Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

nog in de bios en al op dvd ??

None
26 antwoorden
 • sommige hebben dvd's met ned ondertiteling die nog in de bios draaien

  hoe komen ze er aan en hoe doen ze dat ???

  en is de kwaliteit ook goed dan
 • Als de films nog in de bios draaien, en iemand heeft ze al op DVD met nederlandse ondertitels, lijkt me dat illegaal… En daar doen we op dit forum niet aan mee…

  Wel heb je soms het geval dat de DVD in Amerika al te koop is terwijl de film in Nederland nog in de bios is… Maar dan heb je natuurlijk geen Nederlandse ondertitels…
 • [quote:10f7b81c75="Capone"]Als de films nog in de bios draaien, en iemand heeft ze al op DVD met nederlandse ondertitels, lijkt me dat illegaal… [/quote:10f7b81c75]

  Dat is een veronderstelling die jij maakt die niet op feiten is gebaseerd maar op eigen waarneming.
  Je trekt een conclusie aan de hand van een praktische situatie: over het algemeen komen films eerst in de bioscoop uit en daarna pas op dvd.
  Dat is geen geschreven wet en dus zou het tegenovergestelde ook kunnen gebeuren.

  Van The Animatrix is zelfs helemaal geen bioscoopfilm verschenen en toch is ie op dvd te krijgen, legaal.

  Je zou ook een dvd uit een andere regio kunnen kopen, deze rippen en vervolgens zelf van nederlandse ondertitels voorzien en vervolgens opnieuw op een dvd branden.
  Allemaal geheel legaal, dvd's uit amerika of welk ander land dan ook zijn vrij te importeren, het rippen van een encrypte dvd is niet illegaal-althans op dit moment in nederland nog niet en als dit wel illegaal wordt: er zijn ook dvd's zonder encryptie (bv porno of films uit het onafhankelijke circuit) en een kopie voor thuisgebruik is toegestaan.
 • Kan een mooi stuk huisvlijt zijn. Indien de film eerder is verschenen in het buitenland is het een kwestie van een kopie bemachtigen, ondertiteling vervaardigen en dvd fabriceren. Lekkere snelle computer is hierbij handig.
 • [quote:57d01a61e7="rwilligen"][quote:57d01a61e7="Capone"]Als de films nog in de bios draaien, en iemand heeft ze al op DVD met nederlandse ondertitels, lijkt me dat illegaal… [/quote:57d01a61e7]

  Dat is een veronderstelling die jij maakt die niet op feiten is gebaseerd maar op eigen waarneming.
  Je trekt een conclusie aan de hand van een praktische situatie: over het algemeen komen films eerst in de bioscoop uit en daarna pas op dvd.
  Dat is geen geschreven wet en dus zou het tegenovergestelde ook kunnen gebeuren.[/quote:57d01a61e7]

  Tuurlijk, als je het voor eigen gebruik zelf helemaal maakt (dus zelf de ondertitels schrijft ed…) dan is het inderdaad niet illegaal, maar ik dacht (misschien ten onrechte, in dat geval: sorry) dat de topic starter wilde weten waar je nederlands ondertitelde DVD's, van films die nog in de bioscoop draaien, vandaan kon halen… En als mensen die de DVD's zelf gemaakt hebben ze ook gaan doorverkopen, dan is het illegaal…
 • [quote:89e2e85810="Deaddrop"]sommige hebben dvd's met ned ondertiteling die nog in de bios draaien

  hoe komen ze er aan en hoe doen ze dat ???

  en is de kwaliteit ook goed dan[/quote:89e2e85810]
  Ik heb hier de dvd van de matrix liggen, die is uiteraard illegaal, je kunt zien dat de film dmv een camera is opgenomen. Niet in de bios, maar wel met de film van de bios. Gewoon gejat dus of onbetrouwbare bioscoopmedewerkers. Dit is uiteraard helemaal illegaal.
  ps. trouwens wel surround:)
 • Tuurlijk begrijp ik wat je bedoelt, ik probeer gewoon iedereen wakker te houden :wink:

  Dit is immers het multimediaforum en of het nou illegaal is of niet: voor 9 van 10 mensen betekent multimedia,dvd en thuisbioscoop het dl van een divx filmpje, mp3tje of wat voor MM file dan ook en daar vervolgens iets mee doen.
  En als ze dat niet lukt dan komen ze hier om daar vragen over te stellen.

  Voor de vraagsteller: je begrijp ondertussen waarschijnlijk wel hoe de vork in de steel zit: de dvd's die jij ziet bij mensen zijn waarschijnlijk dat wat in de ruilwereld een camrip word genoemd.
  Een camrip is een met DV camera opgenomen bioscoop film die daarna is omgezet naar het dvd formaat.
  Voorheen, zeg ten tijde van starwars I the phantom menace, was de kwaliteit van zo'n camrip miserabel slecht en moest je toch wel echt een hele grote fan zijn om daar voor je plezier naar te kijken, maar tegenwoordig is de kwaliteit van camrip ronduit zeer goed te noemen en absoluut het kijken waard.

  Hoe kom je aan zulke dvd's, tja dat weet ik niet, zoeken met een goede zoekmachine mischien?
  Er is een tooltje met de naam Kazaa voor het afspelen en archiveren van mediabestanden en die heeft een erg goede zoekmachine ingebouwd van een firma genaamd Google, mischien vind je daar wat mee?
 • Het hoeft niet illegaal te zijn !
  Zo heb ik bij de vrij blauwe platenzaak titels als 'The Watcher' & 'Austin Powers' zien liggen terwijl die films (waar ik was) nog in de bioscoop draaiden.

  Zelfs dvd's van regio 2 (Europa) willen nog wel eens verschijnen voordat alle (kleinere) bioscopen gestopt zijn met het tonen.

  Maar als het bij mensen thuis is … dan is het in 9 van de 10 gevallen toch illegaal.
  De meeste echte import-dvd's hebben namelijk geen nederlandstalige ondertiteling (uitzondering zijn dvd's uit andere regio 2 landen zoals australie …).
 • [quote:0da1841646="rwilligen"]
  Een camrip is een met DV camera opgenomen bioscoop film die daarna is omgezet naar het dvd formaat.
  Voorheen, zeg ten tijde van starwars I the phantom menace, was de kwaliteit van zo'n camrip miserabel slecht en moest je toch wel echt een hele grote fan zijn om daar voor je plezier naar te kijken, maar tegenwoordig is de kwaliteit van camrip ronduit zeer goed te noemen en absoluut het kijken waard.[/quote:0da1841646]Steeds vaker gaan er ook rips rond van échte dvd's die voor de premières in bioscopen circuleren ter beoordeling, of voor sneak previews, e.d. Deze willen nog wel eens in het "circuit" verdwijnen. Vaak verschijnt er dan ergens in de film een mededeling van ± 30 seconden dat die dvd voor dat doel is gemaakt, niet gekopieerd mag worden, etc.
 • dat zijn de zgn dvd screeners …

  die worden voor promotionele doeleinden vervaardigd … en aangezien ze daaro ook erg schijnheilig zijn, liggen die nog geen dag later al in de schappen van het internet op je te w8en …
  heb je idd vaak van die zwart wit stukjes en 4 your considerence stukjes ertussendoor

  Normaal gesproken kun je een film ongeveer een maand voordattie uberhaupt in de bios uitkomt al downloaden in telesync/cam formaat ..

  idd met cam opgenomen in bios telesync is apart ( beter) geluid ..

  daarna komen de centropy releases … ietsjes beter, meestal in svcd …

  en ongeveer nadat ze een maandje hebben gedraaid .. zie ik de eerste -echte- dvd rips al tevoorschijn komen .. en kun je zelfs al illegale dvd's ( met de bijbehorende kwaliteit en 5.1 geluid ) ervan kopen … maar jah als je dan toch al illegaal bezig bent, wrom kopen ?

  er is natuurlijk ook wel een verschil met bioscoop draaien en dat ze in premiere gan in de bios he …

  een film die hiero in premiere gaat … kun je mi nooit legaal hiero op dvd kopen … ook al koop je bv een regio 5000 (mars ) dvd :wink: Want dan ben je toch weer illegaal bezig dat je je niet aan de regio houdt??
 • En daarbij komt nog dat de datum van het uitbrengen van dvd's nogal verschilt tussen USA en Europa.
  Die worden dan weer in de nieuwsgroepen geplaatst en die worden dan weer van Ned subs voorzien. Is heel makkelijk, als je weet hoe.
  En zo is het gekomen dat Orginele DVD's dus hier al rondzwerven voordat hij hier uit is.
 • Deze DVD's worden opgehaald uit de nieuwsgroepen. De mensen die deze dvd's maken, downloaden de filmbestanden via OVERNET.
 • owjah 25061 denk je niet dat er nog veel meer mensen zijn die nix van nieuwsgroepen moeten hebben omdat je voor de redelijke moet betalen …

  geloof me … irc wordt meer mee gedowned dan nieuwsgroepen en als je dan ook nog eens zelf served …. :wink:


  ik heb trouwens nu al de -echte- dvd van de hulk … ( gezien bij een vriend.. ik doe natuurlijk niet aan illegale praktijken :p

  en dan niet in zo'n TS of FTF ellende kwaliteitje … gewoon 5.1 geluid en goed normaal dvd beeld

  helaas is het een bagger film maargoed … hieraan zie je hoe hard dat gaat …
 • als je/iemand eenfilm op DVD/CD hebt die al uit is voordat de dvd uit is is 99% van de gevallen illigaal. Maar soms komen ze wel heel vroeg uit, terwijl de bioscoopjes in kleine plaatsen hem nog (voort de laatse keer :wink:) draaien. Maardannog zit er weel 2 weken tussen
 • Mag je eigelijk een DVD kopieren voor [b:e3bc3d1b12]eigen[/b:e3bc3d1b12] gebruik? Ik mee daarover iets gelezen te hebben
 • [quote:faad7cd2be="Alexander Online"]Mag je eigelijk een DVD kopieren voor [b:faad7cd2be]eigen[/b:faad7cd2be] gebruik? Ik mee daarover iets gelezen te hebben[/quote:faad7cd2be]

  Ja dit mag, echter je moet wel de originele DVD in je bezit hebben (dit wil dus zeggen gekocht, niet gehuurd :wink: )
 • Ho stop Ho!

  Ik ben Journalist. Ik krijg deze SCREENER DVD's thuis en moet aan de han hiervan een resensie schrijven. (Tuurlijk wel weer terug geven)

  Een kennis van mij (die dus illegaal bezig is) heeft een groep opgericht:
  TJOENI. Hij haalt dus de nieuwste originele films van OVERNET. Ondertiteld ze en zet ze op de nieuwsgroepen. Vandaar dat jullie die versies ook al kunnen zien, want alle dealertjes bij jullie in de buurt hebben m dus eigenlijk van hem!

  Over illegaal kopieren. Je mag een dvd, video, data-cd, audio-cd, spel-cd, multimedia-cd gewoon kopieren. Voor je zelf ja, dus niet uitlenen, verkopen, of in openbare kringen vertonen. Je hoeft niet perse het origineel in bezit te hebben. LETOP! Dit heeft BREIN een keer gezegd:
  Je mag een muziek-cd of dvd in de bibliotheek huren om er voor je eigen studie een back-up van te maken. Dus er is helemaal niets illegaals aan.
  Wat wel in mijn contract staat is dus dat ik die films die ik dus aangeleverd krijg niet mag dupliceren op een of andere manier!
 • [quote:d111d5cf8c]Ho stop Ho!

  Ik ben Journalist. Ik krijg deze SCREENER DVD's thuis en moet aan de hand hiervan een resensie schrijven. (Tuurlijk wel weer terug geven)
  [/quote:d111d5cf8c]

  heeeeeeeeeeeeeey vriend hoe gaatie nu :wink: hehehe

  wat jij trouwens zegt van dat zelf in bezit hebben, is dat niet alleen voor je studie dat dat dan wel mag?? dus als je niet studeert, niet ..

  ik heb me ooit eens toen ik nog studeerde namelijk door een (inmiddels) emeritus professor helemaal laten uitleggen dat dat namelijk alleen mag als reservekopie voor eigen gebruik, mits origineel in eigen bezit, mits zelf gecopieerd ….
  net zoals de goedkope xp licenties … die dus eigenlijk na je studie niet meer mag gebruiken … ( hehe like who cares)
 • [b:0f6da4ea32]Wet van 23 september 1912, houdende nieuwe regeling van het auteursrecht
  (Auteurswet 1912)[/b:0f6da4ea32]

  Artikel 16b

  [1.] Als inbreuk op het auteursrecht op een werk van letterkunde, wetenschap of kunst wordt niet beschouwd, tenzij het een met elektronische middelen toegankelijke verzameling als bedoeld in artikel 10, derde lid betreft, de verveelvoudiging, welke beperkt blijft tot enkele exemplaren en uitsluitend dient tot eigen oefening, studie of gebruik van degene die de verveelvoudiging vervaardigt of tot het verveelvoudigen uitsluitend ten behoeve van zichzelf opdracht geeft.

  Artikel 10
  [3.] Verzamelingen van werken, gegevens of andere zelfstandige elementen, systematisch of methodisch geordenend, en afzonderlijk met elektronische middelen of anderszins toegankelijk, worden, onverminderd andere rechten op de verzameling en onverminderd het auteursrecht of andere rechten op de in de verzameling opgenomen werken, gegevens of andere elementen, als zelfstandige werken beschermd.

  [b:0f6da4ea32]Met andere worden: Het maken van een of zelfs meerdere kopiën voor eigen gebruik is toegestaan, mits het kopiëren ervan door de persoon zelf gedaan wordt! (kopiën kopen of krijgen is dus niet toegestaan) Het is niet noodzakelijk om het orgineel zelf in bezit te hebben!!
  Uitzondering op deze regel is software, waarvan geen kopie gemaakt mag worden, tenzij het orgineel wel in het bezit is.[/b:0f6da4ea32]
 • Dus ik kan van een vriend gewoon een DVD lenen, kopieren, dvd terug geven, en zelf gaan genieten van de DVD :wink: . He werk jij bij Justitie ofzo? :P :P :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.