Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Wat is beter voor een StandAlone DVD + of -

rwilligen
5 antwoorden
 • Hey

  [b:105825d829]Wat is voor een stand alone DVD speler beter DVD+ of DVD- ?[/b:105825d829]

  En kan iemand me nu een [b:105825d829]"PRECIES"[/b:105825d829] vertellen wat het verschil is tussen die DVD+ en DVD- ik word er niet goed van de 1 zegt je kunt beter DVD-nemen bla bla bla dan ander zegt weer DVD+ dat is het helemaal. pfffffff


  mijn Stand Alone DVD = een Deadwoo DVG 5000D

  Alvast bedankt voor jullie antwoord.

  mvg

  JC
 • Volgensmij geld dit alleen voor drives.

  [i:8b14d5e937]Sony heeft een unieke DVD brander gelanceerd. De brander, de DRU500A, kan de twee meest gangbare (maar niet compatible) DVD standaarden lezen en branden (dus zowel [b:8b14d5e937]DVD[/b:8b14d5e937] [b:8b14d5e937]-RW [/b:8b14d5e937]als [b:8b14d5e937]+RW[/b:8b14d5e937]). De -RW standaard wordt voornamelijk gebruikt door Pioneer en +RW door Philips, Sony en HP. De beide standaarden gebruiken verschillende DVD schijfjes, die onderling niet compatible met elkaar zijn. De nieuwe Sony brander maakt daar nu een einde aan.[/i:8b14d5e937] ?
 • Het +/- probleem is een lastige…

  - is het formaat wat is goedgekeurd door het DVD-forum, een overkoepelende organisatie die verantwoordelijk is voor de dvd-norm.

  + is het formaat welke is uitgebracht door een aantal grote fabrikanten.

  Het verschil (technisch) tussen beide formaten is minimaal maar voldoende om incompatabiliteit te garanderen.

  Er zijn edoch wel enige technische verschillen.


  Wat ik weet, en dat is wellicht niet helemaal coorrect(!):
  Een dvd-rw moet altijd worden afgesloten (closed session) wil hij gelezen kunnen worden door een dvd-speler.

  Alleen al vanwege deze reden heeft dvd- een probleem: als je aan een reeds half gevulde dvd-rw 2 minuten video wilt toevoegen dan gaat dit niet, de hele schijf zal opnieuw moeten worden gemastered en beschreven worden.

  Het tweede probleem: dvd- kan niet kleiner dan 1 GB schrijven, dus 1 minuut video komt hoedanook altijd op een dvd met 1 gb te staan.  Maar ja: het is de officiele standaart en dvd+ is dat niet….

  Daar staat tegenover dat + wordt ondersteund door hele grote fabrieken: HP,Sony,Plextor,Philips,Ricoh

  Het laatste probleem: de laser van de allernieuwste + drives die 4 x schrijven mogelijk maakt wordt in 1 fabriek gemaakt en daar is een productie probleem waardoor er schaarste aan lasers aan het ontstaan is.
  Als dat die schaarste erg lang gaat duren kan dvd+ hetzelfde lot krijgen toegespeelt als Rambus-geheugen.

  Duur,en niet te krijgen waardoor DDR-ram ondertussen poulairder is geworden ondanks het feit dat ddr in technisch opzicht inferieur is aan rambus.
  Wat betreft de schijfjes(media) is de situatie precies andersom: 4x dvd+ schijfjes zijn al te krijgen maar dvd- schijfjes voor 4x schijnen moeilijk te krijgen te zijn en dan is er ook nog een lees/schrijf probleem met deze schijfjes.

  Hetzelfde als destijds met vhs,v2000 en Betabetamax: het technisch beste systeem wint het niet altijd.
  Op dit moment is er dus eigenlijk aar 1 "veilige" keuze en dat is de dru500 van sony die zowel + als - kan schrijven.

  Jammer dat ie op dit moment door schaarste niet geleverd wordt………

  Ik zou geduldig wachten op de volgende zending sony's…………..
 • Sorry, ik ben te laat. (Zie hierboven)
 • *ahem* tenzij je zeker weet dat die stand-alone dvd-speler DVD- of DVD+ kan lezen heb je helemaal niks aan een brander voor dvd's.

  Voor zover ik weet is Pioneer de enige fabrikant die spelers heeft die dit soort schijfjes kan lezen. En aangezien zij de DVD- standaard ondersteunen …

  In het kort : vergeet het maar & wacht totdat 'men' er over eens is wat de standaard in de praktijk wordt. Philips is vrij aggressief bezig met z'n stand-alone dvd-recorders (+/- € 899 voor de goedkoopste). Mogelijk dat het DVD+ formaat het daardoor toch kan gaan redden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.