Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Vragen over Tv kaart

Anoniem
Jaap H
4 antwoorden
 • Ik wil graag een tv kaart in mijn pc beneden zetten en zo een link leggen naar de tv boven omdaar ook tv te kunnen. Zit er op de tv kaart een speciale coaxiale poort om een kabel te trekken naar mijn tv? En kan dit ook naar meerdere tv's? :-?
 • Als het je erom gaat op de tv die je boven hebt staan dat te kunnen zien hetgeen de tv-kaart verwerkt, dan is een tv-kaart met een video-uit (meestal composiet en/of s-video signaal) nodig. Of je zo'n video-signaal zomaar op meerdere tv's kunt aansluiten lijkt mij sterk; er zal wel (om het goed te doen) een 'splitter' nodig zijn.

  Gaat het je erom alle zenders, onafhankelijk van de tv-kaart, op de tv die je boven hebt staan te kunnen zien, dan is een 'splitter' voor de coax-kabel nodig, zodat je een coax kabel gelijk aan die je nu voor de tv-kaart tot je beschikking hebt kunt doorlussen naar de tv boven. Voor meerdere tv's zul je ook daar dan weer een 'splitter' moeten toepassen om de coax naar overige tv's te kunnen doorlussen.

  Je zult op een tv-kaart meestal geen aansluiting aantreffen die de coax-kabel met het kabel/antenne signaal kan doorlussen naar bijvoorbeeld de tv die je boven hebt staan.

  Edit: 'doorgeven aan' veranderd in: 'doorlussen naar'. Met dank aan drupke.
 • [quote:cef3755605="Jaap H"]
  Je zult op een tv-kaart meestal geen aansluiting aantreffen die de coax-kabel met het kabel/antenne signaal kan doorgeven aan bijvoorbeeld de tv die je boven hebt staan. (Denk ik.)[/quote:cef3755605]

  Dit soort kaarten ben ik ook nog niet tegengekomen.
 • Gaat volgens mij ook nie werken, omdat je dan je pc of iig je tv kaart aan moet hebben om door te lussen. Volgens mij moet je gewoon een splitter of coax versterker als de afstand te groot wordt plaatsen voor de tv kaart. 1 uitgang naar tv kaart en 1 uitgang naar je tv boven. Wil je meerdere tv's? Gewoon meerdere splitters plaatsen. Houd er alleen rekening mee dat dit niet eeuwig kan dus op een gegeven moment kan je een coax versterker nodig hebben. Heb ik ook gedaan. Heb nu goed beeld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.