Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Antenneversterker invloed op het chello signaal???

Jank
8 antwoorden
 • Allereerst hoop ik dat ik met mijn vraag op het juiste subforum zit gezien chello internet er ook gedeeltelijk mee te maken heeft.

  Mijn probleem is dat de hoger gelegen "uhf" kanalen zoals sbs6 erg veel sneeuw bevatten op alle 3 de tv's (1 beneden, 2 boven). De radio ontvangst lijkt mij normaal, maar kan daar gezien mijn slechte gehoor niet over oordelen.
  Mijn chello internet verbinding is erg snel en stabiel en ook is het modem in no time online(als ik perongelijk de stekker eruit trok om ff te stofzuigen).

  Ik heb de situatie ff uitgetekend waarbij ik moet opmerken dat de tv splitter(zo'n zilverkleurig geval) direct op de cablemodem optimizer staat aangesloten zonder tussenkabeltje:
  [img:15c811613c]http://www.forumparadijs.com/fotomap/cai.gif[/img:15c811613c]

  Nu wil ik weten of het mogenlijk is om er een antenne versterker op aan te sluiten zonder dat het het chello signaal beïnvloed(is het überhaupt mogenlijk???), waar moet tie komen te staan??? en zijn er goede antenneversterkers in de handel die geen irritante horizontale strepen op het beeld tonen(heb ik weleens bij iemand met antenne versterker gezien, deze 2 strepen scrollen omlaag)???

  [img:15c811613c]http://www.forumparadijs.com/fotomap/tv.jpg[/img:15c811613c]
  [i:15c811613c]Voorbeeldje van de 2 strepen met antenneversterker wat ik dus niet wil hebben op mijn tv, die strepen.[/i:15c811613c]

  Ik hoop dat een of meerdere forumleden hier mij op weg kunnen helpen.

  Bij voorbaat dank :)
 • ik heb hetzelfde probleem gehad.
  wat ik heb gedaan is een elektricien gebeld en die heeft met versterkers en nieuwe kastjes allemaal het weer mooi gemaakt. Geen last meer van ruis enzo als je em bv hard zet
 • Welke stekkers gebruik je?

  Wanneer je stekkers met plastic kapjes aan je antennekabel hebt zitten, zou je kunnen overwegen on die overal te vervangen door stekkers die rondom metaal zijn.
  Daardoor heb je veel minder ruis en storing en zal je tv-signaal een stuk verbeteren. (het is ook minder duur dan een goeie versterker)
 • Een antenneversterker heeft geen invloed, althans bij mij, op het Chello signaal. Doorgaans wordt een antenneversterker geplaatst zo dicht mogelijk bij de cai aansluiting. Bij mij werkte dat niet optimaal en mijn versterker staat op de 1e etage en correct ingeregeld werkt het prima. Je moet wel kijken naar een versterker met een regelaar er op. Te veel signaal is ook niet goed, dat moet je kunnen verminderen.
  En uiteraard zijn goede stekkerverbindingen een pré. Succes!
 • 3 tv's op 1 kabel signaal is simpelweg te veel van het goede, je hebt inderdaad een antenne versterker nodig.
  Je plaatst hem zo dicht mogelijk bij de bron, in jouw geval wil dat zeggen pal naast je modem optimizeren verbind hem met een kort kabeltje tussen modem optimizer en versterker.
  van de versterker ga je naar je 3 tv's mbv de splitters.
  Kijk of je een Hirschmann versterker kan krijgen dat zijn de betere en zoals al gezegd het liefst een instelbare.
 • Je hebt de verkeerde splitter gebruikt.
  Je moet een metalen splitter hebben, met 1 ingang en 3 of meerdere uitgangen.
  De grondkabel gaat naar de "in" en vanaf "out" ga je met een kabel naar een cai wcd. Zorg voor goeie kabel en de juiste wcd's.
  Dan heb je een perfect beeld en Chello blijft werken.
 • [quote:7f0f0a3427="wajang"]Je hebt de verkeerde splitter gebruikt.
  Je moet een metalen splitter hebben, met 1 ingang en 3 of meerdere uitgangen.
  De grondkabel gaat naar de "in" en vanaf "out" ga je met een kabel naar een cai wcd. Zorg voor goeie kabel en de juiste wcd's.
  Dan heb je een perfect beeld en Chello blijft werken.[/quote:7f0f0a3427]

  Ik heb een metalen splitter er tussen. Maar alleen geen metalen pluggen.


  Ik ga in het weekend eens de stad(R'dam) en ga ik eens mijn voelhorens eens uitsteken en idd over het merk Hirchmann heb ik een hoop goede verhalen gehoord :)
 • Zelfs Gamma verkoopt ze. Het zijn splitters met F-connectoren.
  Zo ééntje als op de achterkant van de Chello modem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.