Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

please advies

Anoniem
None
5 antwoorden
 • ik heb nu een dvd gebrand smartripper en dvd2one
  als ik hem afspeel op me pc moet ik via het menu van het dvd programma waarmee ik de film bekijk nederlands selectere dan heb ik ondertiteling

  nu deed ik het in me dvd speler voor op de tv en dan speelt die gewoon af maar zonder ondertiteling en kan ik dus niet de keuze maken dat die ondertiteling moet afspelen wat op de pc wel kan
  wie weet een trucje dat ik ook ondertiteling op me tv krijg
 • Op mijn afstandbediening zit een knopje [i:fd536d64c0]subtitle[/i:fd536d64c0] als ik die indruk kan ik keuzes maken wat betreft ondertitels.
  Of dat je via menu toegang krijgt via tot die functie.

  Andere [i:fd536d64c0]'truc's'[/i:fd536d64c0] heb ik niet.

  Maar ook deze vraag had je in een van je vorige topics kunnen stellen!
 • DVD2one niet meer gebruiken. Het is wel een handig programmatje, maar ik lees overal klachten dat sommige functies van de originele DVD het bij de kopie niet meer (of goed) doen.

  Uit alle testen komt DVDShrink naar boven als nr.1. Ik heb er zelf al heel wat gedaan, en ik heb nog nooit enig probleem ondervonden.

  De nieuwste versie stelt trouwens alles zelf in, dus je hoeft alleen op OPEN DVD te klikken, vervolgens op Backup!, dan een lokatie opgeven waar hij de DVD files opslaat en hij ript m naar je Harddisk.
 • Moet hier even op reageren.

  Ik gebruik ook DVDshrink. Werkt inderdaad prima. Maar soms verschijnt de ondertiteling niet automatisch. Deze staat dan uit en soms ook nog op de verkeerde taal die niet meegeselecteerd is.

  Dit ligt volgens mij aan de soort DVD (Starwars II is daar een voorbeeld van). Soms is de DVD in een ander land uitgebracht en is de standaard ondertiteling niet Nederlands (Starwars II stond op Frans). Ik denk dat dat eigenlijk het probleem is.

  De ondertiteling kan ik inderdaad via de afstandsbediening van mijn DVD-speler aanzetten. Bij mij heet het knopje Display.

  Misschien dat de handleiding van je DVD-speler je verder kan helpen.

  Wim.
 • Inderdaad via het knopje subtitles (oid) de ondertiteling selecteren….Indien je DVDshrink gebruikt, kan je ervoor kiezen om alle menu's mee te rippen en als je voor de menu's instelt dat hij still images moet gebruiken zullen ze ook geen noemenswaardige ruimte in beslag nemen, op die manier heb je nog altijd de volledige menu mogelijkheden op de dvd staan om geluid en subtitles te selecteren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.