Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Plextor of Sony DVD RW?

Anoniem
ruudpel
16 antwoorden
 • mijn excuus als dit onderwerp al eerder is aangesneden, maar ik kon het niet vinden

  wat raden jullie aan? de Plextor PX-504A of de Sony DRU-500A? wat zijn de grootste verschilllen (behalve de DVD-R/(W) mogelijkheid van de Sony)?
 • Kijk hier maar even….

  http://www.webweaver.nl/shop/c39.html
 • Helaas heeft c't (computertechniek) nog niet de sony getest volgens de laatst geintroduceerde methode maar wel de Plextor en de nec1300.
  De resultaten waren (wat mij betreft) ontnuchterend.

  De nec slaagde er in het geheel niet in om een knappe dvd te branden en de plextor zat op het randje van het toelaatbare wat betreft fout-branden.
  De nec produceerde 1 "non recoverable error" en alhoewel dat er maar 1 is op ruim 4 GB data is het voldoende want daar crasht je dvd speler op en in het geval van data zit je dan dus met een onleesbare of corrupte file.

  Bij de sony werd enige tijd geleden ook al melding gemaakt van het hoge aantal errors welke worden geschreven.

  Geen probleem zolang deze errors "recoverable" zijn, bij de nec was dat niet zo bij de plextor wel.

  Vooral firmware updates kunnen aan dit soort problemen bij branders een hoop goed doen.

  Bij plex is er versie 1.01 die een betere schrijf kwaliteit beloofd….

  Ik begin zo langzamerhand te geloven dat de tijd om een dvd speler te kopen eigenlijk nog niet is aangebroken aangezien de diverse fabrikanten nog steeds aan het prutsen zijn over de ruggen van de gebruiker.
 • haha ik hoop niet dat alle volendammers zulke tips geven :o
  plextor 375, sony 400

  als je fffff zoekt kan je die plextor voor +/- 250 krijgen en die sony voor +/- 300 :P

  maar toch bedankt uiteraard

  maar ja
  ben dr nog niet uit
  op zich vind ik plextor 1 van de beste merken ooit wat betreft cd-rom en cd-rw en zo
 • Ik plaatste de link alleen om de verschillen te laten zien van de branders want daar vroeg je dacht ik naar.
  Of die prijzen te duur zijn ,daar heb ik geen verstand van die stonden er gewoon bij.
 • hehe oke ik snap het, maar ik bedoelde het meer in de vorm van een review of zo…voor- en nadelen. ik weet dat de sony dvd+r, +rw, -r, en -rw kan branden en de plextor alleen +. de snelheden liggen dicht bij elkaar volgens mij en die paar minuten per cd/dvd maakt me ook nie tzoveel uit.
 • Ipv een plextor kan je ook een Nec 1100a kopen
  +/- 165.00 Euro.
  zijn de zelfde branders
 • Zijn NIET dezelfde branders.
  In een nec brander zit nec firmware en in een plextor brander zit plextor firmware en dat maakt alle verschil van de hele wereld.

  Dat de hardware van beide apparaten hoogstwaarschijnlijk hetzelfde is (alhoewel: wie garandeert dat eigenlijk?) zegt niet zo heel veel over de capaciteiten van beide apparaten, deze kunnen door de firmware een wereld uit elkaar liggen.
  Snelheid, betrouwbaarheid, stabiliteit, gegevens betrouwbaarheid, het zit allemaal in de firmware.
 • goed gezegd willigen :)
  bovendien, ook al zouden de 2 apparaten technisch identiek zijn, zou ik nog een plextor kopen
 • Alleen al de garantie is van een Plextor veel beter geregeld en dat is zeker een feit om bij stil te staan.
  Branders hebben nu eenmaal de leuke eigenschap om er toch op een goed (maar meestal slecht) moment er de brui aan te geven.
  Zeker nu tegenwoordig nagenoeg iedere fabrikant zijn drives gewoon inkoopt ipv zelf fabriceerd is helaas ook bij plextor de levensduur minder geworden en als je een brander koopt is dat iets om bij stil te staan, zeker als zo'n brander enige honderden euros kost.
  De dvd brander markt is wat dat betreft nog niet te vergelijken met de cd barnder markt waarbij je een brander koopt voor enige tientjes en je gewoon de gok kan nemen met een no-name apparaat.

  Op de plex zit dacht ik 2 jaar onsite garantie en je bent gegarandeerd van technische ondersteuning in de vorm van firmware updates, in ieder geval zolang de drive verkocht wordt en vaak ook nog wel een tijd daarna voorop gesteld dat er nog wat te verbeteren/fixen is.

  Een erg goede tweede keus zou Lite-on zijn maar die zijn helaas nog steeds niet op de dvd markt aanwezig :cry:
  Kijk, daar zit ik nou met smart op te wachten…..
 • …..
 • Je kunt het proberen maar de kans is vrij groot dat de plextor softwareschrijvers een vendor-ID check oid in de firmwareflasher hebben ingebouwd waardoor naar alle waarschijnlijkheid de flash niet zal gaan, of mislukt.
  Ze zijn bij plextor ook niet gek…
  Het is al bijna onmogelijk om de plextools te gebruiken als je geen plextor brander hebt, en dan heb je het alleen maar over een brokkie software…
  De extra kwaliteit van branders zit tegenwoordig overduidelijk in een goed uitgewerkte firmware ,en diegene die daar een hoop werk van maken en daar dus ook wat meer geld voor vragen zijn volledig op de hoogte van het feit dat gebruikers weten dat een HP-NEC of plextor drive kwa hardware essentieel niet verschillen, logisch dan ook dat zo'n ontwikkelaar zijn intellectuele eigendom beschermt.
  Je zou anders een heel merkwaardig verschijnsel kunnen krijgen: je koopt een drive gewoon ZONDER firmware, hij is dan extra goedkoop, en flasht vervolgens de beste firmware erin die je maar kunt krijgen.
  Helaas werkt 't niet zo.

  Eenzelfde situatie vind je in tv-kaarten land: hauppauge schrijft de beste drivers en software die er is voor bt848/878 kaarten.
  En aangezien de hardware van alle bt8xx kaarten minimaal van elkaar verschilt ligt de gedachte voor de hand: ik koop een goedkoop no-name kaartje en draai er hauppauge software bij (die zelfs gratis is te dl), helaas ,helaas…, ze zijn bij hauppauge ook niet gek….
 • laat ik mijn vraag iets veranderen..
  wat is het verschil tussen de de Sony DRU500A en de DRU510A? ik neem aan dat de 510A een opvolger is..maar wat zijn de verschilllen..ik heb het niet kunnen vinden..
 • Tja.. dat weet ik ook niet maar het lijkt me dat de nieuwere te verkiezen is boven de oude?
  Geeft de sony site geen uitsluitsel?

  Ik weet dat de 500 in eerste instantie maar op 2x schrijft maar dat dit via een firmwareflash te updaten is naar 4x.
  wellicht heeft de nieuwere 510 al deze nieuwere firmware ingebakken en kan dus zo uit de doos op 4x schrijven?
 • maar oke..dan blijft de vraag..de Sony DRU-510 of die Plextor PX-504A…in principe neig ik meer naar het merk Plextor, maar de brander van Sony staat me meer aan…sneller, meer opties..maar ook duurder
 • Tja, volgens mij is het + versus - gevecht wel gewonnen en ik dacht(?) dat ze alletwee even snel zijn?

  Plextor is meestal wat beter in het bijwerken van de firmware tav fout percentages,stabiliteit,snelheid ed.
  Alhoewel Sony natuurlijk ook geen pruts merkje is…

  Lastig lastig…..

  Ik zou voor de plex gaan.( maar ja ,ik heb al 2 plexxen en ben liefhebber)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord