Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

PCI audio driver noodzakelijk?

Anoniem
Long John
4 antwoorden
  • Zoals bij een eerder onderwerp al aangegeven werkt mijn geluid op mijn pc niet (XP) kan geen fouten in software ontdekken. Het enige wat ik kan bedenken is dat de PCI audio driver er niet is of ontbreekt. Als ik deze driver probeer te installeren van mijn ASus cd of internet dat breekt het programma de installatie voortijdig af met een fout. Is de pci audio driver noodzakelijk voor het afspelen van geluid?
  • Als je systeem een geluidskaart herkent moeten alle gevraagde onderdelen van hetr stuurprogramma worden herkent. breekt hij een installatie af door een fout is er dus wat mis.

    Heb je al aan de mogelijkheid gedacht dat er gewoon waat mis is met je hardware? Ook een on-board kaart kan stuk zijn en dan kan je die gewoon ff ruilen voor een goede bij je winkel.

    Als de kaart via de pci bus aangesloten is heb je natuurlijk de bijbehoorende drivers nodig om het te laten werken.
  • Inderdaad, alle audio drivers moeten aanwezig zijn. Wat is de foutmelding precies? Misschien kunnen wij er wat mee. :wink:
  • Tegenwoordig, na opnieuw installeren etc. Werken de soundmax drivers niet goed. Bij het stuurprogramma staat: werkt correct + het stuurprogramma is niet gestart. Enig idee hoe de stuurprogramma's actief gemaakt kunnen worden?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.