Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Verschillende players, verschillende herrie

Anoniem
None
2 antwoorden
 • In de wereld van PC's waar voor mij de wonderen nog lang niet de wereld uit zijn liep mijn buurman tegen het volgende fenomeen aan:

  Bij het afspelen van een audio CD met het bij Win 98 meegeleverde playertje "CD-SPELER" is de DVD speler niet te horen.
  Speelt hij dezelfde audio CD echter af met de player "WinAmp of Windows Media Player9" dan lijkt z'n DVD speler spontaan te willen opstijgen.
  De muziek wordt in alle bovengenoemde players verder prima weergegeven, hoewel met name de MP9 speler in het begin ook een "hik" geeft = 1 a 2 sec geen geluid.

  Enkele systeem specs zijn: P3 500Mhz, 256 MB intern en een DVD speler (merk onbekend)

  Wie kan dit raadsel ontrafelen en beter nog, een oplossing aandragen?
 • Waarschijnlijk wordt het veroorzaakt doordat de win98-cd speler de opdracht aan de cdrom speler geeft om in "audio-mode 2" een audio cd te lezen en het geluid via het audiokabeltje naar de audiokaart wordt gestuurd en van daaruit naar de speakers gaat.
  De cd-rom speler verwerkt dan dus de cd op exact dezelfde manier als dat een gewone cd speler uit je stereotoren de cd zou lezen.

  Aangezien je een audio cd beluisterd op 1 X speed is het zinloos om de speler sneller te laten draaien en dus geeft de speler software aan de cd-rom speler de opdracht om niet sneller te draaien dan 1 a 2 X speed.
  Soms zorgt de hardware speler zelf er al voor dat de cd niet sneller draait.
  Deze manier van een audio cd spelen lukt al als je de cd-rom player aansluit op enkel12/5 volt en een koptelefoon erin steekt, audio cd's worden automatisch afgespeeld en (bijna) altijd op 1 of 2 speed.

  Bij modernere software spelers wordt het audio signaal via digitale extractie als data van de cd gerukt en door de ide kabel van cd-rom naar systeem verzonden alwaar de data verder wordt verwerkt tot een audiosignaal en uiteindelijk als geluid naar de audiokaart wordt gestuurd.
  Voor dit soort weergave van een audio cd hoeft er dus geen audio kabeltje van cd-rom naar de geluidskaart te lopen.
  De hoge snelheid van de speler wordt veroorzaakt door het feit dat de audio cd als een data cd wordt uitgelezen en daarbij is het wel zinvol om op de hoogst mogelijke snelheid te draaien, hoe sneller hij draait hoe sneller je een cd kunt rippen of een spel/software kan installeren .
  Dat jij nou net helaas naar muziek wilt luisteren kan windows niet weten, die krijgt gewoon de opdracht "rip de data van deze cd en stuur door naar locatie xyz"

  Digitale audio extractie is in windows uit te sluiten door in apparaat beheer bij de desbetreffende speler eigenschappen het vinkje "digitale audio extractie" weg te halen en daarna te rebooten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.