Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Geen geluid AC97 on board

H
8 antwoorden
  • Sinds gisteren heb ik mijn pc met een nieuw moederbord teruggekregen, alles werkte.

    Echter vandaag installeerde ik, vanaf de cdrom van het moederbord (GA-8ID533), de ac97 drivers. Alles wordt gedetecteerd door windows 98se, onder apparaat beheer in systeem staan ook geen conflicten. Alleen bij multimedia in systeem staat er geen ac97.

    Diverse keren de drivers opnieuw geinstalleerd het geluid blijft echter uit.

    Weet iemand waar dit aan kan liggen?
  • staat 'ie toevallig uitgeschakeld in de BIOS?


    en wat bedoel je met "met nieuw mobo teruggekregen". Oude mobo stuk, vervangen, …
  • Hij staan niet uitgeschakeld in de BIOS, had ik al gecheckt.

    Mn oude moederbord was stuk, dus werd er een nieuw bord ingezet. Hierna werkte het geluid prima totdat ik net die drivers installeerde.
  • Heeft iemand ideeën? Loop echt van alles uit te proberen maar niets lukt. :cry:

    Greetz
  • [quote:cb2058ecfb="Mister_Tank"]Hij staan niet uitgeschakeld in de BIOS, had ik al gecheckt.

    Mn oude moederbord was stuk, dus werd er een nieuw bord ingezet. Hierna werkte het geluid prima totdat ik net die drivers installeerde.[/quote:cb2058ecfb]

    Als je prima geluid had, waarom installeerde je de drivers dan? :roll:

    Staat 'ie misschien wel bij onbekende apparaten vermeldt?
  • Als je nou die drivers eens verwijdert, en windows opnieuw laat detecteren?
  • Ik denk dat je eerst de Via 4in1 drivers moet installen.
    Daarna zal de ac97 'geluidskaart' wel gevonden worden.

    greetz.
  • [quote:500809fc76="H"]Ik denk dat je eerst de Via 4in1 drivers moet installen.
    Daarna zal de ac97 'geluidskaart' wel gevonden worden.

    greetz.[/quote:500809fc76]Fout, de VIA Hyperion 4 in 1 drivers hebben niets met het geluid te maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.