Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Kwaliteit TV

Anoniem
wes_55
16 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb onlangs een pinnacle pctv pro (tvkaart) gekocht, nu krijg ik daar alleeen erg slechte kwaliteit beeld en geluid mee(vooral het geluid). Nu heb ik gekeken of het lag aan de kabel maar die is nieuw en met een versterkingskastje werd het beeld alleen maar slechter. Nu is het beeld op de 'gewone' tv ook niet geweldig. Weet iemand hoe ik mijn beeld beter kan krijgen?
  Oja en mijn grafische kaart is waarschijnlijk wel in orde, een geforce 4 ti4200.
 • Heb je de geluidskabel intern of extern aangesloten op je geluidskaart? Probeer es extern, hielp bij mij ook.

  Beeld: Niet te veel splitters tussen binnenkomst kabel en tv-kaart. Probeer anders ff een goede stekker tussen kabel en kaart. Geen plastic troep.

  TV-beeld op je pc is ALTIJD slechter dan de tv. TV is er immers voor gemaakt, pc niet.
 • Bedankt voor de reactie

  Ik kan hem volgens mij alleen maar extern aansluuiten ik heb geen idee hoe ik hem intern zou kunnen aansluiten.
  Oke ik begrijp dat de kwaliteit slechter wordt op een computer maar dit is zo slecht dat je niet eens behoorlijk kan kijken.
 • En wat voor splitters/stekkers zou ik dan moeten gebruiken?
 • mha, kweet niet meer exact welke stekkers je moet gebruiken. Er is hier eerder een discussie over geweest, maar de zoekfunctie is nog steeds aan bagger :evil: :evil: :evil: . Maar hoeveel splitters/stekkers heb je tussen de inkomst van kabel en je tvkaart. Hoe meer, hoe slechter natuurlijk. Hoeveel meter zal dat ongeveer zijn?
 • Heb 2 kabel splitter direct na elkaar die gevolgd door iets van 10/12 meter snoer. Ik weet dat het veel is dus daarom probeerde ik een signaal versterker maar daarmee werd het dus slechter.
 • Ik heb dezelfde TV kaart, op nederland 1 na is het beeld en geluid acceptabel tot goed. Kaart heeft wel iets last van interference van andere componenten (brom), vooral op hogere volumes.
  Ik heb het signaal direct via een splitter (actieve) vanaf de hoofdaansluiting waar het mijn huis binnenkomt. Werkt beter dan ergens halverwege aftappen.

  [quote:8e67264c41]Ik kan hem volgens mij alleen maar extern aansluuiten ik heb geen idee hoe ik hem intern zou kunnen aansluiten.[/quote:8e67264c41]

  Intern kan je hem aansluiten met hetzelfde soort kabeltje die je ook gebruikt voor het CD geluid van CD-rom/DVD naar de geluidskaart. Dan sluit je hem aan op de AUX van de geluidkaart. Kijk even in je manual van de TV-kaart voor locatie van de uitgaande geluidsignaal aansluiting.

  Success,

  Dutchie
 • Ben nog eens goed gaan kijken in de handleiding en naar de aansluitingen op mijn computer. Nu heb ik bedacht dat ik mijn boxen ook direct op de tvkaart kan aansluiten. Nu heb ik dat gedaan en is het geluid perfect, net zo goed als op een tv. Bedankt dus voor probleem 1 het geluid alleen het beeld is nog slecht. Nu heb ik alle splitters weggehaald het beeld is al beter maar kan volgens mij nog beter en nu kan ik nergens verder in huis tv kijken. Weet iemand nog meer tips om het beeld beter te krijgen en wat goede splitters zijn?
 • Nu ik mijn boxen direct op mijn tvkaart heb aangesloten kan ik niet normaal muziek luisteren is daar ook nog een oplossing voor? Allemaal hartstikke bedankt!
 • [
  [i:c65e86f570]TV-beeld op je pc is ALTIJD slechter dan de tv. TV is er immers voor gemaakt, pc niet.[/i:c65e86f570]


  Moet zeggen dat mijn TV slechter beeld geeft dan het TV beeld op mijn monitor.TV is dan ook een oudje.Toch heb ik 3 TV's en de PC doorgelust.Kwaliteit op de monitor is goed, maar in de hoogste resolutie die ik standaard (1152x864 bij 90 Hrz)gebruik worden de beelden bij b.v een voetbal wedstrijd iets slechter maar nog prima tebekijken. Moet wel zeggen dat ik een zeer sterk signaal binnen krijg ,en daar absoluut geen versterker tussen moet plaatsen want dat geeft een slechter beeld. Ben met de PC ook de eerste die het signaal binnen krijg.
 • [i:80fdb496be][quote="rik999"]Nu ik mijn boxen direct op mijn tvkaart heb aangesloten kan ik niet normaal muziek luisteren is daar ook nog een oplossing voor? Allemaal hartstikke bedankt![/i:80fdb496be]

  [b:80fdb496be]Plaats er een externe versterker tussen.[/b:80fdb496be]
 • [quote:d82f42fa3a="stef01"]Moet zeggen dat mijn TV slechter beeld geeft dan het TV beeld op mijn monitor.TV is dan ook een oudje.Toch heb ik 3 TV's en de PC doorgelust.Kwaliteit op de monitor is goed, maar in de hoogste resolutie die ik standaard (1152x864 bij 90 Hrz)gebruik worden de beelden bij b.v een voetbal wedstrijd iets slechter maar nog prima tebekijken. Moet wel zeggen dat ik een zeer sterk signaal binnen krijg ,en daar absoluut geen versterker tussen moet plaatsen want dat geeft een slechter beeld. Ben met de PC ook de eerste die het signaal binnen krijg.[/quote:d82f42fa3a]Ben jij zeker net een van de uitzonderingen die wel heel goed beeld op monitor krijgt. Hoezo krijg jij trouwens heel sterk signaal?
 • Het probleem met het muziek luisteren is opgelost, gewoon een extra paar boxen er bij gezet. :lol:
 • [[i:cb3a3e8ef1]quote="Johnny321"][]Ben jij zeker net een van de uitzonderingen die wel heel goed beeld op monitor krijgt. Hoezo krijg jij trouwens heel sterk signaal?[/i:cb3a3e8ef1]


  Vanaf het moment dat de TV kaarten tekoop waren, heb ik die dingen in de PC.Blijkt dat beeld ook afhankelijk is van de andere hardware, o.a moederboord van MSI en de Hauppaugge TV kaart gaven slechter beeld en problemen.Wat betreft sterk signaal.Toen ik 500 m verder woonde , had ik een signaalversterker nodig . Nu woon ik met het kabelkastje voor de deur en kan en hoef geen versterker te gebruiken .
 • Kijk hier ff: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=92580&highlight=
 • [quote:85c50b9954="Johnny321"]Kijk hier ff: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=92580&highlight=[/quote:85c50b9954][i:85c50b9954]  [b:85c50b9954]Daarbij nog wat tips.[/b:85c50b9954]
  Adapters zo ver mogelijk van de PC
  Losse speakers idem
  De TV kaart in eeen ander slot
  Gebruik dikke antenne kabel en kijk bij instal naar de scheiding kern/rand
  TV kaart direkt van af de aansluiting woning.[/i:85c50b9954]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.