Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

quality

m021
10 antwoorden
 • Ik heb een film van 1h20. Deze wil ik op één svcd passen. Hierbij wil ik Constant Quality gebruiken. Met welke quality krijg ik 1h20 op één cd? 85%, 75% of 65%?

  P.S.: Ga me nou niet Constant Quality afraden, dat is immers mijn eigen keuze.
 • 1h20 op een cd in svcd formaat zal denk ik niet lukken.

  Op een 800mb krijg ik max 1uur svcd , ik vindt dit nog net een redelijke kwaliteit.
 • [quote:e24de4b423]1h20 op een cd in svcd formaat zal denk ik niet lukken.[/quote:e24de4b423]
  Ik zie veel mensen op Internet het anders wel doen. Ze zijn dan echter niet zo behulpzaam om er bij te zetten wat voor kwaliteit het is. Daarom vraag ik het hier.
 • probeer eens bitrate 1200

  voor het branden eerst even kwaliteit nakijken
  als het een film is kun je er het begin en eind afknippen.
 • Dat is nu juist de pest van CQ, je kunt van te voren op geen enkele manier een schatting maken van de grootte van de file.
  Het is totaal afhankelijk van de film hoe groot ie wordt, of andersom geredeneerd: hoeveel film er op 1 cd past.

  Zou je testbeeld opnemen dan past er waarschijnlijk op stand 100% wel 10 uur op 1 svcd( :wink: ), neem je de matrix op dan red je het waarschijnlijk niet met 1 cd op stand 50%……

  De problematiek is hetzelfde als met divx 3.11 Fast motion codec, ook een quality gebaseerde codec, de datarate instelling heeft (nagenoeg)totaal geen effect en hoe groot de file wordt weet je pas als je hem gecodeerd hebt.

  Hour er overigens ook rekening mee dat de meeste home-dvd spelers geen CQ vreten of enorm stotteren bij het afspelen omdat de datarate enorm kan schommelen…..
 • [quote:337c62985d]Hour er overigens ook rekening mee dat de meeste home-dvd spelers geen CQ vreten of enorm stotteren bij het afspelen omdat de datarate enorm kan schommelen…..[/quote:337c62985d]
  Echt waar? Vreemd dan dat het zo'n populair formaat is… Trouwens, de meeste home-dvd spelers, dat is een ruim begrip. Ik heb zelf een hele goedkope, zo'n exotisch geval, en die heeft tot nog toe alles gepikt.

  Trouwens, weet iemand hoever je kan overburnen op een 80 min. cd? Ongeveer 86 min.? Want als blijkt dat echt niemand weet welke quality ik moet hebben, dan ga ik weer met CBR aan de slag. En als ik dan de bitrate uitreken wil ik wel mijn hele cd vol hebben… :wink:
 • Waarom gebruik je geen 2-pass variable bitrate?
  Heeft het voordeel van een variable bitrate(dus meer speelduur op 1 cd) en toch weet je van te voren hoe groot de file wordt.

  TMPGenc-Plus heeft hier een standaart instelling voor, vbr standart format en vbr long-sustained format(out of standard)
  De laatste wordt ook wel CVD genoemd en kan langere films maken op 1 cd(tot 2 uur op 1 cd) maar is niet standaart met de Svcd spec's en uiteraard heeft de beeld kwaliteit er onder te lijden.

  Denk er wel om dat je TMPGenc-plus nodig hebt, de TMPGenc shareware kan (dacht ik) geen 2-pass vbr.

  Ik heb overigens net een bugje ontdekt in de laatste versie TMPGenc-plus: de ingebouwde bitrate calculator deugt niet, hij leest de lengte van de film verkeerd en rekend dus ook een verkeerde bitrate uit.

  Je overburn kan je testen met nero-CD speed, de overburn test test je cd (zonder te branden) totdat ie er mee stopt, je weet dan precies hoeveel er op past.
 • meneer willigen ik zou het het even testen op de standaolone speler
  die cvd
  als je die op je pc bekijkt ziet het er maar raar uit
  en er kunnen volgens mij weinig dvd players omgaan met cvd (niet standaard)
 • rwilligen, bedankt voor je info. Je maakt echter wel één fout. CVD heeft niks met bitrate te maken, CVD gaat om het beeldformaat. Sterker nog, meestal gebruikt het CBR. Ik gebruik zelf CVD ook wel, maar hiermee is het nog niet mogelijk om het op 1 cd te krijgen.
  Trouwens de ruimtewinst die je met 2-pass vbr krijgt is marginaal. Dan kan ik nog beter Automatic VBR gebruiken.
  En lardy, voor cvd geldt: hoe goedkoper en exotischer je dvd-speler, hoe beter hij er mee om kan gaan. Ikzelf heb een dvd speler van de [censuur]Trekpleister [/censuur], en cvd werkt perfect.
 • Technical features of CVD

  In terms of video and audio quality, China Video Disc (CVD) is in between VCD 2.0 and DVD. It is using variable bitrate (VBR) MPEG-2 video up to 2.6 Mbps[/color:60edefd0ed] and either 1 or 2 MPEG-2 Layer II stereo audio streams). It is also possible to use MPEG-2 Multi-Channel 5.1 surround audio, but there are no many players out there to support this feature. Philips players reported that are compatible. For your information, the easiest way to produce multi channel audio CVDs,/SVCDs is through Linux. That makes the creation of such discs a very difficult task. So, it is not surprising that only demos of this feature exist today…

  The CVD picture resolution is 352 X 576 for Pal and 352 X 480 for NTSC.


  Bron: http://www.dvdrhelp.com/forum/userguides/98177.php

  Up to 2.6 Mbs betekent : tot 2.6 Mbs, wil je meer video op 1 disk dan zal je de bitrate laag moeten zien te houden, bij gewone Svcd levert dat een probleem op aangezien de resolutie vrij hoog is wat weer resulteerd in blokkige weergave, vandaar dan ook de bij cvd lagere resolutie van 352x576.
  TMPGenc gooit daar aanvullend nog een schepje bovenop door ook een nog lagere resolutie ter beschikking te stellen.
  Als je het automatische mechanisme zijn gang laat gaan en de film overschrijd een bepaalde lengte dan trapt hij automatisch terug naar de nog lagere resolutie.
  CVD en Svcd bekijken doe je overigens met een soft DVD player zoals PowerDVD aangezien anders de beeld aspectratio niet klopt (lange hoofden), TMPGenc adviseerd voor het bekijken WinDVD.

  Hoeveel video er op 1 disk past is (in basis)simpel een deling van resolutie door bitrate.
  Je kunt uitrekenen dat bij resolutie X en bitrate Y er Y:X bits per pixel zijn.
  Wordt de uitkomst van die deling te laag dan krijg je blokvorming.
  Hieruit volgt eenvoudig dat bij een bepaalde resolutie nu eenmaal een bepaalde minimale bitrate "hoort" , ga je daar onder dan wordt de beeldkwaliteit te slecht om naar te kijken en heb je dus 2 oplossingen voor dat probleem: bitrate omhoog of resolutie omlaag.
  En dat is wat CVD is, lagere resolutie waardoor je ook een lagere bitrate nodig hebt en er dus meer video op 1 disk past.
  Of andersom geredeneerd: bij dezelfde bitrate minder blokvorming.

  Maak maar eens een 160x120 pixel video van 2 uur en codeer hem maar eens met Svcd-2 pass-vbr instelling waaraan je alleen de resolutie wijzigd in 160x120, wedden dat ie niet groter wordt dan 300 MB…..


  Het blijft hoe dan ook allemaal om het even, mpeg2 is nu eenmaal niet bedoelt als ruimte besparend formaat, bij de ontwikkeling ervan stond kwaliteit voorop en kwaliteit kost nu eenmaal bitrate.
  Dat een mechanisme als 2 pass vbr of auto vbr toch nog een redelijke lengte film op 1 cd weet te persen doet daar nix aan af en is ook niet gegarandeerd.
  Dit soort encoding technieken werkt bij de gratie van rustige gedeeltes in een film waarop data is te besparen waardoor er uiteindelijkmeer video op 1 cd past maar als er geen rustige momenten in een film zitten dan is het nut ervan beperkt.

  Voor diegene die erg geintreseerd zijn in mpeg encoding raad ik aan om eens naar de volgende site te gaan: http://www-ext.crc.ca/vqeg/frames.html en dan in het bijzonder de download ftp waarop testvideo's te vinden zijn die speciaal ontwikkeld zijn voor het testen van mpeg encoders.
  Het zijn monsters van bestanden (175 MB/stuk)en ze duren niet meer dan 8 seconden per stuk en het zijn yuv bestanden wat betekent dat je ze eerst moet converteren naar avi voordat je er iets mee kan maar als je ze allemaal aan elkaar plakt en omzet naar avi dan heb je uiteindelijk een heel aardig stukje video waarmee je betrouwbaar mpeg encoders kan testen .
  Oh ja: de ftp is eeeeerrrrrrruuuuug traaaaaaaag en vaak overloaded, 'snachts gaat het vaak beter.
  Indien iemand er mee aan de gang wil: ik heb evt het conversie programma om van yuv naar avi te gaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.