Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Rippen onder XP

Black Shadow
9 antwoorden
 • Ik heb met succes verschillende DVD's geript op mijn oude PentiumII 400 comp met Win98. Comprimeren, etc. alles ging goed.
  Nu heb ik een nieuwe computer met XP-professional, en nu lukt niets meer.
  Om te beginnen gaat het rippen niet meer. Ik gebruik Smart Ripper 2.41.
  Kan die onder WinXP-pro werken?
  Ik krijg meteen een foutmelding: ASPI-driver ontbreekt.
  Welke ASPI-driver zou dat zijn, en in welke directory moet die staan?
  Je kan deze foutmelding skippen, en dan doet SmartRip[per wel "iets", maar het rippen van één DVD duurt dan 17 uur. Dat ging op mijn oude computer zeer ruim binnen het uur!
  Kan dit aan die ontbrekende ASPI-driver liggen?
 • Dat heb je helemaal juist.
  http://www.clonead.pwp.blueyonder.co.uk/downloads_rel5/AdaptecASPIXP4711.zip hier kun je die downloaden en dan werkt alles weer.
 • REd1, bedankt voor je reactie, er wordt hier weer normaal geript! :)
 • wel..Rippen met smartripper 2.42, gaat zeker goed, maar ik denk wel dat een pentium III of zwaarder nodig is. Je kan de notitie van Aspi-driver gewoon negeren. Wat wel nodig is voordat je gaat rippen, dat je de film even op je pC afspeelt. Niet alles. Maar wat stukjes, zowel in het begin als het einden. Dan "herkent" smartripper de film beter.
  Een twee film rip ik nu in zo'n 40 minuten. Dus is zo gebeurt. Binnenkort plaats ik een artikel (uitgebreid) hoe je DVD folms kan kopiëren naar DVD+R of DVD+RW. Dus een echte kopie van DVD en niet een aftrksel op VCD of SVCD.
  groet
 • [quote:eab0e8e4ef="pvanunen"]wel..Rippen met smartripper 2.42, gaat zeker goed, maar ik denk wel dat een pentium III of zwaarder nodig is. Je kan de notitie van Aspi-driver gewoon negeren. Wat wel nodig is voordat je gaat rippen, dat je de film even op je pC afspeelt. Niet alles. Maar wat stukjes, zowel in het begin als het einden. Dan "herkent" smartripper de film beter.
  Een twee film rip ik nu in zo'n 40 minuten. Dus is zo gebeurt. Binnenkort plaats ik een artikel (uitgebreid) hoe je DVD folms kan kopiëren naar DVD+R of DVD+RW. Dus een echte kopie van DVD en niet een aftrksel op VCD of SVCD.
  groet[/quote:eab0e8e4ef]
  Klopt toch niet helemaal, dat verhaal.
  1. Nu ik die ASPI-driver heb rip ik in een kwartier i.p.v. 17 uur.
  2. Ik gaf niet duidelijk aan op welke computer ik problemen had: Op een "nieuwe". Concreet: Een Celeron 1700, met 256 MB RAM. Maar zonder ASPI-driver ben je nergens, ook niet als je het negeert, of eerst de film draait. (Heb ik beide gedaan.)
  3. Op mijn oude Pentium II 400 ging het rippen ook in 20 minuten. Je hebt beslist geen Pentium III of zwaarder nodig!
 • wel Ik geloof je zeker, maar ik gebruik echt geen ASPI driver tijdens het rippen, ofschoon het programma (er soms) wel naar vraagt.
  Ik kan je niet uitleggen waar dat verschil dan vandaan komt.
  Maak je trouwens volledige dvd kopiën?
  groet
 • Nee, ik kopieer de commentaren en andere talen etc. niet. Alleen de zaken waar het om gaat.
 • Wil je de VOB-files van je DVD rippen, dan heb je toch echt wel de ASPI drivers nodig.
  Anders heb je de kans dat hij tijdens het rippen gewoon stopt.
 • [quote:4d2d4aee48="J.A.Maurer"]Wil je de VOB-files van je DVD rippen, dan heb je toch echt wel de ASPI drivers nodig.
  Anders heb je de kans dat hij tijdens het rippen gewoon stopt.[/quote:4d2d4aee48]

  Dat snap ik niet. Ik weet niet wat een ASPI is, maar bij mij werkt Smartripper onder XP Home zonder ASPI driver ohne probleme. Ik heb nu van het weekend twee dvd's geript en alles gaat goed en snel. Moet wel eerst de DVD opnenen met Power dvd anders sputtert smartripper.

  Ik rip de movie, dwz de VOB's en Ifo's.

  Sjon

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.