows was het probleem verholpen.

  Het probleem ligt namelijk niet aan de Cpu, maar ac3 ligt ergens zwaar op de hand, ik heb een P3 450 MHz met een matrox g400 marvel.
  schijnbaar gebruikt de ac3 te veel threads (terwijl de bitstream nog geeneens gedecodeerd hoeft te worden -denk ik- want dat doet de exterene versterker) Het ligt dus software matig, dus probeer een update van de windows site, mischien helpt het.
 • Ik heb die xp update er al op staan.welke ac3 filter gebruik jij?

  Of is de bitstream te groot voor die spdif? (of zeg ik nu iets doms )
 • Ik gebruik nu de intervideo versie 4.0.5.20
  Dat is de enige die fatsoenlijk afspeelt, zonder tijdlimiet en stotteren.
  Als je wilt kan ik hem mailen.
  Stomme vragen ken ik niet, ik kan mischien alleen een dom antwoord geven; ac3 staat voor digitale audio, via de s/pdif ([i:cadc353886]Sony/Philips Digital Interface [/i:cadc353886]uitgevonden gelijktijdig met de uitvinding van de CD) kan PCM [size=9:cadc353886](Pulse Code Modulatie zoals een CD-DA)[/size:cadc353886] in 44.1kHz, 48kHz en ik meen ook 96kHz en ac3 verstuurd worden.
  Ac3 is meer kanaals (meer dan 2 WERKELIJKE kanalen, surround is gemuxed in 2 kanalen) en de bitstream is 440kBit/s = Dolby digital(5.1) of 1,4 Mbit/s = DTS (Dolby Theatre System)
  Volgens mij moet dat geen probleem zijn voor je systeem, als een DVD soepel afspeelt (en daar is zowel Video- Audio stream vrij hoog) moet een DIVX ook fatsoenlijk afspelen, alleen de Video-decompressie voor een divx kost een krachtige CPU .
  Bij jouw systeem lijkt het me meer een software probleem, of je IRQ staan niet lekker / DMA staat niet aan.

  Corrigeer me als ik hier iets verkeerd vertel!!

  Peter

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.