Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Ondertiteling bij SVCD's

Anoniem
ketelbinkie
12 antwoorden
 • Kan geen prog. vinden die en SVCD's en ondertiteling kan tonen. Heb wel een prog. voor Avi's maar kan er geen goede voor SVCD's vinden.
 • niemand??
 • Met DVDx, dvd2svcd kan je subtitles meerippen vanaf dvd. later subtitels toevoegen kan met Nansub, er zijn diverse site waar je subtitles kan download, kijk eens rond op vcdhelp.com.
 • Maar het gaat mij niet om het samen voegen van de ondertiteling en de film. Maar dat je een *.srt of *.smi subtitle-bestand hebt en die dan kan afspelen met een svcd, zonder die twee samen te voegen. Dus net iets zoals MicroDVD, alleen die kan geen SVCD's afspelen.
 • Is een moeilijk probleem….
  Je zal op zoek moeten gaan naar een mpeg2 codec en dan bedoel ik dus een echte codec en geen directshow decoder….
  En dat zal je niet gaan meevallen aangezien voor zover ik weet alle mpeg2 spelers directshow gebaseerd zijn.

  Heb je een echte mpeg2 codec dan zal het wel lukken om 1 van de afspeelfilters zoals ffd-show of divx-G400 er een txt file in te laten spiegelen.

  Er is een pakketje mpeg2 codec's , zei het met een wat wispelturige kwaliteit….
  http://www.maximusdvd.com/
  Helaas is de site op dit moment down wegens re-locatie.
  Ik had ze gedownload en geprobeert maar aangezien het geen match was voor powerdvd heb ik ze weer verwijdert en de dl weggegooid…
  Geduld dus…
 • [quote:a46ef453d5="no_name"]Maar het gaat mij niet om het samen voegen van de ondertiteling en de film. Maar dat je een *.srt of *.smi subtitle-bestand hebt en die dan kan afspelen met een svcd, zonder die twee samen te voegen. Dus net iets zoals MicroDVD, alleen die kan geen SVCD's afspelen.[/quote:a46ef453d5]

  Dus wat jij wilt is op je puter een avi met subs afspelen.
  Klopt?
  Dan kan dat makkelijk, als je subrip en/of subsync instaleer, dan start je srt bestand direkt mee op met de avi.
 • hij wil geen avi met subs afspelen, hij wil een Svcd met subs afspelen.
  Een svcd is geen avi.
  Als je denkt dat het toch moet kunnen en je hebt de door jouw genoemde software geinstalleerd: probeer het aub(met een Svcd!), als het inderdaad gaat staan we graag open voor sugesties hoe-en-wat.
  Het scheelt zo de vraagsteller weer een mogelijk nutteloze installatie van 2 brokken software


  **ontopic**

  Ik heb gisteren de website van ffdshow weer eens doorgeworsteld: de laatste versie heeft het begin van mpeg1 en 2 ondersteuning, het werkt , maar nog niet goed, de mpeg decodering deugt nog niet.
  ffdshow heeft een subtitel module ingebouwd.

  http://cutka.szm.sk/ffdshow/
  http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=53761

  De dl link voor de correcte versie is niet zo 1-2-3 te vinden vandaar dat ik 'm hier maar post(alhoewel dat geloof ik niet de bedoeling is) : http://prdownloads.sourceforge.net/ffdshow/ffdshow-20030103.exe?use_mirror=belnet


  Als je dus nog wat gedult hebt dan komt je probleem vanzelf goed, het moment dat ffdshow mpeg correct kan decoderen is je probleem opgelost.
 • [quote:c5c87a8393="rwilligen"]

  **ontopic**

  Ik heb gisteren de website van ffdshow weer eens doorgeworsteld: de laatste versie heeft het begin van mpeg1 en 2 ondersteuning, het werkt , maar nog niet goed, de mpeg decodering deugt nog niet.
  ffdshow heeft een subtitel module ingebouwd.

  http://cutka.szm.sk/ffdshow/
  http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=53761

  De dl link voor de correcte versie is niet zo 1-2-3 te vinden vandaar dat ik 'm hier maar post(alhoewel dat geloof ik niet de bedoeling is) : http://prdownloads.sourceforge.net/ffdshow/ffdshow-20030103.exe?use_mirror=belnet


  Als je dus nog wat gedult hebt dan komt je probleem vanzelf goed, het moment dat ffdshow mpeg correct kan decoderen is je probleem opgelost.[/quote:c5c87a8393]

  Dus als ik het goed begrijp moet ik nog even wachten voordat ik ondertiteling met SVCD's kan afspelen. Of doet ie het nu ook al een beetje?
 • [quote:c6bf36fa89]Dus als ik het goed begrijp moet ik nog even wachten voordat ik ondertiteling met SVCD's kan afspelen. Of doet ie het nu ook al een beetje?[/quote:c6bf36fa89]

  Nee, SubSync downloaden
  hier vind je het progje http://users.pandora.be/vlad/subsync/index_nl.htm

  Rob
 • Ok , weer eens geprobeert…. , laatste keer was denk ik 1(?) jaar geleden en toen werkte het niet/slecht.

  Nu werkt het wel zei het met een paar "maars".
  Als je probeert snel vooruit of terug te spoelen in de film crasht bij mij de mpeg decoder, dwz het beeld bevriest hij speelt verder nix meer tot ik de player of mplayer weer opnieuw opstart…
  Halverwege een film beginnen met kijken gaat dus niet :cry:

  Of gaat er wat anders fout?


  Wat betreft ffdshow: het werkt nog niet, ook niet een beetje, de mpeg1/2 weergave is nix, alleen blokjes en garbage, dus nog gedult hebben.
  Ik zie dit als een potentieel zeer goede oplossing om de simpele reden dat het een open source project is waar een hoop mensen aan meewerken.

  Maar je zou het dus met subsync ook kunnen doen, ik denk dat succes ed afhangt van het merk mpeg2 decoder welke op je systeem geinstalleerd is(?)
  Wellicht heeft rrrrob een goed advies daarvoor?
 • De mpeg decoder die ik gebruik, is volgens mij geinstalleerd tegelijk met PowerDvd?
  Ik kan me in ieder geval niet herinneren dat ik een aparte Mpeg decoder geinstald heb.
  Maar bij mij kan ik trouwens wel halverwege een film beginnen enzo, heel af en toe bevriest het beeld, maar dan gaat het geluid wel gewoon verder.
  Verder weet ik het ook nie.

  Rob
 • Ik gebruik PowerDVD. Ik heb niet dat ik weet een speciale mpeg decoder. Of hij moet bij een codec-pakket zitten die ik heb geinstalleerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.