Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Advies gevraagd DVD recorder/Hard disk

Anoniem
None
11 antwoorden
 • [quote:8a8db63597="dah"]
  Ik zag in de folder vam de Makro deze dvd recorden staan Sharp DV-HR300S voor 531,00 euro incl,heeft iemand ervaring met deze Sharp.
  [/quote:8a8db63597]
  http://www.kieskeurig.nl/nl/product.nsf/reviewlist/5FC4BCB8A072A692C1256E31004BFCFE.htm
 • Ik wil een DVD recorder/Harddisk aanschaffen welk merk en waar moet ik opletten,moet ik 80 Gb of 160 Gb nemen moet ik er opletten dat de harddisk verwijderbaar is om hem later te kunnen vervangen en waar ik moet er nog meer opletten.

  Alvast bedankt voor de antwoorden die ik hoop te krijgen.


  Gr Henk
 • Merk=Pioneer , dit omdat ze standaard 2 jaar garantie hebben t.o.v andere merken die 1 jaar hebben, en ze zien er ook nog eens gelikt uit :)
  De dvi aansluiting is zowel in/out
  Speelt zowel dvd-rals dvd+r af , zelf opnemen op dvd-r, mp3 playback,jpeg playback

  80 of 160 … ligt eraan of je veel opneemt en bewaard op de hd, meestal is 80 gig al voldoende voor de meeste gebruikers.

  Vervangen van de hd.. tja waarschijnlijk wel mogelijk maar als die aan zijn eind is ben je alweer toe aan wat anders

  succes
 • volgens mij stond er in de laatste chip geloof ik een test om een andere/grotere harde schijf in een dvd recorder te stoppen, maar dat ging niet!!
  Dus daar zou ik zeker niet naar kijken.

  Voor de andere vragen heb ik geen antwoord voor je.

  Succes met het uitzoeken, Hope
 • Als je de DVD recorder wil gebruiken als plaatsvervanger van een VCR, dan is een combinatie DVD/HD recorder wel aan te raden.
  Je dagdagelijkse opnames kan je kwijt op de HD, wil je toch een opname bewaren, dan je deze van HD naar DVD branden.
  Interessant aan HD recording is de mogelijkheid om tegelijk op te nemen, en kijken naar een vroeger gemaakte opname, of de zogenaamde "time-slip" functie die je toelaat een begonnen opname te bekijken vanaf het begin.
  Wat betreft capaciteit van de harde schijf, is 160GB momenteel wel het minimum, kleinere schijven voldoen ook wel, maar als je DVD kwaliteit wil nastreven, dien je de compressie te beperken wat tot gevolg heeft dat de maximale opnametijd flink gereduceert wordt.

  Zoals je misschien reeds gemerkt hebt, is de standaardstrijd nog steeds aan de gang.
  Momenteel meest gangbare opname standaarden:
  DVD-R
  DVD+R
  DVD-RW
  DVD+RW
  DVD RAM
  Te verwachten: Blue Ray en HD-DVD.
  DVD-R wordt door zowat alle merken ondersteund, en kan gelezen worden door de meeste DVD spelers.
  DVD+R wordt door een aantal fabrikanten niet ondersteund, kan problemen geven bij het lezen door oudere spelers.
  Het branden van +RW of -RW wordt door de meeste fabrikanten gevolgd, oudere spelers kunnen geen van beide lezen.
  DVDRAM wordt door een beperkt aantal fabrikanten ondersteund, kan alleen gespeeld worden op recente tafelmodellen van dezelfde fabrikant, (spijtig, want technisch is dit het beste DVD opname systeem).

  Het achteraf "upgraden" van de HD is niet mogelijk, hiervoor werden soft en hardwarematige beperkingen in het toestel ingebouwd.
 • naar mijn eigen ervaringen zijn +R schijfjes toch meer leesbaar dan -R
 • Iedereen die antwoodt heeft geven bedankt hier voor,ik ben al weer wat wijzer.Ik zit er aan te denken om voor de Pioneer DVR-720-H-S of Pioneer DVR-520-H-S te gaan alleen er zit wel een groot prijs verschil tussen de 720 of 520 .Wie van jullie heeft al ervaring met die van Pioneer en wat vinden jullie van Phillps.

  Gr Henk
 • Panasonic DMR-E95 en het neusje van de zalm DMR-E500 zijn ook uiitstekende recorders http://www.panasonic.be/servlet/PB/menu/1046122_l6/index.html.
  Philips zou ik voorlopig links laten liggen, heeft nogal wat problemen met het beschrijven // herkennen van media (heeft regelmatige firmware updates nodig).
 • Van de Panasonic begrijpik, dat deze geen JPEG leest, behalve dan vah geheugenkaartjes.
  De Pioneer zou dit wel lezen vanaf een cd-r.
 • Je zou ook kunnen gaan voor de KiSS DP-558 voor 529 euro. Heb je meteen ondersteuning voor DivX/XviD te pakken. Plus dat je met de ethernetaansluiting direct bestanden uit kunt wisselen tussen PC en DVD-recorder.
  http://www.divxplayer.nl/DP558.php
 • Ik zag in de folder vam de Makro deze dvd recorden staan Sharp DV-HR300S voor 531,00 euro incl,heeft iemand ervaring met deze Sharp.

  gr dah

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.