Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

van Midi naar MP3

Eddy van Wuyckhuyse
9 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Weet iemand een programma die Midi bestanden direct kan converteren naar MP3 formaat?

  Er is wel en omweg om dit te doen maar ik vraag me af of er programma is die dit direct kan. Nu zet ik eerst mijn Midifile om naar Wav en dan van Wav naar MP3.

  Dit moet toch ook direct naar MP3 kunnen??

  Bedankt.

  Eric.
 • ff met google zoeken of op download.com kijken naar een midi-mp3 converter
 • Lang leven de behulpzaamheid

  1

  2

  Maar het is wel moielijk om een midi to wav/mp3 prog te vinden. Het meeste is wav to mp3/wav.

  Je zou gewoon een mp3-record prog moeten hebben. En dan die midi even laten spelen…
  Met een freq van 44000 en een bitrate van 128 heb je aardige kwaliteit.
 • Gebruik gewoon ff Total Recorder. Die registreert al het geluid van je geluidskaart en kan het vervolgens ook opnemen.

  [quote:fb8b773fe8]
  Maar het is wel moielijk om een midi to wav/mp3 prog te vinden. Het meeste is wav to mp3/wav. [/quote:fb8b773fe8]

  MIDI is geen audio, maar een protocol. Een algemene MIDI->Wav convertor bestaat simpelweg niet. Er moet altijd iets tussenzitten zoals Total Recorder of een Wavetable synth. Dat heet geen converteren.. maar gewoon opnemen.
 • Dat is waar ja. Daarom is midi ook zo klein. Het bevat zelf geen geluiden maar alleen maar triggers naar geluiden.
 • [quote:70b61b1103="Salv"]Dat is waar ja. Daarom is midi ook zo klein. Het bevat zelf geen geluiden maar alleen maar triggers naar geluiden.[/quote:70b61b1103]

  Inderdaad, maar niet alleen naar de geluiden. Ook de aansturing van de controllers staan in dezelfde file. Zo'n file is in feite niks meer dan een script met instructies die verwijzen naar een klankbron.

  Omdat ze bij Creative geen moeite genomen hebben om een goeie onboard MIDI synth/wavetable te ontwikkelen klinken veel MIDIfiles icm een SB Live! erg vals. Koppel je daarintegen een goeie synthesizer aan je PC die GM ondersteunt dan hoor je een wereld van verschil. Ineens klinkt hetzelfde valse MIDI filetje als een nummer die je ook weleens op de radio hoort.

  MIDI wordt trouwens niet alleen gebruikt als aansturing van geluid. Vroeger (misschien nog wel) werd het ook gebruikt voor de aansturing van discolampen en andere lichteffecten.
 • kijk hier eens
  http://www.musicmatch.com
 • [quote:bcf484405c="Beathoven"]
  Omdat ze bij Creative geen moeite genomen hebben om een goeie onboard MIDI synth/wavetable te ontwikkelen klinken veel MIDIfiles icm een SB Live! erg vals.[/quote:bcf484405c]

  Je hebt toch wel van die banken ofzo die je kan laden? Ik heb zelf een 5.1 kaartje van creative en dan is de midi ook nog zeer slecht. Kun je die wavetables niet downloaden ofzo? Onder AdioHQ zit zo'n menuutje
 • [quote:57e872f9de="Salv"][quote:57e872f9de="Beathoven"]
  Omdat ze bij Creative geen moeite genomen hebben om een goeie onboard MIDI synth/wavetable te ontwikkelen klinken veel MIDIfiles icm een SB Live! erg vals.[/quote:57e872f9de]

  Je hebt toch wel van die banken ofzo die je kan laden? Ik heb zelf een 5.1 kaartje van creative en dan is de midi ook nog zeer slecht. Kun je die wavetables niet downloaden ofzo? Onder AdioHQ zit zo'n menuutje[/quote:57e872f9de]

  Dat kan inderdaad, maar ik denk dat je de beste soundfonts toch moet kopen (of je moet het via Kazaa proberen - .sf2 files). Via google is misschien ook wel wat te vinden maar dan kom je toch vaak uit op kleine soundfonts met een paar niet al te denderend klinkende geluiden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.