Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Gebrande films bekijken op losse dvd-speler?

Anoniem
None
12 antwoorden
 • [quote:156e671850="feike1977"]Het gaat trouwens om de targa drh-5000.
  Ik heb op de site van Targa gekeken (http://www.targa.co.uk/), maar daar staan alleen de schijfjes die afgespeeld kunnen worden. Ik kan daar niets vinden of hij films in avi en/of mpeg-formaat kan afspelen.[/quote:156e671850]

  Normaal zal hij dat wel ondersteunen maar check waar je hem gaat kopen sowieso welke formaten hij allemaal ondersteunt…
 • KISS spelers hebben bij mijn weten de beste ondersteunig voor avi (divx en zo). Zijn dacht ik ook wel HD recorders van.
 • Ik heb een vraag over het afspelen van films op een losse dvd-speler.
  Kan ik op een losse dvd-speler een film afspelen die ik heb gebrand als databestand in avi-formaat? Of kan ik alleen maar films bekijken die in mpeg-formaat zijn?
  Ik zit er over te denken om een targa drh-500 dvd-hd recorder te kopen, maar dan wil ik graag wel weten of ik gebrande films wel kan afspelen.
 • Avi kan je idd afspelen normaal als stand alone dvd speler het ondersteunt (wat meestal het geval wel is)

  Wel zijn dvd spelers kieskeurig met de cd's die ze afspelen heb ik al gemerkt. Op twee verschillende ging dit erg moeizaam en namen ze maar enkele cd's aan met avi's op gebrand.

  Check online naar compatibiliteit van de dvd speler die je op het oog hebt en de dvd's die hij wss zal afspelen.
 • Het gaat trouwens om de targa drh-5000.
  Ik heb op de site van Targa gekeken (http://www.targa.co.uk/), maar daar staan alleen de schijfjes die afgespeeld kunnen worden. Ik kan daar niets vinden of hij films in avi en/of mpeg-formaat kan afspelen.
 • [quote:890a9d5eea="feike1977"]Het gaat trouwens om de targa drh-5000.
  Ik heb op de site van Targa gekeken (http://www.targa.co.uk/), maar daar staan alleen de schijfjes die afgespeeld kunnen worden. Ik kan daar niets vinden of hij films in avi en/of mpeg-formaat kan afspelen.[/quote:890a9d5eea]

  Ze spreken daar over: "Playable Standards" maar noemen niet expliciet DivX/XviD, dus is het waarschijnlijk niet mogelijk de gewenste (.avi met DivX of XviD codering) bestanden af te spelen. Kijk voor een bevestiging van dit vermoeden eens op: www.videohelp.com . Ze hebben daar een uitgebreid overzicht, door gebruikers aangevuld, van apparaten op dit gebied, met opgave van mogelijkheden en onmogelijkheden.
 • Dus films in mpeg-formaat zullen ook niet afspeelbaar zijn?
 • Films volgens de vcd, svcd, dvd standaarden (met de bijpassende mpeg-1 of mpeg-2 codering) wel volgens hun opgave. Zie ook, nogmaals, www.videohelp.com voor mogelijk verdere bevestiging door gebruikers opgaven over dit apparaat.
 • Is het dan logisch om films in avi-formaat om te zetten in mpeg-formaat?
  Kan dat en gaat dat dan ten koste van de kwaliteit?
 • Als ik het goed begrijp wil je de films op CD's zetten (dus niet op DVD's)? In dat geval is converteren naar MPEG niet echt handig. Voor een beetje film heb je namelijk al gauw 3 CD's nodig.
 • Nee, ik wil de films wel gewoon op dvd branden. Ik wil eigenlijk proberen meerdere films op 1 dvd te branden als data en dan afspelen op een losse dvd-speler.
 • Ik back al mijn films muziek om de 4,5 ghz (uiteraard), dit alles uiteraard als data. Zoals gezegd hangt het van 2 dingen af:

  aanvaard je dvd speler het soort van dvd's (dit kan je checken op eerder genoemde sites)

  aanvaard je dvd speler avi of mpeg (dit kan je uiteraard ook opzoeken of vraag je in de winkel)

  Meer is het eigenlijk niet…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.