Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Pc op hifi installatie

Anoniem
=RT=Chaser
11 antwoorden
 • Ik ben gevraagt om bij mijn sportvereniging een pc aan te sluiten en daar dan via de stereo installatie muziek af te spelen.

  Nou is een beetje kwaliteit natuurlijk wel lekker.
  Hoe kan je dat een beetje betaalbaar doen?

  Ik heb zelf ook iets gevonden op internet:
  http://www.vego.nl/xitel/index.html

  maar volgens mij is dit ook te doen met een betere geluidskaart

  Ik heb verder nog geen pc, dus kan nog alle kanten op.

  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!
 • Tjeezis, bij die sportvereniging van je zijn ze wel kritisch qua geluid :o

  Ik zou gewoon voor een twee euro een aansluitkabeltje van 3,5mm naar 2x tulp nemen. Een beetje PC heeft een standaard geluidschip waaruit Fransje Bauer al prima klinkt :lol:
 • Het is niet dat ze echt kwaliteit willen, maar ik wil een beetje kwaliteit leveren. Het systeem kan dan de komende 10 jaar mee.

  Maar als je dat kabeltje gebruikt, dan heb je toch mono geluid?
  En als je stereo wil, hoe kan je dat verwezelijken?
 • Nee, kabeltje is gewoon stereo en aansluiten op de audio-out van de geluidskaart van de PC, die is ook stereo. Werkt net als een stereo walkman, zeg maar.
 • Koop gewoon een goede pc met een goede losse geluidskaart, met een 5.1-systeem ofzoiets. Ook zijn optische aansluitingen wel mooi, maar ik weet eigenlijk niet of je dat aan een hifi-set kan aansluiten.
 • [quote:31f64b1819="Obi-wan-kenobi"]Nee, kabeltje is gewoon stereo en aansluiten op de audio-out van de geluidskaart van de PC, die is ook stereo. Werkt net als een stereo walkman, zeg maar.[/quote:31f64b1819]

  voor 2-3 euro heb je het kabeltje. Als er goede boxen op de hifi zijn aangesloten, klinkt het al zeer goed. Gewoon proberen.
  Zelf horen is het credo.
 • doe het nou maar zoals ze zeggen met dat kabeltje van 3€ werkt perfect of je moet al een audiofiel zijn die toch nix mooi vind klinken dan alleen zijn eigen apparatuur.
 • Nou bij mij klinkt het ook niet best!

  Maar dan ga ik dat gewoon proberen…voor 3 euro maakt het toch niet zo veel uit!
 • als je geluidskaart een line-out heeft moet je die gebruiken ipv speaker out.
 • heb hier een geluid van heb ik jouw daar.
  zo'n geluid hoor je niet uit die home cinemas van tegen woordig bedoel(die van 100/200€) dat is zo blikkerig nee als je het goed aansluit dan komt er zeker mooi geluid uit.


  moiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
 • Het is wel legaal he ;)

  Het enige probleem wat er op kan treden is dat de speaker out te hard is waardoor je amp krakerig geluid geeft, zet dan de windows volume zachter. verder zie ik geen reden om een dure computer te kopen want meestal zijn de boxen bij clubs niet al te best (van die kleine plafond speakers)
  ondertitels

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.