Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

geluid bij DVD-speler

Anoniem
None
20 antwoorden
 • Ik heb een stand-alone DVD-speler van het merk Marquant. Model: DVD-28.

  Nu wil ik hier een stel boxen op aansluiten. Maar nu wil ik weten of ik hier gewoon een stel 5.1 boxen op kan aansluiten, of dat er nog vanalles tussen moet. (je kan al merken dat ik een echte geluids-n00b bent :P)

  Ik heb achterop mijn DVD-speler de volgende aansluitingen:

  [img:5fe10a6b27]http://amd.stormgraphic.nl/DVD.jpg[/img:5fe10a6b27]

  Wie kan mij helpen? Ik ben op dit gebied een absolute n00b, dus ik wil het graag zeker weten voor ik een miskoop bega… :(

  groeten, tweakermatt.
 • Niemand? :cry:
 • Zo te zien zul je er eerst nog een versterker op aan moeten sluiten. Als je 5.1 geluid wilt zul je de dvd-speler via de coaxiale of optische digitale uitgang moeten aansluiten op de versterker. Die versterker dient dan een decoder te hebben voor Dolby Digital geluid.
 • [quote:064eea8a3f="mephi"]Zo te zien zul je er eerst nog een versterker op aan moeten sluiten. Als je 5.1 geluid wilt zul je de dvd-speler via de coaxiale of optische digitale uitgang moeten aansluiten op de versterker. Die versterker dient dan een decoder te hebben voor Dolby Digital geluid.[/quote:064eea8a3f]

  Wat kost een versterker met een decorder ongeveer? :)

  [edit]
  Bedankt voor je reactie!! :)
  [/edit]
 • Hoeveel heb je op je rekening staan ;)

  +/- € 500 voor de versterker en dan nog minimaal 5 boxen van een +/- €200 per stuk.
  Subwoofer kun je achterwege laten, mits je goede boxen hebt gekozen.

  (yep … met een vette bankrekening is het te doen, tenzij je een all-in one setje koopt, maar dat is in jouw geval overbodig omdat je de dvd-speler al hebt … )

  http://www.stassen.nl als je eens wilt schrikken ;)
  Je zou ook naar een niet-specialist kunnen gaan, maar wat je ook doet : *LUISTER* naar het geheel met je eigen muziek-voorkeur.
 • Je kunt ook een fatsoenlijke 5.1 set computerspeakers nemen. Is wel geen superhifi, maar een flink stuk goedkoper. En je hebt geen aparte versterker nodig.

  Logitech Z680
  Creative 510d
 • [quote:61df6b7c4b="gerben"]Je kunt ook een fatsoenlijke 5.1 set computerspeakers nemen. Is wel geen superhifi, maar een flink stuk goedkoper. En je hebt geen aparte versterker nodig.

  Logitech Z680
  Creative 510d[/quote:61df6b7c4b]

  Maar kan dat ook gewoon op mijn DVD-speler? Want volgens mij moet ik nog een decorder hebben? :)
 • Nee, je hebt inderdaad nog wel een decoder nodig in dat geval.
  Een versterker hoeft trouwens echt geen 500euro te kosten hoor. Denk dat je meer aan 300euro of misschien zelfs nog minder moet denken.
 • [quote:b42b374ad9="jeroentje1983"]Nee, je hebt inderdaad nog wel een decoder nodig in dat geval.
  Een versterker hoeft trouwens echt geen 500euro te kosten hoor. Denk dat je meer aan 300euro of misschien zelfs nog minder moet denken.[/quote:b42b374ad9]

  Ow, als ik een decorder moet, dan gaat het 5.1 verhaal over.

  Is een versterker voor gewoon 2 losse boxen ook zo duur?
 • Dan kun je net zo goed een leuk computer speakersetje er op aansluiten. Dan neem je een 2.1 systeem i.p.v. een 5.1. Is niet zo duur als een losse versterker, en geeft toch wel redelijk geluid.
  Al gebruik ik zelf liever mijn versterker voor het geluid van de dvd
 • [quote:b6cd71eb80="jeroentje1983"]Dan kun je net zo goed een leuk computer speakersetje er op aansluiten. Dan neem je een 2.1 systeem i.p.v. een 5.1. Is niet zo duur als een losse versterker, en geeft toch wel redelijk geluid.
  Al gebruik ik zelf liever mijn versterker voor het geluid van de dvd[/quote:b6cd71eb80]

  Dat snap ik, maar ik zit nu te twijfelen tussen:

  -2.1 set
  -versterker met 2 grote boxen (die op zolder staan :P )

  De 2e optie zal wel duurder zijn, maar met die versterker kan ik meer dan met die 2.1 set kan. Dus nu wil ik graag weten: hoeveel kost een versterker, voor 2 boxen? :)
 • Hoeveel Watt moet je hebben? Duz hoeveel zijn die Watt zijn die boxen.
  Prijs hangt sterk samen met het aantal W dat ie kan produceren :D
 • [quote:5704cd7974="Johnny321"]Hoeveel Watt moet je hebben? Duz hoeveel zijn die Watt zijn die boxen.
  Prijs hangt sterk samen met het aantal W dat ie kan produceren :D[/quote:5704cd7974]

  Ik krijg net te horen dat die boxen een tijdje geleden de kraakwagen in gegaan zen :-? Ik zou dus ook nog eens nieuwe boxen moeten :cry:

  Ik weet niet hoeveel watt. Wat kan ik krijgen voor 75 pleuro (versterker+boxen)? Zal wel niets zijn…
 • Denk dat je voor dat bedrag beter tweedehands kunt zoeken. Apparatuur daalt heel snel in waarde waardoor je tweedehands misschien best wat leuks kan vinden voor die 75 euro
 • [quote:bee4caaf3c="jeroentje1983"]Denk dat je voor dat bedrag beter tweedehands kunt zoeken. Apparatuur daalt heel snel in waarde waardoor je tweedehands misschien best wat leuks kan vinden voor die 75 euro[/quote:bee4caaf3c]

  Voor 75 euro? een versterker met 2 luidsprekers?
  Ik weet niet welk jaartal je dan in gedachten had voor Tweakermatt maar ik zou die 75 euro eerder verdubbelen voor tweedehands apparatuur.
 • je hebt gelijk…… 75euro is wel erg weinig, ook voor tweedehands.
 • Vanaf hoeveel euro begint het dan zo beetje? (versterker + boxen) Ik ben nogal een n00b in de wereld van audio…
 • [quote:a7939acd5e="gerben"]Je kunt ook een fatsoenlijke 5.1 set computerspeakers nemen. Is wel geen superhifi, maar een flink stuk goedkoper. En je hebt geen aparte versterker nodig.

  Logitech Z680
  Creative 510d[/quote:a7939acd5e]
  Ik heb geen idee hoe die klinken, maar als ik kijk naar m'n oude startset (DTS 2500 van Creative dacht ik) dan vond ik die met name achteraf nogal zwakjes klinken tov de set die ik nu heb. Ok, het scheelt een berg centen (+/- 200 tov bijna 2000), maar toch ;)
  M'n kamer was ook een beetje te groot voor dat kleine setje computerspeakers …

  // –
 • [quote:0c96cd7031="tweakermatt"]Vanaf hoeveel euro begint het dan zo beetje? (versterker + boxen) Ik ben nogal een n00b in de wereld van audio…[/quote:0c96cd7031]

  Ik zou rekenen op 50-100 euro voor een (tweedehands) versterker. Voor 50 euro moet je echt even geduld hebben maar af en toe komt er een kleine maar degelijke Sony of Pioneer voorbij.
  Voor boxen zou ik ook rekenen op 50-100 euro/speaker. Maar daar zit zoveel diversiteit tijd in, dat een inschatting maken moeilijk is.
 • [quote:772040f15f="Eddy van Wuyckhuyse"][quote:772040f15f="tweakermatt"]Vanaf hoeveel euro begint het dan zo beetje? (versterker + boxen) Ik ben nogal een n00b in de wereld van audio…[/quote:772040f15f]

  Ik zou rekenen op 50-100 euro voor een (tweedehands) versterker. Voor 50 euro moet je echt even geduld hebben maar af en toe komt er een kleine maar degelijke Sony of Pioneer voorbij.
  Voor boxen zou ik ook rekenen op 50-100 euro/speaker. Maar daar zit zoveel diversiteit tijd in, dat een inschatting maken moeilijk is.[/quote:772040f15f]

  Bedankt :)

  En weet iemand een goede 2.1 set met een mooi prijsje? Bvd! :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.