Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

problemen met Creative AWE 64 audiokaart

Anoniem
Johnny321
7 antwoorden
 • Ik heb hier al een hele tijd last van en maar gewoon genegeerd maar nu wordt ik het wel een beetje beu. Ik heb een oude noname soundcard in mijn pc vervangen voor een Creative AWE 64 soundcard die ik nog in een andere pc had zitten. Ik kan gewoon audio afspelen alleen is het probleem dat hij maar 1 audiobron tegelijk aankan. Als ik m'n audiospeler aan het staan (jetAdio in mijn geval, maar het zelfde probleem heb ik met alle spelers) kan ik van andere audiobronnen geen geluid meer afspelen, geen andere audiospelers maar ook geen geluid bij beelden van internet of de gewoonlijke klikjes die bij windows horen bij het dubbelklikken op een map. Helemaal niks. Als ik een professioneel recording studioprogramma van me open geeft hij aan, als ik muziek heb spelen, dat de soundcard in gebruik is door een ander programma en speelt hij er niks mee af. Zodra ik de speler stop kan ik de card wel gewoon gebruiken. Ik kan dus maar 1 kanaal tegelijk afspelen.

  Ik kan me niet meer herinneren of het in het prille begin van mijn computer ook al het geval was met de andere soundcard, maar ik weet wel dat op de andere computer waar mijn AWE kaart eerst inzat, ik wel meerdere audiobronnen kon afspelen. Ligt het probleem misschien bij mijn moederbord? (AMD K7 pro) Het is een vrij oud dingetje, ik heb hem pas zojuist overgeklokt van 650 naar 725 mHz omdat dat alles is wat hij aankon. Het ligt dus niet aan het overklokken ofzo, als dat uberhaupt al mogelijk zou zijn.

  Ik heb de drivers ook al meerdere malen opnieuw geïnstalleerd en geupdate van internet, maar zonder resultaat. Weet iemand misschien wat er aan de hand is of wat ik er tegen kan doen?

  Bij voorbaat bedankt voor de hulp.
 • bump…..! Niemand?
 • Is natuurlijk wel een erg oud kaartje…
  En dan zo'n probleem… :roll:
  Ik denk dat dit ook een beetje de reden is: http://www.tweakers.net/pricewatch/57428?Landfilter=Benelux
 • je zou eens kunnen proberen om die AWE in een ander slot te drukken (ISA of PCI?). Dat lijkt een vreemde suggestie wellicht, maar een potje "slotje-wip" wil soms de meest vage problemen oplossen. Heb je toch wel de meest recente drivers? Wat is het OS?
 • oudje : heeft waarschijnlijk een IRQ (dedicated) nodig in de 9 t/m 12 range. Ik denk 10. Die moet je vrijmaken voor hem in je BIOS van je mobo.
 • Bedankt! Ik wou hem eerst ff in een ander slot duwen, maar toen ik de kast open had werd ik er aan herinnerd dat het een AGP kaart is en dat ik daar maar 1 slot voor heb. Maar ik heb hem daarna een IRQ toegewezen en het werkt. Bedankt voor de tips.
 • [quote:ccdcdda152="Koen121"]Ik wou hem eerst ff in een ander slot duwen, maar toen ik de kast open had werd ik er aan herinnerd dat het een AGP[/quote:ccdcdda152]Ik denk dat je ISA bedoeld, tenminste het kaartje dat ik heb is ISA.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.