Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

teletekst met hauppauge PVR 250

rwilligen
8 antwoorden
 • Ik heb een hauppauge PVR250 tv-kaart. Ik heb teletekstsoftware gedownload van de hauppauge webside en dit geïnstalleerd. Echter, dit programma werkt voor geen meter en geeft steeds foutmeldingen.
  Ik werk met XP-prof. Is er iemand waarbij het wel werkt (onder XP) of heeft iemand een oplossing?
 • Zat de telektssoftware niet op de cd-rom? Ondersteund je TVkaart wel teletekst? Volgens de Hauppagewebsite niet: http://www.hauppauge.com/html/wintvpvr250_datasheet.htm
  Als een tv-kaart geen teletekst ondersteund, dan is er ook geen softwarematige oplossing daarvoor. teletekstdecodering gaat met hardware.
 • dit kaartje van bijna 200 eurootjes ondersteund inderdaad geen teletekst, ik had em genomen omdat er een mpegdecoder op zat, maar de kwaliteit valt me enigszins tegen.
 • Zeg th, kijk even bij je persoonlijke berichten. :wink:
 • Ik heb voorheen wel VTplus ,ik meen versie 2.64?, gebruikt icm met mijn wintv primo en theater kaart, want daar is de software voor bedoelt.

  het werkt wel maar echt super is het niet, dus stel je er ook niet al te veel van voor.
  Vooral het zoeken en laden van paginas en het synchroniseren van de tt op je tv ontvangst is een warrige aangelegenheid.
  De versie van de software maakt het ook al duidelijk:hij is geloof ik 3-4 jaar oud…..
  Hauppauge schrijft zelf bijna geen software, daar huren ze (erg goede) mensen voor in, als iets eenmaal goed werkt dan wordt het niet meer verandert.
  voordeel: je weet wat je hebt, nadeel: zie hierboven, de tt software mag echt wel eens ge-update worden naar iets moderners….

  Ook duidelijk zichtbaar bij de wintv software: wintv32 is ik denk 9 jaar oud en wordt nog steeds bijgeleverd, het is nagenoeg foutvrij en de bediening is zeer doordacht.
  De wintv2000 is een skin voor de wintv32 software en nieuwer maar deugt gewoon niet maar is wel net zo foutvrij en wordt dus ook niet meer gewijzigd ondanks dat de scherm bediening waardeloos is, de knopjes zijn veeeeels te klein en die irritante "remote-control" slaat helemaal nergens op.

  De Hauppauge nexus(DVB-s) Sateliet kaart die ik nu heb heeft ook TT maar dan ingebouwd in de software( is van origine TechnoTrend) en die werkt echt perfect.
  Maar ja, moet je wel een schotel hebben…
 • [quote:1dfca2d6e8="rwilligen"]De Hauppauge nexus(DVB-s) Sateliet kaart die ik nu heb heeft ook TT maar dan ingebouwd in de software( is van origine TechnoTrend) en die werkt echt perfect.
  Maar ja, moet je wel een schotel hebben…[/quote:1dfca2d6e8]Dat is niet het duurste, zo'n kaart, dat is het duurste (daarom heb ik er niet zo'n een)
  Maar kan ik uit je antwoord concluderen dat je toch wel teletekst kunt hebben zonder dat het hardwarematig wordt ondersteund?
 • Dat weet ik niet zeker, ik bedoelde ook eigenlijk dat bij de nexus software er een tt al reeds in de software is ingebouwd ipv zoals bij de wintv kaarten waar je los een brokkie software moet installen.

  Het lijkt mij dat het puur een software aangelegenheid is, het tt signaal zit in iedere normale tv uitzending, je hoeft het signaal er alleen maar uit te vissen en te decoderen, iets wat miz wel met software zou moeten kunnen?
  Voor zover ik weet zit er geen hardware tt decoder op wintv kaarten….

  Het zou mogelijk wel van de tuner kunnen afhangen, de tt informatie staat dacht ik in de onderste of bovenste beeldlijnen gecodeerd en die moeten door de tuner wel worden ontvangen en doorgegeven..
  Als de tuner het signaal niet gebruikt dan is er natuurlijk ook nix om te decoderen….
 • Zou je dan ook radio kunnen ontvangen? Misschien is het aantal hz ook wel zodanig te verlagen dat je radio kunt ontvangen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.