Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Kan DVD+RW niet formateren

Anoniem
kersmus
15 antwoorden
 • De LDW-851S is misschien wel de nieuwste van LiteOn maar heeft geen dubbel-layer mogelijkheden helaas.

  Rwilligen, Nero site is inderdaad een mogelijkheid - heb ooit wel eens gehoord van problemen met bepaalde Nero versies maar was dit even vergeten. Ik hoop dat dit de oplossing is - zo niet, gaan we gewoon door - laat me niet op de kop zitten door zo'n machine!!
 • Beste experts,

  Ben net begonnen te experimenteren met mijn LiteOn+/-DVD brander (verjaardagscadeau) en wat Samsung DVD+RW's.
  Heb wel wat bestanden op een DVD gezet maar nu kan ik met geen mogelijkheid deze DVD formateren (dit om het weer opnieuw te kunnen gebruiken). Dit formateren probeer ik met Nero6, volgens hun officiele gebruiksaanwijzing instructie, maar ik krijg gewoon een melding dat er geen disc aanwezig is! Via de Verkenner kan ik wel op de inhoud van de DVD komen zo de disc is wel degelijk aanwezig.
  Iemand enig idee hoe ik dit aan moet pakken?

  m.v.d. voor eventuele werkende suggesties

  Kersmus
 • Hoi,

  Heb je toevallig ook een SOHW 812S? Die heb ik ook sinds kort. Je zou een firmware update kunnen proberen. Met zo'n update kun je vaak problemen oplossen met dvd-r's en dvd-rw's die niet worden herkend of waar andere problemen mee zijn.

  http://www.liteon.com/prod/getDriver.do?xml_id=4_4&xml_id=4_4
 • Bedankt Praatpaal maar het is een LDW-851S en op de site staan (nog) geen firmware of driver updates.
  Dit is ook voor het eerst dat ik met Nero werk. Staat me bij dat ik onder EasyCDCreator ook hetzelfde soort probleem had (met CD's dan) en eindelijk ontdekte dat de enige manier om de CD te wissen was via (dacht ik) DirectCD, een onderdeel van ECDC. Zou het ook zoiets simpel (!) zijn in dit geval?
 • De LDW-851S is toch de allernieuwste van Lite-on? Daarmee kan je geloof ik dual layer branden (of hoe dat ook heten mag) Ik denk dat het gewoon een kwestie is van wachten tot firmware updates. Die zullen wel snel komen met zo'n gloednieuw ding neem ik aan.
 • Vergeet ook niet om de laatste versie van nero op te halen , zijn ook wel probs mee geweest met rw's…..
 • [quote:f3f469e31e="kersmus"]De LDW-851S is misschien wel de nieuwste van LiteOn maar heeft geen dubbel-layer mogelijkheden helaas.[/quote:f3f469e31e]

  Ik had me vergist, het is niet de nieuwste en idd ook geen dual layer mogelijkheid.
  Sorry voor deze enigzins off topic post. :oops:
 • probeer is te [b:a4030e6625]wissen[/b:a4030e6625] ipv te formatten
  hielp bij mij ook :D
 • Helaas helpt wissen ook niet. Alle format/wis progs (Nero is trouwens ge-updated) die ik gebruik [i:b484e17cd0]zien[/i:b484e17cd0] gewoon géén media - telkens de melding 'geen disc aanwezig'.
  Gekke is dat via Verkenner ik wel het programma op de DVD kan benaderen/afspelen. Maar kijk ik op de eigenschappen van het station dan heb ik 0 bytes gebruikt maar zijn er ook maar 0 bytes beschikbaar! Dit terwijl er een avi bestand van zo'n 700 MB op staat. Er stond eerder nog een groot bestand op maar die kon ik er zonder moeite afhalen (slepen naar prullemand) maar iets anders erop slepen gaat niet!
 • Ik denk dat je de dvd als "udf-drag and drop-cd" geformateerd hebt.

  Dat betekent dat niet Nero verantwoordelijk is maar IN-CD, een onderdeel van Nero.

  De problemen die jij beschrijft zijn met Incd voorgekomen.
  Als het goed is staat er in de systray ook een icoontje van Incd alwaar je met de rechtermuisknop ook het versie nummer kunt zien.
  Incd moet je met een separate download updaten, het ziet niet in de download van nero.

  http://www.ahead.de/en/nero-up.php
  "package three" moet je hebben…
 • Kon je wel eens gelijk in hebben rwillegen. Ik herinner me nog, toen ik eerst begon te experimenteren, ik een soortgelijk menu tegenkwam (maar weet niet meer zeker). Helaas echter, desondanks dat ik een hele poos heb zitten te stoeien met 'CDIn (v4)', ben ik er nog niet uit. Kan trouwens wel de CDIn 'erase' en 'format' menu's oproepen maar de 'Start' button blijft grijs, evenals het 'Device' hokje (hier staan [i:603e49966a]wel[/i:603e49966a] de goede drive gegevens in).
 • CDin is een brokkie software welke helaas na al die jaren nog steeds niet altijd perfect is alhoewel het met iedere update wel beter wordt.

  Vooral de invoering van dvd heeft de nodige bugs opgeleverd(je kunt het ook gebruiken met cd)
  Updaten hem maar, ik denk dat je problemen dan wel opgelost zijn.
  Mogelijk is het gemaakte schijfje niet meer te gebruiken en ook niet meer te formateren naar blanco, ook dat is in het (recente) verleden voorgekomen met incd…

  Mocht je de nieuwste versie geinstalleerd hebben: vergeet niet om de optie "mount rainier" aan te zetten, dit verhoogd de lees/schrijf zekerheid van de dvd en maakt hem beter bestand tegen lees/schrijf fouten.

  Vergis je overigens niet in versie nummers bij incd: van versie 4.0001 naar 4.0002 (bv) kan een wereld van verschil betekenen…
 • Ik heb de nieuwste versie (v4.2.4.1) van IN-Cd (en natuurlijk niet CDIn zoals in mijn vorige bericht :oops: ) maar dat heeft het probleem niet opgelost. Met een nieuwe DVD disc schijnt alles weer goed te werken zo ik ga er maar van uit dat die andere als onderzetter o.i.d. gebruikt kan worden :cry: .
  In ieder geval heel hartelijk bedankt allemaal voor jullie goede raad (en geduld) - zo niets anders zijn we er allemaal een beetje wijzer geworden.
  PS- Zou iemand uiteraard nog ideeen/tips/suggesties hebben hou ik mij aanbevolen.
 • Zelf heb ik problemen gehad met 1 dvdrw van sentinel.
  Een mailtje (met chargenummer staat op de ring) leverde 2 gratis nieuwe DVDRW's die ook nog met UPS werden afgeleverd.
  kan je ook nog proberen
 • Bedankt jgbteg voor die suggestie - is misschien de moeite waard, temeer omdat ik nu net (stom dat ik dat niet eerder gedaan heb :oops: ) de disc in goed (dag)licht bekeken heb en het er wat 'vlekkerig' uitziet. Omdat ik altijd zeer voorzichtig ben met CD's en DVD's vermoed ik dat dit waarschijnlijk een fabrieksfout is - was nieuw uit de verpakking.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.