Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Laptop en beamer...en dan?!..

Anoniem
kanatsky2
5 antwoorden
 • Ik heb hier een Hitachi beamer, type: CP-X935. Ook heb ik een laptop, een simpele Compaq laptop (Armada E500). Nu wil ik graag de beamer op de laptop aansluiten :P. Dit doe ik gewoon via een VGA kabel door de VGA aansluiting van de laptop via een VGA kabel aan te sluiten op de beamer (RGB IN 1). Als ik dan via de wissel-van-beeldscherm toets op de laptop druk zie ik op het beamer scherm [b:09c0e85f01]"Sync is buiten bereik"[/b:09c0e85f01]… :(
  De beamer werkt wel op mijn gewone PC en ook op m'n TV.
  Op de laptop zit geen apparte video-kaart software, dus geen nVidia of Ati drivers. In de laptop zit een Ati kaart, de Ati Rage Mobility 8MB.
  Weet iemand wat ik kan doen om dit verhelpen? Ook composiet video vanuit de laptop werkt niet..(werkt wel via m'n PC of TV met s-video en comp. vid).
  Alvast bedankt ;) :).
 • "Sync is buiten bereik" slaat denk ik op de verversfrequentie van je beeld. Waarschijnlijk geeft je VGA-out een signaal met een verversingsfrequentie die de beamer niet aankan.
  Misschien moet je proberen die aan te passen en het dan nog eens proberen?
 • Ja, dat had ik al geprobeerd. Normaal staat de laptop op 60 Mhz, toen had ik 70, 72, 75 zo door tot de 100 maar dat hielp niets.
 • Zijn de beeld resolutie van de beamer en laptop wel dezelfde?
 • Je beamer heeft geen auto-image-adjustment? Soms werkt mijn laptop ook niet aan een beamer, totdat ik de beamer zelf maar laat uitzoeken hoe hij zichzelf moet configureren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.