Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Geluidvolume van MP3's gelijkmaken???

12 antwoorden
 • Ik heb een aantal MP3's die ik op cd wil zetten en soms op mijn pc afspeel. Irritant daarbij is dat de geluidsvolumes nogal verschillen. Volgens mij is er een mogelijkheid om de verschillen in geluidvolume tussen verschillende MP3's weg te werken. Alleen ik weet het niet. Wie weet raad. Graag reageren via dit forum. Alvast bedankt.
 • http://www.audiotoolsdirect.com/editors.shtml
 • Gewoon [url=http://www.geocities.com/mp3gain/]MP3gain[/url] gebruiken. Is erg simpel in gebruik en past het volume aan zonder kwaliteitsverlies van de MP3tjes.
 • [quote:613348281c="mephi"]Gewoon [url=http://www.geocities.com/mp3gain/]MP3gain[/url] gebruiken. Is erg simpel in gebruik en past het volume aan zonder kwaliteitsverlies van de MP3tjes.[/quote:613348281c] Yep, via dit forum heb ik ook MP3Gaiain ontdekt en ja Mephi heeft gelijk.
 • MP3gain gedownload en dat werkt inderdaad perfekt. Mannen bedankt!!
 • Ik ben al dagen aan het stoeien met Mp3gain. Het geluidsniveau gelijk zetten van mp3's werkt verbluffend, alleen....je komt niet verder dan -5 db zonder in vervorming te komen. Ik wil uiteraard mp3's die allemaal netjes 0db zijn. Over die db's gesproken: In mp3gain is het doelvolume standaard 89(??!) db..(!??) Pardon?? Waar slaat dit op.? Verder vat ik na het bestuderen van de help nog steeds niet wát er nu precies gebeurd na het uitvoeren van die 'track gain'. En waarom kan je de mp3's niet 0db laten worden?
 • In het geval van 0 dB treedt er meestal 'clipping', dus vervorming op. Dit heeft twee redenen: de eerste is dat veel audio-cd's tegenwoordig al last hebben van clipping, tijdens het opname- of masteringproces van de cd zijn al te harde geluidsinstellingen gebruikt. Ten tweede kan clipping worden veroorzaakt tijdens het encoden van wav naar mp3. Ik zie trouwens niet in waarom je perse een 0 dB gain verandering zou willen hebben. De kwaliteit van de mp3 gaat niet achteruit door de gain aan te passen. Door de clipping weg te halen haal je eventuele vervormingen weg en heb je dus een betere kwaliteit geluid. Om de maximale no-clip gain in te stellen ga je in het menu naar Options -> Advanced... en vink je daar Enable 'Maximizing' features aan. Nu kun je in het Modify Gain menu kiezen voor de max no-clip gain per nummer of voor het gehele album.
 • dank voor je uitleg! Ik snap toch niet waarom je de mp3's niet op 0 db kunt krijgen. Ik wil dat omdat dat toch standaard is, gemiddeld zijn alle mp3's 0db ..
 • dank voor je uitleg! Ik snap toch niet waarom je de mp3's niet op 0 db kunt krijgen. Ik wil dat omdat dat toch standaard is, gemiddeld zijn alle mp3's 0db .. Het lukt ook niet met 'max no clipping'... Trouwens, via 'normalize 'in cooledit ook niet, blijft -5. (normalize naar 100%) klopt mijn veronderstelling dat de tracks ergens dan een te hoge piek hebben, wat het uitgangspunt wordt? en zoja, heo krijg ik wel 0db, zonder kwaliteitsverlies? Ik kan uiteraard een 'hard limiter'er over gooien via cooledit, maar dat resulteerd uiteraard in een gecomprimeerd geluid...
 • Kun je nog even precies uitleggen wat je met die 0 dB bedoelt? Radio gain of album gain, of nog iets anders?
 • ?? geen idee, album gain denk ik ik wil gewoon alles 0db hebben dat is alles..
 • Nu snap ik ff niet wat je bedoelt. Wat exact wil je nu 0 dB hebben? Als ik niet weet waarover je het precies hebt kan ik ook niet helpen aan een eventuele oplossing.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.