Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Freeware DVD player

5 antwoorden
  • Ik gebruik graag goede freeware alternatieven boven betaalde software. Ik begrijp na een speurtocht over verschillende websites, dat er wel genoeg freeware DVD spelers zijn, maar dat deze afhankelijk zijn van OF een commerciele codec zoals die bij bv. WinDVD of PowerDVD meegeleverd worden, OF de Directshow filter van WinXP. De vraag is: wat is nou de beste oplossing. Moet ik een trailversie downloaden van een commercieel pakket en kan ik dan de codec gebruiken in een freeware player? Of moet ik met het Directshow filter gaan werken en zo ja, hoe? Iemand met de juiste info? BTW, ik draai WinXP Prof. SP1
  • Kijk eens naar freedvd, via google vast wel te vinden. Is geen topkwaliteit, maar werkt wel. De beste zijn nog altijd powerdvd en windvd.
  • Ik weet dat WinDVD en PowerDVD goed zijn, maar wat ik begrijp uit de info op websites is dat freeware players de codecs van deze programma's kunnen gebruiken. Mij vraag daarom is; werkt het idd zo en is het een goede oplossing (welke haken en ogen zitten daaraan)
  • nog een gratis dvd player is Zoomplayer 3 , te halen op www.inmatrix.com Peter
  • Zoomplayer had ik idd al gezien. Maar ook daar het verhaal over OF een commerciele codec OF de WinXP Directshow plugin. Nogmaals; mijn vraag is; Wat is de beste oplossing en heeft er iemand tips.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.