Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Windows movie simultaan 2-talig

Anoniem
gerben
4 antwoorden
 • Ik heb een windows movie die gelijktijdig zowel in het Frans als Slavisch te horen is, dit is erg vervelend en het Frans is eigenlijk niet te verstaan met het Slavisch er doorheen. Audio is mp3-layer.
  Ik kan ook geen mogelijkheid vinden om het slavisch te elemineren/uit te zetten. Is het mogelijk om het Franse audiospoor van het Slavisch te ontdoen? Het is net of het Slavisch over het Frans is 'geschilderd'. Mijn vraag: kan ik deze ongewenste laag verwijderen zonder het orgineel i.e. het Franse audiospoor te beschadigen?

  Wat is hier aan te doen. Ik heb dit fenomeen wel eens eerder bij tv-uitzendingen meegemaakt.
 • Zou inderdaad wel een vidcap kunnen zijn, waarbij links de ene taal, en rechts de andere taal te horen is. Al geprobeerd met de balans naar links of rechts te schuiven? Ik ben geen expert in video, maar ik meen dat je dit wel moet kunnen aanpakken met virtualdub. Ik verplaats de vraag even naar multimedia, rwilligen weet hier vast meer van.
 • Het is in stereo links is gelijk aan rechts.
 • Mogelijk heeft het avi bestand meerdere audio sporen.
  Dat is een grapje welke officieel volgens de avi specs wel kan maar nooit goed is uitgewerkt en daarom ook nooit is aangeslagen.
  Het scheiden kun je waarschijnlijk wel doen met virtualdubmod ; http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=65889

  Je opent de avi en onder streams/streamlist kun je het betreffende audiospoor uit of aanzetten.
  ik weet niet helemaal meer precies hoe het eea in zijn werk ging, tis al lang geleden…

  Een andere optie is een player die audiostreams begrijpt en volgens mij kan Mediaplayer-classic dat.
  ff googelen voor het adres.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.