Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

SBLive en 5.1 Speakers

None
19 antwoorden
  • Ik heb een SoundBlaster Live! 5.1 geluidskaart
    en JS 5.1 Speakerset

    Ik heb alles aangesloten volgens het schema.
    Ik hoor ook overal geluid uit, behalve de subwoofer is enorm zacht, ik krijg daar bijna geen geluid uit.
    Ook niet als ik bass/volume op z'n hoogst zet in het mixer schema.
    Al andere boxjes doen het allemaal op normaal volume.

    Heeft iemand een idee?

    Alvast bedankt,

    Johan
  • Bij de JS weet ik het niet, maar de subwoofer wordt soms appart geregeld op je mixerkastje. (hardware) Heb je een knop voor de subwoofer? Deze staat dus los van de volume en dien je dus ook open (rechts) te draaien,
  • Yep de bass knop staat helemaal naar rechts.
    Eveneens de bass in het mixerschema staat ook op full.
  • 8) Kijk eens op http://uk.europe.creative.com/support/drivers/welcome.asp voor updated drivers van de soundcard. 8)
  • Die Creative kaarten hebben een speciale stekker nodig (die op de oranje bus gaat van de kaart) om het sub kanaal van de middenspeaker te scheiden.
    De Inspire en Cambridge series (huismerk) hebben dat wel, weet niet hoe jou setje eruit ziet, de stekker die in de oranje bus gaat moet meerdere "contactpunten" hebben
  • Recentste driver heb ik gedownload, maar dat werkt noppes.
    Ik heb 3 aansluitingen op m'n kaart en ook 3 op m'n subwoofer.
    Dus daar kan het volgens mij niet in zitten.

    Belangrijk: Ik krijg wel geluid op alle kanalen! Alleen m'n subwooffer is enorm zacht, bijna niks van te horen.
  • die stekker die in de oranje plug gaat moet meer contacten hebben als de andere, anders gaat het niet goed vwb 5.1
  • Hmm ik snap dan niet waarom :roll:.

    Ik heb ook 3 aansluitingen op mijn subwoofer en ook 3 op de kaart.
    Stel dat die oranjeplug word gesplit waar moeten die 2 gesplitte stekkertjes dan in?
  • De stekker zelf, die in de oranje plug wordt gestoken, heeft meerdere contacten, vergelijk de stekkers eens met elkaar, de zwarte en groene zijn identiek, de oranje heeft meer contacten
  • Ik heb gewoon 3 jack-stekkers gekocht.
    Dus ik heb geen speciale creative kabels :).
  • [quote:c32047d51d="Dumpie"]Ik heb gewoon 3 jack-stekkers gekocht.
    Dus ik heb geen speciale creative kabels :).[/quote:c32047d51d]

    dat zou dus je probleem wel eens kunnen zijn
  • Hmm vind het toch nog steeds vaag hoor.
    In de handleiding van m'n speakers staat: 3 jack kabels & in de handleiding van m'n geluidskaart ook :roll:.

    En ik heb ze allemaal ook goed aangesloten -> creative diagnostics.
    Als ik dan zo'n speciale oranje zou hebben, heb ik toch een aansluiting teveel :roll:.
  • kijk, je sub en je middenspeaker gaan door hetzelfde stekkertje, dus je hebt een speciale nodig

    The Sound Blaster Live! 5.1 cards have a shared jack for Analog center/subwoofer out and Digital Out. This jack is a 4-pole mini jack (1/8"). The selection between Analog Out and Digital Out is determined by software.
  • Helaas moet ik hierbij aangeven dat mijn verhaal onjuist is bij het [i:c216a0af4c]analoog [/i:c216a0af4c]aansluiten van speakers :oops: :oops:
    Met de kabels zoals beschreven zouden de 5.1 speakers gewoon moeten werken.
    Hoop dat de medeforumleden alsnog een oplossing verzinnen.
  • Ow ok is goed dan.
    Want vomnd het al zo vreemd. Zou ik een kabeltje over hebben.

    Maarja ik ben ook al overal bezig met vragen, maar geen idee :(.
  • Heb hetzelfde probleem alsik een vinkje plaats in de mixer bij digitaal en dan weer weghaal dan doet hij het wel
  • Nee, dat werkt bij mij ook niet.
    Maar nogmaals ik heb wel geluid uit mijn subwoofer maar enorm zacht. Het is nauwelijks te horen.

    Dus ik heb in de mixer de bass al tot bovenaan staan.
    Een vinkje bij bass redirection, maakt niks uit.
    Eigenschapopen van audio in windows staat het ook goed -> 5.1 luidsprekers.
  • Je subwoofer kan natuurlijk ook kapot zijn. Heb je niet de mogelijkheid de set eens op een andere pc aan te sluiten? Of op een line-out van je stereo, of op je walkman.
  • Nee die is niet kapot, sluit ik 'm op een andere line-out aan dan krijg ik wel gewoon full-bass.
    Alles werkt ook als ik het test met creative diagnostics.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.