Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Dolby Pro Logic via gewone stereo-kabel?

3 antwoorden
  • Hey allemaal! Ik wil graag mijn pc (met daarin dvd-speler) aansluiten op mijn TV. Nu kan ik dat zonder problemen via de TV-out. Maar het geluid, wat moet daarmee gebeuren? Ik beschik over onboard-sound, maar als ik het geluid doorplug van mijn onboard-sound naar de stereo (die Dolby Pro Logic is) krijg ik dan wel Dolby Pro Logic geluid op mijn stereo? Want het zou dan via een gewone stereo-kabel gaan... Greetzz, Roel
  • gaat goed : prologic gaat via gewone audio kabel. Sluit je tv gelijktijdig ook maar aan op je Prologic versterker . Movies dan bekijken klinken dan goed (vooral als ze surround zijn).
  • Dolby Pro Logic is een manier om in het 'normale' stereo-signaal een extra 'achtergrond' (=surround) geluid op te nemen. Afhankelijk van de kwaliteit van je decoder & de bron klinkt het vrij aardig. Maar 't is maar mager vergeleken met Dolby Digital & DTS dat je ook bij een dvd-film hebt ;) ... // Bosje : niet alleen films, ook tv-series worden vaak op die manier uitgezonden (Star Trek bijvoorbeeld). En soms werkt het ook nog redelijk bij 'normale' stereo-uitzendingen. De kwaliteit hangt echter af van het signaal dat je ontvangt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.