Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Probleem ivm met opnemen geluid (probleem geluidskaart?)

None
3 antwoorden
  • Hello,

    Ik gebruik als geluidskaart een Creative SoundBlaster PCI. Met het afspelen van geluid op mijn boxen is er geen enkel probleem. Maar nu zou ik graag geluid willen oppakken via de line in (het geluid komt van een mixer en moet dus is de line in ipv het record kanaal - voor micros). Maar het probleem bij het oppakken (met sound forge) is dat het signaal veel te sterk is en er dus zeer slecht wordt opgenomen. Ik heb al geprobeerd om bij record volume het volume volledig op 0 te zetten bij line in, dit help eventjes het signaal zwakker te maken waardoor er redelijk wordt opgepakt. Maar na 30-40 seconden verandert het signaal (zonder enige merkbare reden) weer naar het sterke signaal (de volumesetting bij recorder staat nog steeds op 0). Zijn er nog andere mogelijkheden of settings die ik moet veranderen om normaal te kunnen oppakken, of ligt het probleem bij mijn geluidskaart zelf? :(

    Edit: OS is XP
  • Kan natuurlijk ook zijn dat de output van je mixer te hard is. Meestal kun je de uitgang daarvan wel wat zachter zetten.
  • Thx maar kheb net de oplossing gevonden :D Moest via het booth kanaal gaan ipv de tape kanaal :oops:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.