Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Multistekker?

10 antwoorden
  • Ik heb rond de pc vier kandidaten voor de Line-in en drie voor de Line-out, maar zulke geluidskaarten worden niet gemaakt. Weet iemand daarvoor een goede oplossing anders dan omprikken? Ik kan wel een schakelkastje maken, maar wat voor schakelaars moet je dan gebruiken om de afscherming niet teveel te onderbreken?
  • Metalen kastje nemen en daar een dubbelpolige draaischakelaar in zetten. Als je dan alle massa's aan elkaar knoopt en aan de behuizing vastmaakt houd je een goede afscherming.
  • helpt een splittertje niet voor jouw probleem ?
  • Meerdere apparaten op een INPUT gaan zeer waarschijnlijk storen op elkaar. Een OUTPUT kun je wel zonder problemen opsplitsen, maar een input niet. Het kan goed gaan hoor, maar de kans is ook groot dat de apparaten op elkaar gaan storen. Waar je in zo'n situatie in ieder geval op moet letten is dat je niet meerdere apparaten tegelijk aan hebt staan.
  • Bij electronicazaken zijn audio schakelaars te koop, dit zijn kastjes waarmee je meerdere apparaten op 1 "master" kunt aansluiten. Op de site van conrad, onder Audio, video & dvd --> audio en video toebehoren --> schakelaars en verdelers. Daar staat een voorbeeld van wat ik bedoel.
  • Ik weet dat deze kastjes bestaan maar had deze optie niet genoemd omdat deze bijna altijd voor Tulpstekkers bedoeld zijn. Het is dan een beetje lastig als je meerdere verloopsnoeren moet kopen. Maar het kan wel als je een snoer van tulp naar jack neemt voor naar de pc en de rest van de apparaten voorziet van tulp-tulp kabels. Kastjes voor 3 aansluitingen kosten rond de 15euro.
  • Klopt, vrijwel altijd tulp en kabeltjes kosten ook geld. Maar aan de andere kant, 1x iets opblazen omdat er via input wat signalen worden doorgelinkt is vaak frusterender en kostbaarder.
  • Klopt helemaal, maar daarom kun je het beste zelf zo'n kastje maken. Alle massa's mogen zo aan elkaar geknoopt worden en het linker en rechter kanaal schakel je apart met een dubbelpolige(draai)schakelaar.
  • ik heb laatst wat gelezen in mijn tv gids (de satelite) over een audio/video router.. Je kon ook meerdere signalen (zowel in- als uitvoer) op 1 tv (in dit geval pc) zetten. Misschien kun je daar eens achteraan gaan (als je inmiddels niet al een oplossing hebt gevonden)
  • [quote:a57eaa2dc8="OAP"]Ik heb rond de pc vier kandidaten voor de Line-in en drie voor de Line-out, maar zulke geluidskaarten worden niet gemaakt. Weet iemand daarvoor een goede oplossing anders dan omprikken? Ik kan wel een schakelkastje maken, maar wat voor schakelaars moet je dan gebruiken om de afscherming niet teveel te onderbreken?[/quote:a57eaa2dc8] Betreft het een geluidskaart of zitten de aansluitingen onboard (op het moederbord)? I.h.a. worden bij nieuwere systemen bepaalde kleurcombinaties op de connector gebruikt: Rood=mic, Groen=hoofdtelefoon/uitgang, Blauw=line-in, Zwart=uitgang(SB live).

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.