Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

mp3 en mp3-pro

Anoniem
avandenberg
8 antwoorden
 • Hallo, als ik een radioprogramma (streaming audio met realplayer) opneem met cool edit, wil deze het alleen maar opslaan met een samplingrate van 48000 kHz in mp3-pro. Het verschil is geloof ik, dat pro met een VBR werkt en gewoon mp3 met een CBR, is het niet? Mijn vraag: kan ik mp3-pro met een sampling rate van 48000 kHz afspelen in een mp3 speler? Bedankt voor jullie reaktie.
 • Durf het niet met zekerheid te zeggen maar volgens mij moet dat wel gewoon werken. Je kunt natuurlijk ook gewoon van een willekeurig webstation een klein stukje opnemen, dat opslaan en kijken of je het kunt afspelen in je mp3 speler. Dan heb je meteen zekerheid ;)
 • Ik moet nog een mp3 speler aanschaffen, maar ben alvast programma's aan het opnemen en ik zou het jammer vinden als later blijkt, dat het niet werkt. Bedankt voor je reaktie overigens, groet arie
 • Anders moet je even bij de technische specificaties kijken van de modellen waarin je geinteresseerd bent, daar staat het misschien wel bij. En eventueel zou je ook nog een converteer programmatje kunnen downloaden dat mp3-pro naar mp3 of wma kan converteren (aangezien de meeste mp3 spelers dit bestandstype tegenwoordig ook ondersteunen).
 • ja dat kan natuurlijk, maar ik ben eigenlijk zo benieuwd waarom ik een radioprogramma met streaming audio door Cool edit alleen met een sampling rate van 48000 kan opslaan. En of het juist is, dat mp3-pro inderdaad alleen 48000 aankan. Ik bedoel het is zo onlogisch waarom niet gewoon 44.1 kHz?
 • Waarschijnlijk ligt dat probleem met een vaste sampling rate in Cooledit aan de MP3 plugin die het programma standaard gebruikt. Ik weet overigens uit ervaring dat de gewone MP3 standaard wel degelijk VBR ondersteund; ik maak zelf 'hoge kwaliteit' MP3's van mijn eigen CD collectie met de combinatie EAC (rippen) en LAME (encoding). Ik weet alleen niet hoe MP3 in cooledit verweven zit. MP3 pro zit niet vast aan 48Khz volgens mij, tenminste, dat maak ik op uit deze pagina: http://www.mp3prozone.com/faq.htm

  Waarom wil je trouwens persé MP3 pro gebruiken?
 • [quote:5a728c0f17="Captain_Kansloos"]Waarom wil je trouwens persé MP3 pro gebruiken?[/quote:5a728c0f17]

  [quote:5a728c0f17="avandenberg"]Hallo, als ik een radioprogramma (streaming audio met realplayer) opneem met cool edit, wil deze het alleen maar opslaan met een samplingrate van 48000 kHz in mp3-pro.[/quote:5a728c0f17]

  Hij heeft geen andere mogelijkheid dus. Maar je kan wel een ander programma gebruiken om radiostreams op te nemen.
 • [quote:8dafb9d51b="Jan D"]Hij heeft geen andere mogelijkheid dus. Maar je kan wel een ander programma gebruiken om radiostreams op te nemen.[/quote:8dafb9d51b]Juist. Daar had ik dus even overheen gelezen. Ik heb zelf geen Cooledit, dus ik weet ook niet of je een losse mp3 codeer module kunt installeren, bv. de module van LAME.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.