Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Hoe krijg ik het tv-signaal op de beamer?

Anoniem
None
23 antwoorden
 • Ik heb een Beamer gekocht, een Sony VPL-CS5. Werkt prima. Ik vroeg me echter af kan ik ook T.V. -beeld in het groot kan projecteren. Wie weet het of dat mogelijk is? Ik heb zowel het video- als het s-video geprobeerd. Volgens de beschrijving moet hij om kunnen gaan met alle signalen, pal, secam, etc
 • Hoe heb je dat aangesloten dan?? In zo'n situatie kun je het beste je video-recorder als tuner gebruiken. Met s-video naar de beamer en het geluid naar je versterker.

  Greetz!!
 • Zal het proberen! Ik had s-video ingeplugd op mijn tv, maar de beamer, die zelf het signaal automatisch verwerkt, deed er niets mee.
 • Nou het lukt me nog steeds niet. Wie weet wat ik er voor nodig heb? Moet toch kunnen om via de beamer tv beelden op het projectiescherm te krijgen???
 • [quote:3affa5005b="Henk Bakker"]Nou het lukt me nog steeds niet. Wie weet wat ik er voor nodig heb? Moet toch kunnen om via de beamer tv beelden op het projectiescherm te krijgen???[/quote:3affa5005b]

  Na het aansluiten van een pal video-signaal geeft de beamer geen beeld?!
  Wat zegt de handleiding over mogelijkheden tot aansluiten van een pal video-signaal? Apparaat misschien defect?
 • Waarschijnlijk heb ik de vraag niet goed geformuleerd. Volgens de beschrijving kan de beamer omgaan met het Pal-signaal. Ik heb het geprobeerd met een y\j kabel, s-video-kabel, y\j vanaf zowel de tv als de vcr, s-video vanaf alleen de tv. Maar beiden werken niet. Zal het nog een keer proberen met de scartverloop vanuit de tv.
 • Heeft de TV dan een TV-out aansluiting? Probeer eens een verbinding met een video recorder te maken.
 • Het is gelukt. Via een scart-verbinding (ext1) aan de achterzijde van mijn tv, naar de beamer! Aan de achterzijde van mijn tv zitten 3 scartaansluitingen. Op mijn video zitten er twee. Uiteindelijk werkt dus ext 1 van mijn tv. Bovendien moet je de scartplug op OUT zetten.
  Thanks iedereen die wilde helpen
 • [quote:30f5e5af62="Henk Bakker"]Het is gelukt. Via een scart-verbinding (ext1) aan de achterzijde van mijn tv, naar de beamer! Aan de achterzijde van mijn tv zitten 3 scartaansluitingen. Op mijn video zitten er twee. Uiteindelijk werkt dus ext 1 van mijn tv. Bovendien moet je de scartplug op OUT zetten.
  Thanks iedereen die wilde helpen[/quote:30f5e5af62]

  Waarom werkten die andere pogingen niet?
 • - knopje stond niet op OUT
  - scart-poort in kwestie had geen uitgaande signalen (zou in de documentatie van je tv/vcr moeten staan welke aansluitingen geschikt zijn. Het zou ook via de opties van de tv/vcr nog aangepast kunnen worden )
 • Toch is het via s-video op een scart adapter niet mogelijk om in kleur het beeld te projecteren. Wel met de gele video tulpplug. Vreemd!
 • [quote:e192e29c63="Henk Bakker"]Toch is het via s-video op een scart adapter niet mogelijk om in kleur het beeld te projecteren. Wel met de gele video tulpplug. Vreemd![/quote:e192e29c63]

  Dit is mogelijk indien de scart adapter correct functioneert en je de juiste uitvoering van een scart adapter gebruikt. Van belang is tevens dat er een s-video signaal aangeboden wordt op de juiste pinnen van de scart adapter (is afhankelijk van het apparaat dat het signaal moet leveren) en dit wordt overgebracht naar de mini-din (s-video) aansluitbus aan de andere kant van de scart adapter.
 • [quote:626089d070="Henk Bakker"]Toch is het via s-video op een scart adapter niet mogelijk om in kleur het beeld te projecteren. Wel met de gele video tulpplug. Vreemd![/quote:626089d070]
  Dat effect heb ik ook bij mijn tv. Voor een deel heb ik het 'opgelost' door de andere scart-aansluiting van m'n tv te kiezen …

  - het signaal is NTSC terwijl PAL wordt verwacht (of omgekeerd)

  - het signaal heeft de verkeerde frequentie.
  Dit gebeurd bij m'n PS2 als ik bij een spel voor de '60Hz'-variant kies ipv de '50 Hz', dit terwijl m'n Dreamcast wel zonder problemen de '60 Hz'-variant kan kiezen …
  Ik vermoed zelf dat de twee scart-aansluitingen van m'n tv niet precies gelijk zijn.
 • Negeren waarschuwing: Ban gevraagd.
  E.G.
 • Geen flames aub
  E.G.
 • Jaap H, bedankt voor je uitleg, maar op een andere site over hetzelfde probleem las ik dezelfde klacht. Niet met s-video, maar met een "gewone"
  videokable lukt het wel kleurenbeeeld te krijgen. Vreemde zaak, vind je ook eigenlijk niet??
 • [quote:e0fd368f31="Henk Bakker"]Jaap H, bedankt voor je uitleg, maar op een andere site over hetzelfde probleem las ik dezelfde klacht. Niet met s-video, maar met een "gewone"
  videokable lukt het wel kleurenbeeeld te krijgen. Vreemde zaak, vind je ook eigenlijk niet??[/quote:e0fd368f31]

  Vreemd is het zeker van een afstand; het is bij zeker bij scart van belang goed te kijken naar wat je wilt en of die mogelijkheid geboden wordt door de scart-kabel, eventuele adapter van of naar scart en het scart aansluitpunt op het betreffende apparaat.
 • Het is vanaf het begin duidelijk wat ik wil. TV-beeld via de beamer op een groot scherm projecteren in de beste kwalitiet. En dat is s-video. Sony heb ik verschillende malen ervoor benaderd, maar die weten het ook kennelijk niet. Van verschillende kanten krijg ik hetzelfde verhaal te horen, "gewoon" video geeft wel kleurenbeeld en s-video niet, dus ik ben niet de enige met het probleem.
 • [quote:addc60a925="Henk Bakker"]Het is vanaf het begin duidelijk wat ik wil. TV-beeld via de beamer op een groot scherm projecteren in de beste kwalitiet. En dat is s-video. Sony heb ik verschillende malen ervoor benaderd, maar die weten het ook kennelijk niet. Van verschillende kanten krijg ik hetzelfde verhaal te horen, "gewoon" video geeft wel kleurenbeeld en s-video niet, dus ik ben niet de enige met het probleem.[/quote:addc60a925]

  'Wat je wilt', hiermee bedoel ik (in mijn vorige bijdrage) dat het jezelf helder moet zijn welke verbindingen je moet leggen om het zaakje te laten doen wat je wilt.

  Dat je met een composiet-video signaal ('gewoon'-video, gele stekkers) wel kleur op het scherm krijgt en met s-video niet ligt vanzelfsprekend niet aan het s-video concept maar aan een kink ergens in de signaal overdracht. Dit ligt of aan een onjuiste aansluiting of aan het niet bestaan van de mogelijkheid dit signaal-type te gebruiken of aan een defect ergens lijkt mij.
 • De beamer projecteert kleur. Dat is duidelijk. De beamer pretendeert ook te kunnen werken met s-video. Alleen bij dat type is het beeld z/w! That's it! Of…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.