Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

nieuwe boxen?

Anoniem
sdk
36 antwoorden
 • Ik ben van plan om een nieuwe set speakers te kopen voor mijn computer.Ik heb een epox 8rda+.Ik speel veel games en kijk films op mijn pc.Ik wil tussen de 50 en 70 euro uitgeven.

  Heeft iemand een goede tip welke speakers ik het beste kan aanschaffen?
 • Nou ik neem aan dat dat mobo wel 5.1 geluid ondersteunt, dus ik ga ff uit van zo'n 5.1 setje (wel zo leuk voor dolby surround bij films):

  Wat veel verkocht wordt zijn setjes van Logitech, Creative en Philips, maar zelf ben ik meer weg van Labtec, omdat ie hetzelfde biedt (hoog rendement, zegt meer als een hoog vermogen) voor een lagere prijs. De Labtec Arena 675 (5.1) kost:

  http://www.tweakers.net/pricewatch/69773?Landfilter=Benelux

  Maar klankkleur en design zijn erg persoonlijk … als ik jou was zou ik gewoon 's naar een winkel gaan met een ruime keus en daar 's een paar setjes beluisteren. De complete lijst (De Logitech Z-640 (5.1) ziet er ook wel vet uit eigenlijk :P) :

  http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/451//?Sortering=Prijs&Query=&Action=&Landfilter=Benelux

  KOOP IN IEDER GEVAL GEEN TRUST!!!
 • Ik heb op de HCC dagen voor €40 een creative inspire 4400 (4.1) gekocht. Lekker goedkoop en beter dan van die kleine boxjes. (vooral de bas mis je dan toch) Als je niet echt zo'n geluidskwaliteit freak bent is dit goed genoeg. (dus een goedkoop 5.1 setje van creative) Ik zelf vind btw wel dat de kwaliteit van dit zetje te laag is, maar wat wil je ook voor zo'n prijs.
  Logitech heeft ook hele mooie setjes.
 • [quote:bf5a6f9083="Comp-Freak"]
  Lekker goedkoop en beter dan van die kleine boxjes. (vooral de bas mis je dan toch)
  [/quote:bf5a6f9083]

  De bas komt natuurlijk uit de subwoofer … :wink:

  En de kwaliteit zit 'm met name in een goede scheiding van het hoog, midden en laag. 8)
 • [quote:706bdc09e0="Obi-wan-kenobi"][quote:706bdc09e0="Comp-Freak"]
  Lekker goedkoop en beter dan van die kleine boxjes. (vooral de bas mis je dan toch)
  [/quote:706bdc09e0]

  De bas komt natuurlijk uit de subwoofer … :wink:

  En de kwaliteit zit 'm met name in een goede scheiding van het hoog, midden en laag. 8)[/quote:706bdc09e0]
  Weet ik. Maar waar ik ff op doelde was dat doordat je met die subwoofer een groter bereik krijgt, en dan vooral dus de wat lagere frequenties, je een hele verbetering hebt t.o.v. die kleine 2.0 setjes. Ook is het voordeel dat de satellieten betere hoge tonen produceren dan zo'n 2.0 setje.
 • Ow, zeg dattan … :wink: Maarre, ik ken toch geen 5.1 setje zonder subwoofer, dus het is een beetje irrelevant denk ik.

  Anyway, wat ik al eerder zei: Luisteren is weten. Comp-Freak heeft een goed punt wat betreft een evenwichtig frequentiebereik. Te weinig bas is niet leuk, maar teveel bas is ook niet mooi. Ik vind de tonen van de Labtec Arena 675 (5.1) persoonlijk zelf erg mooi, maar die van de Logitech Z-640 (5.1) zullen ook wel aanspreken.

  Luisteren doe je dus zonder extra klankkleur toe te voegen. Neem desnoods je favoriete muziek-DVDtje mee naar de winkel en zet die softwarematige equalizer op flat bij het luisteren.
 • Luister vooral ook eens naar de Logitech Z640.
  http://www.tweakers.net/pricewatch/39088
 • [quote:03e70a6103="gerben"]
  Luister vooral ook eens naar de Logitech Z640.
  http://www.tweakers.net/pricewatch/39088
  [/quote:03e70a6103]

  Verschilt die soms van de Logitech Z-640 met streepie? :lol:
 • Ik heb thuis ook de logitech z 640 en hier komt best wel goed geluid uit. Ik moet alleen zeggen, er zit een beste subwoover bij. Er komt dus aardig wat bass uit. Hier moet je alleen wel van houden. Maar het klinkt in ieder geval zeer goed vind ik. 8)
 • Ja, dat is een heel andere set. Dat streepje maakt een wereld van verschil. ;)
 • [quote:9f04db72dd="MichelG"]
  Ik heb thuis ook de logitech z 640 en hier komt best wel goed geluid uit. Ik moet alleen zeggen, er zit een beste subwoover bij. Er komt dus aardig wat bass uit. Hier moet je alleen wel van houden. Maar het klinkt in ieder geval zeer goed vind ik. 8)
  [/quote:9f04db72dd]

  Een vette bass op z'n tijd moet ook kunnen toch? Anders klinken die gabber-mp3's niet cooool :P

  Ff serieus: Een flinke basopbrengst is juist mooi, als het ook nog allemaal maar goed klinkt als je die bass wegdraait als je het niet wilt horen … (of als de buren willen slapen) … 8)
 • [quote:b1b1d5e04c="gerben"]
  Ja, dat is een heel andere set. Dat streepje maakt een wereld van verschil. ;)
  [/quote:b1b1d5e04c]

  Niet te verwarren met de Z 640 (met spatie) … :P
 • [quote:a118f014d1="Obi-wan-kenobi"][quote:a118f014d1="gerben"]
  Ja, dat is een heel andere set. Dat streepje maakt een wereld van verschil. ;)
  [/quote:a118f014d1]

  Niet te verwarren met de Z 640 (met spatie) … :P[/quote:a118f014d1]Hoezo, zit daar verschil tussen? Volgens mij is Z640, Z-640 en Z 640 hetzelfde :wink:

  En overigens kun je de bas wel instellen, maar niet erg veel. Ik heb hem altijd op z'n laagst staan, dat is voor mij meer als genoeg. :wink:

  Maar het is een mooi setje, dat is zeker.
  :P
 • Let wel goed op dat de subwoofer een behoorlijk vermogen heeft. Ik heb de een 17 watt baskast en ik dacht 6 watt sattalieten, maar bij een wat hoger volume kan de baskast de hoge tonen niet meer bijhouden.
 • [quote:6f8af8aff1="Comp-Freak"]Let wel goed op dat de subwoofer een behoorlijk vermogen heeft. Ik heb de een 17 watt baskast en ik dacht 6 watt sattalieten, maar bij een wat hoger volume kan de baskast de hoge tonen niet meer bijhouden.[/quote:6f8af8aff1]

  en wat is dan een behoorlijk vermogen voor een subwoofer?
 • [quote:1d4fb79480="Comp-Freak"]
  Let wel goed op dat de subwoofer een behoorlijk vermogen heeft. Ik heb de een 17 watt baskast en ik dacht 6 watt sattalieten, maar bij een wat hoger volume kan de baskast de hoge tonen niet meer bijhouden.
  [/quote:1d4fb79480]

  Vermogen zegt trouwens meer over het stroomverbruik dan over geluidsopbrengst. Het gaat meer om rendement, uitgedrukt in het aantal dB op een bepaalde afstand op bepaalde frequenties.
 • [quote:3f73287dd0="Obi-wan-kenobi"]Vermogen zegt trouwens meer over het stroomverbruik dan over geluidsopbrengst. Het gaat meer om rendement, uitgedrukt in het aantal dB op een bepaalde afstand op bepaalde frequenties.[/quote:3f73287dd0]
  Ook daar ben ik het volledig mee eens. Ik ga zelf ook niet uit van het aantal watt, maar dit was slechts ter indicatie.
 • De subwoover van z640 kan in ieder geval prima meekomen :wink:
 • ik heb op www.maxpert.nl een setje boxen gezien.
  CREATIVE INSPIRE 6700 6.1 voor 69 euro.Weet iemand of dit een goed setje is of zou iemand naar de specificaties willen kijken of het wat is?

  Alvast bedankt
 • Deze set heeft vergeleken met de z640 speakers, behalve de subwoover.
  En deze is 6.1 in plaats van 5.1.

  De kwaliteit kan ik niet beoordelen maar zal vast niet slecht zijn. Misschien even naar revieuws? Ik zou zeggen, dit lijkt mij ook geen slechte aankoop.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.