Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

dvd afspelen in dvd-speler

Anoniem
Bosje
3 antwoorden
 • Hoi VXVK,

  Klopt; dat jouw DVD-speler geen DVD+R formaat kan lezen. Bijna alle standalone dvd-spelers kunnen ALLEEN het DVD-R(W) formaat aan.
  Oplossing is dus:

  Kopieeren op een DVD-R schijfje.

  Wim
 • Eindelijk is het me gelukt om super 8 filmpjes op video(digitaal) te zetten. Alles toch met veel hulp van het forum en natuurlijk met zelf experimenteren. Ik heb een hp dvd schrijver (en speler) dvd 200i. Daarmee heb ik de film op een dvd gebrand. Ik heb gewoon alle aanwijzingen opgevolgd en dan staat er een aantal bestanden op de dvd. Maar een gewone dvd-speler leest de dvd niet. Ik heb dvd+ en de dvd waar hij op afgespeeld moet worden kan dvd+ lezen.
  Ik heb ook vcd gesprobeerd, maar ook dat lukt niet. Op mijn computer gaat het prima, ook het menu is dan te zien, maar de bedoeling is natuurlijk dat alle filmpjes op dvd gezet worden en dan gewoon op een dvd-speler afgespeeld kunnen worden. Ik hoorde van iemand anders ook dat hij hetzelfde probleem had. Heeft iemand daar een oplossing voor of weet iemand de oorzaak van dit probleem? Vast bedankt. Gerda
 • kan van alles zijn.
  1. Je stand alone dvd speler, wat kan ie wel of wat kan ie niet RTFM en dat hoeft nog niet eens een garantie te zijn
  2. De manier hoe je het eea hebt samengesteld, zal wel goed zijn als je ze op een dvd rom kan afspelen.
  3. Ligt ook aan de merk schijfjes. Op dit moment is het bij dvd branders veel kritischer dan bij cdrw.
  4. Je moet kijken of er nieuwe firmware aanwezig is voor je brander. Vaak zie je bij een brander omschrijving staan "match more media")
  5 Zoek op Internet, er zal wel een specifieke forum zijn bij HP of zo over dvd brander, daar kan je ook buurten. Ook kijken bij de maker van je stand-alone dvd. (een forummer had een probleem met vastlopen bij Cyberhome. Oplossing was geen stickers op dvd zetten, kennelijk heeft cyberhome geen superieure warmteafvoer)

  Succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.