Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Bij powerDVD 4 loopt processorbelasting na 20 sec tegen 100%

Ralph Bertram
2 antwoorden
  • Ik heb een Toshiba Portege 3480CT laptop met Pentium III-350 en Windows 2000. Als ik dan een SVDC-file afspeel met PowerDVD 4 gaat dat in eerste instantie heel goed. Processor stabiel op 70% belasting. Dan loopt na circa 20 sec de belasting op naar 100% en begint het beeld te haperen (geluid OK). Windows Media Player doet hetzelfde. Als ik PowerDVD afsluit en weer opnieuw open (zonder rebooten), dan loopt de processor al meteen weer naar 100%. Wie weet wat er aan de hand is? Hiervoor had ik een zelfde laptop op 300 MHz en die gaf geen problemen.
  • ik had ook dit probleem en dit zijn 2 mogelijke oplossingen:

    Het kan zijn dat jouw grafishe procesor geen hardware ondersteuning voor het afspeelen van films biedt, dan heb je pech of:

    je hebt in power DVD de optie Hardware matige rendering uitsaan, start powerDVD zet hem in stop mode (gewoon geen film starten) klik rechts op het weergave scher en kies optie(configuration) pak het tablad beeld en vink daar Hardwarematige video aan, dat moet het zijn.

    overigens gebruikt windows media player altijd de proccesor voor de berekeninge.

    Sterkte

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.