Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Verborgen audiobestanden weergeven

Anoniem
Comp-Freak
8 antwoorden
 • Beste,

  Ik heb hier een CD liggen van Sting, Brand new Day.
  Ik wil graag voor mijn vriendin de audio bestanden van deze CD op haar I-Pod zetten, maar vreemd genoeg krijg ik de audio bestanden niet te zien op mijn PC. Ik zou dus vervolgens niet weten hoe ze als MP3 om te zetten en ze op de I-Pod te zetten. Het enige wat ik te zien krijg is een filmpje over Sting zelf.
  Ook zoeken in de verkenner geeft geen uitkomst. Verborgen bestanden weergeven is aangevinkt.

  Hoe krijg ik de audiobestanden wel te zien zodat ik er MP3 van kan maken?
 • Dat is een manier van kopieerbeveiliging. Het gaat hier om materiaal met copyright dus is het niet toegestaan.
 • Beste El Broosha, volgens mij mag je altijd nog materiaal voor eigen gebruik kopieeren, als het maar niet voor commerciele doeleinden is.

  Zelf gebruik ik Audiograbber, dit programmaatje is in staat om muziektracks van cd zo om te zetten in mp3 en naar harde schijf weg te scrijven.

  Groetjes, drupke.
 • Ik gebruik Exactaudiocopy in combinatie met Lame.

  Kijk eens op:
  http://www.exactaudiocopy.de/
  http://users.pandora.be/satcp/
 • [quote:3dad786006]Dat is een manier van kopieerbeveiliging. Het gaat hier om materiaal met copyright dus is het niet toegestaan.[/quote:3dad786006]

  Ik begrijp je opmerking. Echter, alle muziek CD's hebben copyrights, ongeacht of je de muziekbestanden ziet ja of nee. Bovendien, voor eigen gebruik, wat hier expliciet het geval is want de CD heb ik gewoon gekocht, mag je wel degelijk een copie maken.

  [quote:3dad786006]Zelf gebruik ik Audiograbber, dit programmaatje is in staat om muziektracks van cd zo om te zetten in mp3 en naar harde schijf weg te scrijven. [/quote:3dad786006]

  Begrijp ik het goed dat dit programma wel de audiobestanden laat zien? Ik gebruik zelf NERO als brandprogramma, maar Adiograbber is iets geheel anders?
 • Wat altijd werkt, is de muziek opnemen terwijl je het afspeelt. Diverse programma's hebben een "what you hear" opname mogelijkheid. De kwaliteit wordt dan wel wat minder, maar dat zul je op een portable mp3 speler waarschijnlijk toch niet horen.
 • Ik experimenteer momenteel met Audiograbber. Dat lijkt uitstekend te werken.

  Heel erg bedankt voor deze goede tips!

  Cheers.
 • Met CDex rip je iedere cd. CD in de la, tijdens sluiten shift-toets ingedrukt houden (voorkomt autorun), en daarna CDex starten.
  http://cdexos.sourceforge.net/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.