Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Brom / ruis op ritme van muis, hd en beeld

Anoniem
Chaoot
4 antwoorden
 • Ik heb een professionele geluidskaart gekocht, met een pci-kaart die verbonden is met een breakout box met 10 in- en uitgangen (st-audio dsp24 c-port).
  Het geluid dat uit de speakers komt bevat allerlei rare piepjes en kraakjes en een 50hz brom, die erger of minder erg worden naar gelang de schermactiviteit (vensters slepen e.d.) en hd-activiteit.
  Ik heb ergens gelezen dat de brom kan komen door een slechte voeding omdat deze de onzuiverheden van de aardleiding doorgeeft aan het moederbord, maar de brom op het ritme van de muis enzo kan daar toch niet aan liggen, of wel?

  Alle instellingen in het bios, biosflash, nieuwe intel-drivers (intel moederbord, 82 nogwat met p4 1,8 ghz) helpen niet.

  Ik had eerst een creative extigy, usb geluidskaart en daar was het niet mee. Ook de onboard geluidschip heeft er geen last van.

  Toen ik de modem eruit haalde was het weg, firewirekaart ervoor in de plaats, geluidjes weer terug, firewirekaart er weer uit, geluidjes zijn er nog steeds!

  Ik word enigzins geïrriteerd van dit probleem, ben al twee dagen bezig.

  Info, die eigenlijk niet ter zake doet:
  winXP pro, maar het is een hardwareprobleem dus dat doet niet echt terzake. Om de kaart op een ongedeeld irq te krijgen (moet) heb ik nog geëxperimenteerd met de HAL op standaard-pc te zetten, maar toch weer ACPI gedaan omdat mijn moederbord APIC (geen typfout) ondersteunt, waardoor je beter ACPI dan standaard-pc kunt kiezen.
 • Heb je de kaart al in de onderste PCI-slot gedrukt?
  Is je PC wel geaard?
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=106063&highlight=brom+geluid
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=102303&highlight=brom+geluid
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=99433&highlight=brom+geluid
 • Ja, de kaart is alle pci-sloten al langsgeweest. De aarding is in principe in orde (geaarde stekkers en stopcontacten) maar ik weet niet of de aardleiding wel is aangesloten op de aardpin van het huis. Is er een manier om dat te controleren?
  Ik heb ook al geprobeerd om met een koperdraadje de computerkast met een verwarmingsbuis te verbinden, ook al is dat niet aan te raden, maar dit heeft geen invloed op de ruis of de andere geluiden.

  Die topics had ik al gezien ja, maar evengoed bedankt.
 • Heb je een tv kaart? Of zit de pc aangesloten op een stereo met kabelaansluiting? Dan is het gewoon een aardlus. Trek in dat geval de antennekabel maar eens los. (let op, in zo'n geval kan er behoorlijke spanning op de kabel staan, weet ik uit ervaring) Dan moet het over zijn.

  En wat als je de pc zo kaal mogelijk gebruikt? Dus alleen maar videokaart, geheugen, processor en geluidskaart? En dan 1 voor 1 dingen weer toevoegen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.