Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

VCD 3.0

Anoniem
rwilligen
5 antwoorden
 • Ik wil graag cd's maken in het nieuwe formaat VCD 3.0. Vooralsnog is Enreach I-Author het enige programma dat dit kan. Maar weet iemand waar ik (een demo van) I-Author kan downloaden? Alle links zijn 'broken'. :(
 • Check je PB's
 • OK, ik heb het programma nu.
  Maar wat zijn de specificaties (resolutie etc.) van VCD3.0? Ik moet het namelijk nog zelf invoeren want I-Author heeft geen ingebouwde encoder.
 • Ai, ik denk dat jouw een kleine teleurstelling wacht…

  VCD 3.0 is video technisch geheel gelijk aan vcd 2.0
  De extras van vcd3.0 zit 'm grotendeels in de menu structuur ed.
  vcd 3.0 ondersteund animated menu's en hyperlinks die (dacht ik) zelfs als overlay in de video geprojecteerd kunnen worden zodat je rechtstreeks naar een website kan klikken of bv een html document op de vcd.

  De videotechniek van vcd ligt vast en zal (denk ik) nooit veranderen.
  Het is en blijft nu eenmaal een soort audio cd, het white book waaronder vcd valt is eigenlijk een soort extentie van het redbook welke audio cd beschrijft.
  Daaruit volgend blijkt dat vcd een maximale datarate heeft gelijk aan die van de maximale uitlees rate van een 1 speed audio cd lezer en dat is 1374 Kbs maximaal, dat is dus de maximale program datarate voor vcd.
  Trek daar 224 Kbs voor de audio vanaf en er blijft 1150 Kbs voor de video over.

  Verder zal voor compatabiliteit de video moeten voldoen aan CCIR-601 video spec's en die zeggen nu eenmaal dat het sif-videoformaat voor vcd 352x288@25 FPS is….


  Dus : gewoon coderen met TMPGenc mbv het vcd template….
 • [quote:ea25dad4a4]Ai, ik denk dat jouw een kleine teleurstelling wacht…[/quote:ea25dad4a4]
  Nou niet echt hoor. Ik had al eens zoiets gelezen, maar ik wilde het even zeker weten. Maar de nieuwe menu-functionaliteit is ook een van de redenen waarom ik VCD3.0 wilde.
  Trouwens, ik kan toch nog altijd een XVCD 3.0 maken? Gewoon een wat hogere resolutie enzo, maar toch de menu's van 3.0.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.