Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

algemeen creative subwoofers

De Geest Van Oirlo
8 antwoorden
 • Ik heb op het gathering of tweakers forum gelezen dat als je je subwoofer "wanden" met een soort van wol bedekt je een mooier geluid uit de sub krijgt. (kan et topic zo niet meer achterhalen).

  Ik heb een Cambridge Soundworks (creative) DDT2200. Is het de moeite om dit te proberen? En waar moet ik deze wol dan stoppen, voor de speaker of erachter?
 • Ben je niet in de war met iets anders? De meeste speakers zijn van binnen bekleed met een laag dempende stof. Dit onder meer om resonantie tegen te gaan. Oftewel: de luidspreker moet gewoon het aangegeven signaal omzetten in geluid, en niet meetrillen of na blijven trillen.
 • Ik heb het hier over de sub woofer, niet over de tweeters he? Me sub is gwoon een houten kast met een luidspreker en een elektronisch printje. Deze wilde ik van binne "bekleden".
 • Ik had het ook over de subwoofer. Tweeters zijn vaak van achteren dicht, en de duurdere voorzien van een soort hoorn, met hetzelfde doel.

  Je kunt eens naar een stoffenwinkel gaan, en kijken of je daar wat stevig voeringsmateriaal kunt vinden. Een andere oplossing is (open) noppenschuimrubber/polyether. Een derde is glaswol uit de bouwmarkt, maar dat is vaak niet los verkrijgbaar, alleen in pakken. Wil je duur, dan kun je naar een (zelfbouw-)speakerwinkel gaan (Speaker & Co bijvoorbeeld), en speciale dempingsmatten kopen.

  Je kunt heel uitgebreid de hele binnenkant beplakken, maar ook wat simpeler te werk gaan. Een stuk van het een of ander knippen, wat ongeveer twee zijkanten en de achterkant bedekt, en dat er gewoon indrukken. Als het een beetje stevig materiaal is blijft het wel zitten, en het werkt net zo goed.
 • Ik zal eens gaan rondkijken naar zo'n soort spul. Mijn sub is namelijk van binnen gwoon een houten kast met een speaker en wat elektronica. Geen van het soort materiaal dat jij opnoemt.

  Thx :P
 • Als je een mooier/voller etc. geluid wilt, moet je ook goed naar de omgeving kijken waar de subwoofer staat en zeker ook waar hij op staat.
  Ik denk dat dat wat meer uitmaakt dan dempingsmatjes op je sub.

  Ik zal er sowieso niet teveel geld aan uitgeven; het verschil lijkt me bij een creative subwoofer niet merkbaar.

  Ik ken overigens ook verhalen van vrienden die onder hun Rel subs een tegel plaatsen met daaronder door midden gezaagde tennisballen. Zodoende krijg je een mooi vol geluid, doordat de pootjes niet voor extra trillingen gaan zorgen.

  Kanttekening is dat ik het hier over subs van >€500 heb.
  Mijn Tannoy staat gelukkig op solide pootjes. Toch hoor ik bij bepaalde frequenties ineens een sterke verhoging, dus de resonantie. Daarbij gaan platen in mn dak trillen.
  Dat is alleen een probleem dat ik niet zal kunnen verhelpen met dempmatjes en tennisballen.,
 • Bij het GOT forum stond juist dat et zou helpen bij creative subwoofers. Hij staat nu onder de tafel, tussen me beenruimte en PC kast in. (zie me site: www.marioverhaeg.vze.com) Heb maar een heel kleine ruimte duz kan ook niej veel schuiven :(
 • Dit is het betreffende topic op GoT: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/706827

  De foto's van de eerste post laten duidelijk zien hoe de glaswol is aangebracht.
  Of het de moeite waard is? Ik zou zeggen: probeer het gewoon, het kost bijna niets en zo te zien valt er ook niet al te veel te slopen aan die sub.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.