Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Audio laat zich niet in VirtualDub apart van video scheiden?

3 antwoorden
  • Hallo allemaal, ik zit met het volgende probleem: ik heb een Xvid video omgezet naar Video-cd, na een half uur liep de audio niet meer gelijk aan de video. Nu kreeg ik een tip over het scheiden van audio en video met virtualdub, maar als ik de xvid-film open en kies voor "file>save wav" dan slaat-ie slechts een half uur audio op, terwijl de film 1,5 uur lang is. Wat doe ik verkeerd??? Alvast bedankt :cry:
  • Hallo, Ik heb net de nieuwste VirtualDub gedownload, 1.5.1., en deze versie komt met het openen van de xvid-film met de melding "VirtualDub has detected an improper VBR audio encoding in the source AVI file and will rewrite the audioheader with standard CBR values during processing for better compatibility". Ik kan nu de audio wel goed opslaan, het eigenlijke probleem was dat ik bij een vorige poging aan audio sync.probleem had na verloop van ong. een half uur van de film. Ligt de oorzaak in deze melding van VirtualDub? Zo ja, wat kan ik hieraan doen? :oops:
  • Misschien een flauw antwoord; Zoek gewoon een andere versie van de film! Op http://abdul1.netfirms.com/ vind je wat uitleg over VBR-geluid. Eigenlijk ben ik alleen nog maar bras-oplossingen voor dit probleem tegengekomen. (Zoals zet het geluid met de hand synchroon)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.