Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

cd rw, formatteren?

Anoniem
Nelson Lau
6 antwoorden
 • ik probeer muziek te branden op een cd rw, (ik gebruik hiervoor nero 6) en ik doe het op dezelfde manier als bij een normale cd-r. Nu kan ik alleen de cd niet afspelen op mijn cd speler.

  Moet je de cd-rw eerst formatteren? zo ja hoe doe je dat? of ligt het aan mijn cd speler?
 • [quote:132e3a1853="da.mark"]ik probeer muziek te branden op een cd rw, (ik gebruik hiervoor nero 6) en ik doe het op dezelfde manier als bij een normale cd-r. Nu kan ik alleen de cd niet afspelen op mijn cd speler.

  Moet je de cd-rw eerst formatteren? zo ja hoe doe je dat? of ligt het aan mijn cd speler?[/quote:132e3a1853]Sommige CD spelers pakken geen CD-RW's, probeer eens een andere. Anders moet je "Geen multisesie (No Multisesion)" aanvinken en een vinkje voor "CD Sluiten (Finalize CD)" Kan ook weleens helpen.
 • [quote:ea324fcaf8="da.mark"]
  Moet je de cd-rw eerst formatteren? [/quote:ea324fcaf8]Nee.
  Oudere CD-rom spelers lezen geen zelfgebrande CD's
 • het ligt denk ik toch aan de cd-rw, een normale gebrande cd speelt mijn cd speler wel af namelijk.
 • [quote:3fa5c92194="da.mark"]het ligt denk ik toch aan de cd-rw, een normale gebrande cd speelt mijn cd speler wel af namelijk.[/quote:3fa5c92194]Zit veel verschil in… Kweet niet precies hoe het werkt maar een CD-r bestaat uit 1 laagje waarin gebrand word. Een CDRW bestaat daarin tegen uit veel meer laagjes, oudere CDspelers kunnen dat gewoon niet lezen door de wirwar van laagjes en brand sesies… :roll:
 • [quote:b89878adbd="General X"][quote:b89878adbd="da.mark"]het ligt denk ik toch aan de cd-rw, een normale gebrande cd speelt mijn cd speler wel af namelijk.[/quote:b89878adbd]Zit veel verschil in… Kweet niet precies hoe het werkt maar een CD-r bestaat uit 1 laagje waarin gebrand word. Een CDRW bestaat daarin tegen uit veel meer laagjes, oudere CDspelers kunnen dat gewoon niet lezen door de wirwar van laagjes en brand sesies… :roll:[/quote:b89878adbd]

  De oorzaak is niet een verschil in lagen tussen cd-r en cd-rw, maar een verschil in reflectie van de laser door de verschillende laag op cd-r enerzijds en cd-rw anderzijds. Bepaalde (vaak: minder moderne) cd-spelers kunnen niet overweg met de geringere reflectie van de laser door de voor cd-rw specifieke laag op de cd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.